Cyberpunk 2077 van de PlayStation Store gehaald na regen aan klachten

Nico De Greef-19 december 2020 om 16:19

Sony heeft Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store verwijderd nadat steeds meer spelers hun ontevredenheid hebben geuit omtrent de staat van de game. De situatie zou zelfs zo erg gesteld zijn dat Sony de beslissing heeft genomen om spelers hun geld terug te geven.

Cyberpunk 2077 moest één van de grootste gamebeloftes van dit jaar worden, maar het spel heeft sinds zijn lancering vorige week nog niet op veel positieve reacties kunnen rekenen. Dat komt allemaal door de vele bugs en glitches die het spel teisteren. "Onbegrijpelijk voor een game waar 8 jaar aan gewerkt is", klinkt het bij ontevreden klanten.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels gereageerd en zijn excuses aangeboden. In een statement op Twitter geeft de Poolse spelletjesmaker toe te veel gefocust te zijn geweest op de PC-versie van de game (de enige versie die wel goed lijkt te werken) waardoor te weinig aandacht en tijd werd besteed aan de console-versie. CD Projekt Red belooft wel alles goed te maken en zegt in de komende weken en maanden verschillende updates uit te zullen brengen die de meeste problemen van de baan moeten vegen.

Ondanks dat de game tijdelijk niet meer aangeboden wordt in de PlayStation Store, kunnen fans de game wel nog steeds aanschaffen op het distributieplatform van Microsoft.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april

Nico De Greef-20 januari 2022 om 17:40

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april 2022 voor consoles en pc. Dat maakten uitgever Warner Bros en ontwikkelaar TT Games vandaag bekend aan de hand van een gloednieuwe trailer voor de game.

Fans hebben er erg lang op moeten wachten, maar kunnen eindelijk beginnen aftellen naar de release van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat de game na meermaals uitstel zou verschijnen in de lente van 2022 en de ontwikkelaar lijkt zich aan zijn woord te houden: vandaag werd door uitgever Warner Bros bevestigd dat de game officieel zal lanceren op 5 april voor de huidige en vorige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

De aankondiging van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe diepgaande gameplaytrailer die laat zien wat spelers straks zoal mogen verwachten en kunnen doen in het grootste LEGO Star Wars-spel ooit gemaakt.

Zo bevat de game onder andere gloednieuwe gevechtsmechanismen, meer dan 20 verschillende planeten die vrij verkend kunnen worden en honderden speelbare karakters waaronder legendarische personages als Luke, Leia, Yoda, Boba Fett, Maul en Obi-Wan. Daarnaast bevat de game ook zij-missies en meerdere keuzepaden.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga laat spelers in ware LEGO-stijl het epische verhaal van alle negen films in de Skywalker Saga herbeleven en is een game die je als Star Wars-fan gewoon niet mag missen.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Ontdek meer