Telt seks als workout?

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 12:15

Sportief zijn zonder je bed uit te komen? Het kan! Goede seks is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor je gezondheid. En ja, volgens experts kan het tellen als workout.

Seks heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert stress, bevordert slaap en versterkt de band. Afhankelijk van hoelang de vrijpartij duurt en in welke posities je belandt, kan het een full body workout worden, waarbij flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen vereist zijn.

Volgens een onderzoek van Lelo, een seksspeeltjesbedrijf, zijn 'The Butter Churner', 'Standing', en 'The Kneeling Wheelbarrow' de standjes die gemiddeld de meeste calorieën verbranden voor zowel mannen als vrouwen.

Dus om hoeveel calorieën gaat het gemiddeld? Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen 18 en 35 jaar om gedurende vier weken één keer per week seks te hebben en de verbrandde calorieën te tracken. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden tijdens een halfuurtje seks, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden. Je kan daar nog eens 18 tot 30 calorieën extra aan toe voegen door te kreunen en zuchten.

Waarom doven veel relaties na 3 maanden uit?

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 12:26

Als je jezelf al vaak na 90 dagen aan het einde van veelbelovende romances hebt gevonden, ben je niet alleen. Experts zeggen dat dit veel voorkomt en dat er een verklaring voor is.

De drie maanden regel is real. Het is eigenlijk een beetje de 'honeymoon phase' van het daten. "Drie maanden is een goede periode om je een ruwe schets te laten zien van wie de persoon is", legde relatie- en break-upexpert Angelika Koch uit aan Bustle. "Het helpt je te zien of ze iemand zijn die spelletjes speelt, rode vlaggen heeft, of oprecht een relatie wil."

Veel mensen zullen aan het einde van deze drie maanden dus het licht zien. Het begin van een relatie is vaak leuk en opwindend, maar al snel komen de ware bedoelingen en eigenaardigheden naar boven. Als de roze bril af is, is het belangrijk om realistisch te zijn over de relatie en de compabiliteit. Het kan je veel hartzeer besparen.

Drie maanden is niet alleen een relatiemijlpaal, het is ook ongeveer de gemiddelde tijd die het kost voordat mannen en vrouwen verliefd worden. Een onderzoek gepubliceerd in het SAGE journal of Social and Personal Relationships, toont aan dat mannen gemiddeld 107 dagen wachten voordat ze "ik hou van je" zeggen. Bij vrouwen is dat 122 dagen.

New Balance opent pop-up café: 'New Balance Grey Café'

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 11:41

Wie zegt dat grijze dagen niet leuk kunnen zijn? Sport- en lifestylemerk New Balance viert gedurende de hele maand mei wereldwijd ‘Grey Days’, ter ere van de kenmerkende kleur grijs en de heritage van het merk. Speciaal voor deze gelegenheid zet New Balance een pop-up café op in de hoofdstad.

In het 'New Balance Grey Café' ontdek je de nieuwste collectie, bekijk je de New Balance-kortfilm 'Grey Days: Born From Running' en geniet je van de lekkerste barista-koffie.

Maar waarom eigenlijk 'Grey Days'? Laten we eens teruggaan naar de jaren 1980, toen New Balance voor het eerst hoogwaardige hardloopschoenen begon te produceren. Het was toen dat de kleur grijs werd geïntroduceerd, niet alleen voor de hardloopschoenen, maar voor alle modellen. oor de jaren heen bleef grijs een belangrijk kenmerk in de New Balance-collectie. De kleur viel op tussen de andere merken en past perfect bij zowel het stadsleven als urban running. Terwijl de schoenen door de jaren heen evolueerden met nieuwe technologieën en materialen, blijft grijs symbool staan voor de tijdloze kwaliteit en stijl van New Balance.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs en beleef het zelf! Het New Balance Grey Café is dit weekend open voor het publiek op vrijdag en zaterdag. Voor meer informatie over de collectie, kun je terecht op de website van New Balance.

Ontdek meer