PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Inspirerende lezing door auteur van Rebel Rebel op PXL

Chelsy Vanlerberghe-10 januari 2025 om 13:19

Een inspirerende mix van digitale strategie en iconische muziek? Yes, please! Geert Van Mol, auteur van 'Rebel Rebel' en voormalig Chief Digital Officer bij Belfius, gaf op 9 januari een indrukwekkende lezing bij PXL-Business. De aula zat vol studenten die geboeid luisterden naar zijn energieke verhaal over digitale transformatie en leiderschap.

In zijn boek Rebel Rebel koppelt Van Mol de creatieve wereld van muziek aan de uitdagingen van digitale transformatie. Hij benadrukt hoe bedrijven kunnen leren van de rebelse geest van muzikanten (think Bowie, Prince en andere legendes) die de status quo doorbreken en innovatie stimuleren. Tijdens zijn lezing wist hij de aanwezigen te boeien met praktische inzichten en inspirerende anekdotes, waarbij hij ook opriep tot een ambitieuzer digitaal beleid in België. Een pittige boodschap die bij de aanwezige studenten duidelijk bleef hangen.

‘Nerds’ Hetty Helsmoortel en Lieven Scheire krijgen eredoctoraat

Chelsy Vanlerberghe-02 januari 2025 om 12:14

Wetenschap saai? Niet als je het aan Hetty Helsmoortel en Lieven Scheire vraagt. Deze Vlaamse pioniers in wetenschapscommunicatie weten als geen ander hoe je complexe onderwerpen helder en boeiend maakt. Hun jarenlange inzet wordt nu beloond met een eredoctoraat van de Universiteit Antwerpen.

Helsmoortel behaalde een doctoraat in de gezondheidswetenschappen aan de UGent, terwijl Scheire aan dezelfde universiteit fysica studeerde. Beiden ruilden echter het lab in voor een carrière op het podium.

Hetty Helsmoortel begon haar carrière als kankeronderzoeker aan de UGent, maar ruilde het lab in voor het theater. Met haar shows en tv-optredens brengt ze wetenschap naar een breed publiek.

Vlaanderen maakte kennis met Lieven Scheire via de cabaretgroep 'Neveneffecten'. Later presenteerde hij onder andere de populaire tv-programma’s 'Scheire en de Schepping' en 'Team Scheire', waarin hij met humor en helderheid wetenschap toegankelijk maakte.

Samen zijn Helsmoortel en Scheire de drijvende krachten achter de populaire podcast 'Nerdland', die maandelijks meer dan 300 000 luisteraars telt. De twee zetten ook hun schouders onder het Nerdland Festival, het grootste wetenschapsfestival in België.

Met het eredoctoraat wil de Universiteit Antwerpen het belang van wetenschapscommunicatie in de verf zetten. Volgens rector Herwig Leirs is het eredoctoraat meer dan een erkenning. Het benadrukt hoe belangrijk het is om wetenschap toegankelijk te maken. “We leven in een tijd van complexe wetenschappelijke ontwikkelingen met enorme gevolgen voor mens en maatschappij. Hetty Helsmoortel en Lieven Scheire slagen erin om een groot publiek te bereiken. Ze doen dat op een innovatieve, amusante wijze waarbij ze wetenschap begrijpelijk voorstellen zonder de moeilijke concepten en experimenten erachter te verloochenen.”

Naast Helsmoortel en Scheire worden ook vier internationale wetenschappers in de bloemetjes gezet. Onder hen Jure Leskovec (Stanford), een autoriteit in machine learning, en Elizabeth Povinelli (Columbia), bekend om haar baanbrekende werk in de dekolonisatie en kritische theorie.

Ontdek meer