Deze pareltjes verschijnen in mei op Disney+

Karen Luiken-27 april 2024 om 07:13

Disney+ is dé place to be als je op zoek bent naar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Iedere maand verzorgt de streamingsdienst een nieuwe lading titels en in mei zal dat natuurlijk niet anders zijn. Dit zijn de highlights van komende maand.

Shardlake - vanaf 1 mei

Het is 1536. Het leven van Matthew Shardlake wordt verstoord wanneer Thomas Cromwell hem opdraagt om een verdachte dood in het afgelegen klooster van Scarnsea te onderzoeken. Bedrog en corruptie zijn er wijdverbreid en al snel wordt duidelijk dat de moord niet de eerste is. Shardlake raakt verstrikt in een web van leugens dat niet alleen zijn integriteit, maar ook zijn leven bedreigt. Deze meeslepende detectiveserie is gebaseerd op de populaire Tudor-mysterieromans van C.J. Sansom.

Prom Dates - vanaf 3 mei

'Prom Dates' volgt beste vriendinnen Jess en Hannah, die op hun 13e een pact sloten om het perfecte schoolbal te hebben. Ondanks de veranderingen die de universiteit de komende vier jaar met zich mee zal brengen, zijn de twee vastbesloten om hun pact na te komen. Maar met nog maar 24 uur te gaan voor het grote evenement, valt alles in duigen wanneer ze het uitmaken met elk van hun dates. Jess en Hannah hebben nog maar één nacht om nieuwe dates te vinden en hun middelbare school-fantasieën te beleven.

'Star Wars: Tales of the Empire' - vanaf 4 mei

'Star Wars: Tales of the Empire' is een reis van zes afleveringen door het angstaanjagende Galactische Keizerrijk door de ogen van twee krijgers op verschillende paden, tijdens verschillende tijdperken. Na alles verloren te hebben navigeert de jonge Morgan Elsbeth door de groeiende Keizerlijke wereld naar een pad van wraak, terwijl de voormalige Jedi Barriss Offee doet wat ze moet doen om te overleven in een snel veranderend sterrenstelsel. De keuzes die ze maken zullen hun lot bepalen.

Abbott Elementary, seizoen 3 (deel 1) - vanaf 8 mei

In deze komedie volgen we een groep gedreven en gepassioneerde leerkrachten – en een ietwat toondove directeur – die hun weg zoeken in het openbare scholensysteem in Philadelphia. Ondanks de tegenslagen zijn ze vastbesloten hun leerlingen te helpen slagen in het leven. Hoewel deze hardwerkende ambtenaren met te weinig zijn en niet over voldoende middelen beschikken, houden ze van hun werk. Ook al zijn ze het niet eens met de visie van het schooldistrict ten opzichte van het onderwijs van de kinderen.

Doctor Who - vanaf 11 mei

De Dokter en zijn metgezel Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen die reiken van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS - een tijdreizend schip in de vorm van een politiehokje - komen ze geweldige vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagende boeman en de machtigste vijand van de Dokter tot nu toe.

Genius MLK/X - vanaf 15 mei

Het nieuwe seizoen van de bekroonde anthologieserie richt zich voor het eerst op twee iconische genieën: Dr. Martin Luther King Jr. (Kelvin Harrison Jr.) en Malcolm X (Aaron Pierre). 'Genius: MLK/X' verkent de jaren waarin ze werden gevormd door sterke vaders en traumatische onrechtvaardigheden, tot hun rijke, parallelle verhalen wanneer ze hun identiteit vormgaven en de verandering werden die ze in de wereld wilden zien. De docudramaserie biedt een intieme kijk in hun complexe levens als echtgenoten, vaders, broers en zonen, waarbij ze van de iconische t-shirts gehaald worden om hun menselijkheid te tonen. Met hun geweldige vrouwen, Coretta Scott King (Weruche Opia) en Betty Shabazz (Jayme Lawson) aan hun zijde, zijn King en X twee visionairs die opstonden en een beweging pionierden.

The Kardashians, seizoen 5 - vanaf 23 mei

Net als je denkt dat het leven niet sneller kan in de familie Kardashian-Jenner, gaan ze in overdrive. Van het witte doek tot babygeluk, de familie blijft de verwachtingen overtreffen in al wat ze ondernemen. De camera's draaien terwijl Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie navigeren doorheen een strijdlustige zussendynamiek, allemaal onder het toeziend oog van ieders favoriete matriarch, Kris.

Camden - binnenkort

'Camden' verkent het kloppende muziekhart van de Britse hoofdstad en laat zien hoe de levens en carrières van iconische wereldsterren door deze Londense buurt zijn beïnvloed. Archiefbeelden, observaties en interviews vertellen de rijke geschiedenis van Camden. Beroemde muzikanten van over de hele wereld halen herinneringen op aan de buurt: van hun eerste optredens tot uitverkochte zalen en hoogte- en dieptepunten uit het uitgaansleven en hun jeugdige ontdekkingstocht in de muziekwereld.

En verder...

 • We Were the Lucky Ones – vanaf 1 mei
 • The Great North, seizoen 4 (deel 1) – vanaf 1 mei
 • Mission Yozakura Family – vanaf 1 mei
 • Good Trouble, seizoen 5 (deel 2) – vanaf 8 mei
 • Grey’s Anatomy, seizoen 20 (deel 2) – vanaf 16 mei
 • Pauline – vanaf 22 mei
 • Uncle Samsik, seizoen 1 - vanaf 15 mei
 • Queen Rock Montreal – vanaf 15 mei
 • Chip ‘n’ Dale: Park Life, seizoen 2 – vanaf 22 mei
 • American Horror Story: Delicate (deel 2) – Vanaf 23 mei
 • Bob’s Burgers – vanaf 29 mei
 • Jim Henson Idea Man – vanaf 31 mei

Netflix lost trailer van eerste Spaanse sportdocu 'LALIGA: All Access'

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 14:02

Netflix heeft de officiële teaser trailer vrijgegeven van 'LALIGA: All Access', over de bekende Spaanse voetbalcompetitie. De serie, meteen ook de allereerste Spaanse sportdocumentaire, is vanaf 19 juli beschikbaar.

LALIGA gaat niet alleen over voetbal; het gaat over passie, het gaat over spanning. LALIGA wordt beslist op het veld, maar ook daarbuiten: in de kleedkamer, op de tribunes, in de buitenwijken van het stadion, op de wedstrijddag. “We volgen de ontwikkelingen van revelatie Girona maar zien ook van dichtbij hoe de carrières van spelers zoals Rakitic bij Sevilla, Mata bij Getafe en Muniaín bij Athletic Bilbao dit seizoen eindigden. En we zien van dichtbij hoe spelers en fans de grote derby's van het land beleven, en natuurlijk ook El Clásico.”

De uitvoerend producent van de docuserie, Alex Martínez Roig, prijst het project als een primeur voor een van 's werelds grootste voetbalcompetities en benadrukt het belang van het menselijk maken van atleten. De serie belooft de diversiteit en kracht van LALIGA te laten zien, samen met de band tussen fans en clubs, en de persoonlijke uitdagingen van spelers en coaches.

De documentairereeks richt zich op de LALIGA-competitie van 2023-2024, een van de beste voetbalcompetities ter wereld. Unieke clubs strijden het hele seizoen met hun sterke en zwakke punten. Met onbeperkte toegang achter de schermen en persoonlijke verhalen, belooft 'LALIGA: All Access' een must-watch te worden voor fans van een van de meest gevolgde competities ter wereld.

Op deze dag is de seizoensfinale van 'Thuis' te zien

Karen Luiken-24 mei 2024 om 12:18

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat de zomer (en daarmee de vakantie) nadert, maar dat betekent ook dat we het straks een tijdje zonder ‘Thuis’ moeten doen. Op donderdag 13 juni, iets eerder dan verwacht vanwege het EK voetbal, komt de seizoensfinale op de buis. Daarna zullen we een paar weken geduld moeten hebben voor een nieuwe aflevering.

Met alle spannende verhaallijnen die momenteel lopen, voel je de seizoensfinale al een klein beetje aankomen. Begin deze week belandde madame Marianne in het ziekenhuis, niet veel later werd ze opgeschrikt door een varkenskop op haar eigen oprit. Zouden de bedreigingen aan Robin gericht zijn, nu hij niet langer als loopjongen voor drugsdealer Gregory wil werken, of is er iets anders aan de hand? Ondertussen probeert Lowie af te kicken en doet zijn nonkel Frank er alles aan om hem van de drugs af te helpen. Gaat het hen lukken, of moet Lowie nog dieper vallen voor hij licht aan het einde van de tunnel ziet?

Je kunt nog drie weken genieten van 'Thuis', daarna is gaat de zomerpauze in.

Ontdek meer