Cyberpunk 2077 van de PlayStation Store gehaald na regen aan klachten

Nico De Greef-19 december 2020 om 16:19

Sony heeft Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store verwijderd nadat steeds meer spelers hun ontevredenheid hebben geuit omtrent de staat van de game. De situatie zou zelfs zo erg gesteld zijn dat Sony de beslissing heeft genomen om spelers hun geld terug te geven.

Cyberpunk 2077 moest één van de grootste gamebeloftes van dit jaar worden, maar het spel heeft sinds zijn lancering vorige week nog niet op veel positieve reacties kunnen rekenen. Dat komt allemaal door de vele bugs en glitches die het spel teisteren. "Onbegrijpelijk voor een game waar 8 jaar aan gewerkt is", klinkt het bij ontevreden klanten.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels gereageerd en zijn excuses aangeboden. In een statement op Twitter geeft de Poolse spelletjesmaker toe te veel gefocust te zijn geweest op de PC-versie van de game (de enige versie die wel goed lijkt te werken) waardoor te weinig aandacht en tijd werd besteed aan de console-versie. CD Projekt Red belooft wel alles goed te maken en zegt in de komende weken en maanden verschillende updates uit te zullen brengen die de meeste problemen van de baan moeten vegen.

Ondanks dat de game tijdelijk niet meer aangeboden wordt in de PlayStation Store, kunnen fans de game wel nog steeds aanschaffen op het distributieplatform van Microsoft.

Met deze karakters kun je binnenkort vechten in Star Wars: Hunters!

Nico De Greef-14 september 2021 om 21:09

Zynga en Lucasfilm Games hebben een nieuwe trailer vrijgegeven van de aankomende tactische arena-gevechtsgame Star Wars: Hunters. De trailer biedt een eerste blik op een aantal van de personages waarmee spelers in de game kunnen vechten.

Star Wars: Hunters werd in februari officieel aangekondigd op de allereerste Nintendo Direct van dit jaar. De free-to-play game draait om team based online multiplayergevechten die in real-time plaatsvinden in arena's die zijn gebaseerd op bekende Star Wars-locaties. In het spel moeten spelers als squad tactisch samenwerken om de overwinning binnen te halen. Om hun squad vorm te geven krijgen ze de keuze uit nooit eerder geziene figuren die speciaal voor de game zijn gecreëerd, zoals een Wookie-krijger genaamd Grozz, een robot die getraind is in de jedi-vechtkunst en Rieve, een duistere forcewieldster.

Dat klinkt allemaal wel leuk en spannend, maar zien ze er ook cool uit, horen we je denken. Dit is jouw geluksdag, want ontwikkelaar Zynga (jawel, de maker van het bekende mobiele spelletje FarmVille!) heeft zonet een spiksplinternieuwe trailer én screenshots van de game uitgebracht waarin je alvast kunt kennismaken met een aantal van de speelbare karakters.

En, welke is jouw favoriet?

Star Wars: Hunters komt volgend jaar uit op zowel mobiel (iOS, Android) als de Nintendo Switch.

1
2
3
4

Nintendo verlaagt de prijs van de Nintendo Switch

Nico De Greef-13 september 2021 om 11:28

Nintendo heeft in alle stilte de prijs van de Nintendo Switch-spelcomputer verlaagd in Europa en andere werelddelen. Voorheen betaalde je voor de spelconsole nog makkelijk zo'n 330 euro, maar die prijs is nu gedaald met drie tientjes.


Sinds heden wordt het basismodel van de console in de meeste landen dan ook te koop aangeboden voor de adviesprijs van 299,99 euro. Amazon Frankrijk gaat nog een stapje verder en biedt de console zelfs aan voor 270 euro. In België is de prijs - op moment van schrijven - nog niet aangepast, maar verwacht wordt dat dit in de komende dagen of weken nog zal veranderen. Goed nieuws dus voor gamers die tot nu toe twijfelden om een Switch in huis te halen, want zij zullen de felbegeerde console voortaan aan een goedkopere prijs op de kop kunnen tikken!

Als reden voor de prijsdaling geeft Nintendo aan dat dit een gevolg is van de wisselkoersen en de aanstaande lancering van de Nintendo Switch OLED later dit jaar. Dat nieuwe model komt met een adviesprijs van € 365 en biedt onder andere een groter scherm, verbeterde luidsprekers en meer opslagcapaciteit.

Ontdek meer