VTM brengt nostalgische talentenshow naar je scherm

Karen Luiken-16 april 2024 om 05:54

Een aantal van de meest spraakmakende zangtalenten uit allerlei nostalgische talentenshows komen binnenkort terug naar je scherm. VTM zendt vanaf 3 mei ‘Sing Again’ uit, een programma waarin talenten uit onder andere ‘X Factor’, ‘Belgium’s Got Talent’, ‘The Voice’, ‘The Soundmixshow’ en ‘Star Academy’ opnieuw hun talent zullen laten horen.

In de afgelopen 35 jaar waagden duizenden Vlamingen hun kans bij een van de vele talentenjachten die VTM uitzond. Sommigen bouwden een grote carrière uit, anderen besloten toch een ander pad te bewandelen. Benieuwd hoe het nu met ze is? In ‘Sing Again’ komen een aantal van de meest spraakmakende talenten terug voor een nieuwe kans. Kunnen ze nog steeds zo goed zingen als voorheen?

De eerste zes deelnemers zijn nu al bekendgemaakt. Dat zijn Pim Symoens uit ‘Star Academy’, Sara De Koster uit de ‘Soundmixshow’, Youssri Mejdoubi uit ‘Belgium’s Got Talent’ en Glenn Claes, Lola Obasuyi en Luka Cruysberghs uit ‘The Voice van Vlaanderen’. Stuk voor stuk doen zij hun auditie nog eens over in ‘Sing Again’.

De presentatie is in handen van Koen Wauters en Julie Van den Steen. De jury bestaat uit Karen Damen, Aaron Blommaert, Stan Van Samang, Hadise en Nina De Man.

'9 feestjes voor de kater' is nieuwe serie op VRT MAX

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 08:14

Nieuwe serie nodig om te bingen? VRT MAX komt met een nieuwe serie die je absoluut niet wilt missen: '9 feestjes voor de kater'. Deze friend-com, zoals ze het noemen, vertelt het verhaal van de vurige vriendschap tussen Celie (Veerle Dejaeger) en Aster (Nidal van Rijn).

De reeks volgt, aan de hand van wat er gebeurt voor, tijdens en na negen feestjes, de ongewone vriendschap tussen Celie en Aster. Aster is een fervente romantiekhater. Celie is een romantische dagdromer. De twee lopen elkaar tegen het lijf aan het begin van hun hogere studies. Aanvankelijk lijken ze tegenpolen. Tegen alle verwachtingen in worden ze beste vrienden. Maar gaandeweg merk je dat hun vriendschap onherroepelijk verandert. Want na de feestjes volgt de onvermijdelijke kater...

De reeks is nu volledig te zien op VRT MAX.

'House of the Dragon'-ster heeft 'Game of Thrones' nooit gezien

Karen Luiken-10 juni 2024 om 07:32

Je zou denken dat iemand die in een spin-off van een bepaalde serie speelt, alle afleveringen van die serie uit zijn hoofd kent. Maar dat geldt niet voor ‘House of the Dragon’-acteur Ewan Mitchell. In een gesprek met ComicBook zegt hij dat hij nog nooit naar ‘Game of Thrones’ heeft gekeken.

Waarom niet? Daar heeft Ewan, die in ‘House of the Dragon’ de rol van Aemond Targaryen vertolkt, zijn redenen voor. “Ik moet iets bekennen. Ik heb ‘Game of Thrones’ nog nooit gezien en dat wilde ik ook niet toen ik deze rol ging spelen. Ik wilde niet dat het mijn beslissingen zou beïnvloeden, of dat nou bewust of onbewust zou gebeuren. Ik wilde iets nieuws brengen. Aemond is uniek.”

‘House of the Dragon’ is een spin-off van ‘Game of Thrones’ en speelt zich af vóór de gebeurtenissen uit de originele serie. Het eerste seizoen verscheen in de zomer van 2022. Komend weekend gaat het tweede seizoen van start.

Ontdek meer