Telt seks als workout?

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 12:15

Sportief zijn zonder je bed uit te komen? Het kan! Goede seks is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor je gezondheid. En ja, volgens experts kan het tellen als workout.

Seks heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert stress, bevordert slaap en versterkt de band. Afhankelijk van hoelang de vrijpartij duurt en in welke posities je belandt, kan het een full body workout worden, waarbij flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen vereist zijn.

Volgens een onderzoek van Lelo, een seksspeeltjesbedrijf, zijn 'The Butter Churner', 'Standing', en 'The Kneeling Wheelbarrow' de standjes die gemiddeld de meeste calorieën verbranden voor zowel mannen als vrouwen.

Dus om hoeveel calorieën gaat het gemiddeld? Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen 18 en 35 jaar om gedurende vier weken één keer per week seks te hebben en de verbrandde calorieën te tracken. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden tijdens een halfuurtje seks, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden. Je kan daar nog eens 18 tot 30 calorieën extra aan toe voegen door te kreunen en zuchten.

Bumble maakt online daten makkelijker met nieuwe functie

Karen Luiken-04 mei 2024 om 09:55- Foto:

Photo by Good Faces Agency on Unsplash

Het is vanaf nu niet meer verplicht om als vrouw een moeilijke openingszin te verzinnen bij het zetten van een eerste stap in Bumble. De dating-app heeft een nieuwe functie toegevoegd die meer mogelijkheden biedt. Dat meldt BusinessWire.

Voorheen was het bij Bumble de bedoeling dat vrouwen een gesprek begonnen in Bumble door een door zichzelf bedachte openingszin te sturen, iets wat voor veel dames – zo blijkt uit onderzoek – als een lastige opgave werd gezien. Maar dat hoeft nu dus niet meer. Met de nieuwe functie Opening Move krijgen vrouwelijke app-gebruikers de mogelijkheid om verschillende voorgestelde vragen te stellen waar hun matches op kunnen reageren. Ook is het nog steeds mogelijk om een eigen openingszin te bedenken.

“We horen van vrouwen dat empowerment vandaag de dag niet alleen over controle gaat, maar ook over keuzevrijheid”, zegt Lidiane Jones. “We zijn verheugd om meer keuze te bieden in de manier waarop vrouwen de eerste stap kunnen zetten met onze nieuwe functie Opening Moves. We willen met onze gemeenschap mee evolueren en verschuiven van een vaste aanpak naar het geven van meer opties aan vrouwen in de manier waarop ze zich engageren.”

Hou je van luide auto's? Dan is er misschien iets mis...

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 13:47- Foto:

Austin Park on Unsplash

Vroem vroem! Een nieuwe studie heeft aangetoond dat mensen die van luide auto's houden hoog scoren op psychopathie en sadisme.

Onderzoekers van de Universiteit van Western Ontario analyseerden meer dan 500 mensen om het verband tussen persoonlijkheidstrekken en een voorkeur voor luide auto's te onderzoeken. Voor deze autoliefhebbers zijn luide auto's niet zomaar voertuigen: het is een passie. Sommigen mensen passen zelfs hun auto's aan zodat de uitlaat een oorverdovend geluid produceert. Dat gedrag blijkt nu samen te hangen met hogere niveaus van sadisme en psychopathie.

"Aangezien deze uitlaatmodificaties zowel een verstoring zijn voor mensen en dieren en in sommige rechtsgebieden illegaal zijn... is het begrijpen van wie zijn voertuig luid wil hebben een interessante onderzoeksvraag," schreef Julie Aitkem Schermer, de psycholoog die het onderzoek leidde, in Psychology Today.

Van de 529 deelnemers was 52 procent man. Ze kregen vragen voorgelegd zoals gevoelens ten opzichte van luide auto's, identificatie met hun eigen auto's en de mogelijkheid om hun dempers aan te passen. De hogere scores op de 'autoschaal' gaven een voorkeur aan voor luide auto's. Dokter Schermer gaf hen daarnaast ook een vragenlijst om kwaadwillige persoonlijkheidstrekken te beoordelen.

Mensen met hogere niveaus van sadisme en psychopathie bleken meer geneigd te zijn om hun auto's aan te passen voor luider geluid, voelden een sterkere band met hun voertuig en vonden luide auto's cool. Onderzoekers suggereerden dat dit gedrag kan wijzen op een gebrek aan empathie en zelfs het genieten van anderen te zien schrikken.

Ontdek meer