Makers 'Dead Space' willen engste horrorgame ooit maken

Nico De Greef-26 december 2020 om 16:50

Striking Distance, een gloednieuwe gamestudio met Dead Space-bedenker Glen Schofield aan het roer, wil de meest angstaanjagende horrorgame ooit maken. De studio, bestaande uit een twintigtal ex-Dead Space veteranen, werkt momenteel aan The Callisto Protocol, een nieuwe single-player survival-horrorgame die een nieuwe standaard moet zetten in het genre. De game staat gepland voor release in 2022 voor consoles en PC.

The Callisto Protocol speelt zich af in de toekomst, in het jaar 2320, op een maan genaamd Callisto. Als speler kruip je in de rol van een veroordeelde die uit de claustrofobische ruimte-gevangenis Black Iron Prison moet ontsnappen, terwijl je eveneens de duistere geheimen van een sinister bedrijf blootlegt. Dit alles doe je natuurlijk helemaal in je eentje want de game ondersteunt géén enkele optie tot samenspel met een vriend(in) die je handje kan vasthouden wanneer het je allemaal eventjes te eng wordt.

Een eerste trailer voor de game werd eerder deze maand tijdens The Game Awards al onthuld, maar de ontwikkelaar heeft voor de gelegenheid nu ook een verlengde Red Band-versie van de trailer online gezet die vele malen angstaanjagender is. De trailer is zelfs zó eng dat je hem enkel op YouTube kan bekijken wanneer je ouder bent dan 18 jaar!

Kijken op eigen risico!

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer