Cyberpunk 2077 van de PlayStation Store gehaald na regen aan klachten

Nico De Greef-19 december 2020 om 16:19

Sony heeft Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store verwijderd nadat steeds meer spelers hun ontevredenheid hebben geuit omtrent de staat van de game. De situatie zou zelfs zo erg gesteld zijn dat Sony de beslissing heeft genomen om spelers hun geld terug te geven.

Cyberpunk 2077 moest één van de grootste gamebeloftes van dit jaar worden, maar het spel heeft sinds zijn lancering vorige week nog niet op veel positieve reacties kunnen rekenen. Dat komt allemaal door de vele bugs en glitches die het spel teisteren. "Onbegrijpelijk voor een game waar 8 jaar aan gewerkt is", klinkt het bij ontevreden klanten.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels gereageerd en zijn excuses aangeboden. In een statement op Twitter geeft de Poolse spelletjesmaker toe te veel gefocust te zijn geweest op de PC-versie van de game (de enige versie die wel goed lijkt te werken) waardoor te weinig aandacht en tijd werd besteed aan de console-versie. CD Projekt Red belooft wel alles goed te maken en zegt in de komende weken en maanden verschillende updates uit te zullen brengen die de meeste problemen van de baan moeten vegen.

Ondanks dat de game tijdelijk niet meer aangeboden wordt in de PlayStation Store, kunnen fans de game wel nog steeds aanschaffen op het distributieplatform van Microsoft.

Walibi organiseert speciaal evenement voor gamers

Karen Luiken-08 augustus 2022 om 12:37

Je hebt nog tien dagen de tijd om je beste gaming skills naar boven te halen. Tien dagen totdat Walibi Gaming terugkeert. Na een succesvolle editie in 2019 is het hier-moet-je-bijzijn-evenement eindelijk terug!

Walibi Belgium heeft alles uit de kast gehaald om van 18 tot 21 augustus een fantastisch evenement neer te zetten dat helemaal in het teken staat van videogames. Vier dagen lang kunnen liefhebbers hun favoriete attracties combineren met allerlei soorten spellen. Ze krijgen zelfs de mogelijkheid om het in live sessies en toernooien op te nemen tegen meer dan 20 Pro Gamers en Streamers. De één is gespecialiseerd in Fortnite of Rocket League, de ander in Fifa of Trackmania.

Het evenement vindt plaats in het Tiki-Theater van Walibi, die voor de gelegenheid wordt getransformeerd in een heuse gaming arena. Je kunt er je grote esports helden ontmoeten, VR-experiences beleven, Pokémon spelen, race simulaties bekijken en je kwaliteiten laten zien tijdens een potje Drone Soccer.

Wie mee wil doen aan livesessies met professionele gamers, moet zich online even aanmelden. Het aantal beschikbare plekken is namelijk beperkt. Ook voor de reguliere toernooien is inschrijven verplicht.

Klik hier voor alle info!

1
2
3

Zien: meer gameplay van 'Disney Dreamlight Valley' gedropt

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:35

Vanaf september kan je in de langverwachte nieuwe game 'Disney Dreamlight Valley' jouw eigen Disney-dorp bouwen en avonturen beleven naast al jouw favoriete Disney-personages. en nu is er meer gameplay gedropt!

Het team van het Amerikaanse entertainmentkanaal IGN kreeg de kans om de game al eens uit te testen. Hun bevindingen bundelden ze in een 11-minuten-durende video op YouTube.

'Disney Dreamlight Valley' is een avontuurlijke levenssimulator met talloze missies, ontdekkingstochten en leuke activiteiten die je beleeft met bekende gezichten uit zowel oude als nieuwe Disney- en Pixar-films. Vergelijk het een beetje met 'The Sims'-games!

In het ooit idyllische Dreamlight Valley leefden Disney- en Pixar-personages in vrede met elkaar samen – totdat de Forgetting plaatsvond. Sindsdien wordt het dorp geteisterd door Night Thorns, die de vrolijke herinneringen aan deze magische plek hebben weggeveegd. De hopeloze bewoners van Dreamlight Valley kunnen geen kant op en hebben zich teruggetrokken achter de gesloten deuren van het Dream Castle.

Check hieronder de review van IGN!

De game zal vanaf 6 september beschikbaar zijn op de gekende consoles.

Ontdek meer