Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

Justin Bieber gaat door moeilijke tijd

Karen Luiken-30 april 2024 om 15:32

Fans maken zich zorgen om Justin Bieber. De zanger heeft deze week verschillende foto’s gedeeld waarop hij huilend te zien is en zijn volgers vragen zich nu af wat er met hem aan de hand is. Een bron van Entertainment Tonight zegt dat Justin door een moeilijke periode gaat.

“Justin heeft de laatste tijd wat problemen gehad”, aldus de insider. “Hij heeft het moeilijk en voelt zich niet meer als zichzelf.” Justins vrouw Hailey zou er volgens de bron alles aan doen om Justin hierdoorheen te helpen. “Ze heeft altijd haar best gedaan om er voor Justin te zijn, maar het is moeilijk voor haar om hem te zien worstelen. Ze doen hun best om de zaken te laten werken en steunen elkaar. Ze doen er alles aan om het weer goed te laten komen.”

Wat er precies aan de hand is, laat de bron niet los.

Billie Eilish komt met nieuwe tour naar Europa

Karen Luiken-30 april 2024 om 15:21

Goed en slecht nieuws voor fans van Billie Eilish. Het goede nieuws is dat de zangeres een nieuwe wereldtournee heeft aangekondigd. Het slechte nieuws is dat ze België helaas overslaat.

Volgende maand brengt Billie haar derde album ‘Hit Me Hard and Soft’ uit en om die plaat te promoten, gaat ze vanaf september op wereldtournee. Ze begint in Quebec en vliegt vervolgens door naar allerlei steden in Noord-Amerika en Australië, om vervolgens in april in Europa te arriveren. Daar bezoekt ze de steden Stockholm, Oslo, Kopenhagen, Hannover, Amsterdam, Berlijn, Keulen, Praag, Krakau, Wenen, Bologna, Parijs en Barcelona. De reis gaat in juli verder in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

België komt helaas niet aan de beurt, maar gelukkig geeft Billie wel drie (!) concerten in Amsterdam waar Belgische fans naartoe zouden kunnen. De data staan gepland voor 4, 5 en 7 mei 2025. Kaartjes hiervoor gaan vanaf vrijdag in de verkoop.

Ontdek meer