Door deze Netflix-hack stop je met eindeloos scrollen

Chelsy Vanlerberghe-08 april 2024 om 09:47- Foto:

Mollie Sivaram via Unsplash

Eén van 's werelds moeilijkste taken: het kiezen van de juiste film of serie. Omdat het aanbod op Netflix zo groot is, kan de keuze snel overweldigend zijn. Voor je het weet, ben je een half uur aan het scrollen zonder iets gevonden te hebben. Maar, daar is nu een trucje tegen.

Je opent Netflix en de zoektocht begint: ah, Oppenheimer staat online, makkelijke keuze! Totdat je plots wordt afgeleid door een nieuwe sci-fi serie... of wordt het toch een true crime documentaire? En The Gentlemen moet je ook nog zien...

Netflix-gebruikers hebben nu een hack ontdekt die het kiezen gemakkelijker maakt. Je moet wel al beslist hebben welk genre je wilt zien.

Door cijfers (bijvoorbeeld '8975') in de zoekbalk te typen, ontgrendel je een schat aan specifieke titels in dat bepaald genre. In dit geval is dat dus misdaad. "Het is de beste manier om true crime op Netflix te vinden," volgens één gebruiker. Het enige kleine probleem met deze functie is dat sommige kijkers eerder inconsistente resultaten meldden: "Ik probeerde het en Shrek Forever After kwam tevoorschijn."

Voor degenen die iets luchtigers willen, zijn er ook andere codes:
Actie & Avontuur (1365)
Kinder- & Familiefilms (783)
Onafhankelijke films (7077)
Romantische films (502675)
Sci-Fi & Fantasy (4734)

Nieuwe promo 'Star Wars: The Acolyte' toont een jedi in actie met een lichtzweep

Nico De Greef-18 mei 2024 om 10:00

Naar aanleiding van de première van de serie Star Wars: The Acolyte op 4 juni, heeft Disney een nieuw promotiefilmpje gelanceerd waarin fans, voor het eerst ooit in live-action, een jedi met een zogenaamde 'lichtzweep', aan het werk kunnen zien.

Meer dan 40 jaar lang werden lichtzwaarden in de films en series afgebeeld in hun klassieke standaardvorm: een handvat waaruit een verticale lichtstraal tevoorschijn komt. Maar dat is lang niet de enige vorm die lichtzwaarden kunnen aannemen.

In oude Star Wars-verhalen die onderdeel zijn van de Legends-continuïteit (lees: alle comics en boeken die bestonden vooraf aan de overname van Lucasfilm door Disney in 2012; ook wel bekend als het Expanded Universe, red.) vochten de jedi en sith van weleer namelijk ook met andere varianten van het bekende wapen waaronder de crossguard lightsaber (gemodelleerd naar een groot middeleeuws zwaard) en de zeer zeldzame lightwhip (een zweep).

In 2015 zagen we de crossguard-variant al in actie op het grote scherm dankzij het debuut van het personage Kylo Ren in de film 'The Force Awakens', en nu lijkt het erop dat fans zich binnenkort ook mogen verwachten aan de komst van de lightwhip in Star Wars-canon.

In een nieuw promotiefilmpje voor de Disney Plus-reeks 'Star Wars: The Acolyte' wordt namelijk onthuld dat minstens één karakter gebruik zal gaan maken van het opmerkelijke wapen. Hoe effectief een zweep zal blijken in man-tegen-man gevechten, weten we niet, maar we zijn alvast benieuwd hoe Disney met het wapen zal omgaan.

'Love Island'-Naomi twijfelt aan oprechtheid Nycole

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 08:51

Naomi, die bekend is van haar deelname aan 'Love Island', heeft haar bedenkingen bij enkele medekandidaten van het programma. In de nieuwste aflevering van 'Realitea' onthult ze dat er twee kandidaten zijn die ze liever niet meer zou tegenkomen.

"Wat kan ik hierover zeggen?" vroeg Naomi zich eerst af toen haar werd gevraagd welke islanders ze liever niet meer zou zien. Uiteindelijk zei ze: "Nou, ik zou Nycole en niet tegen willen komen." Wat er precies is voorgevallen, wil ze niet in detail bespreken. "Ik vind hen gewoon niet aardig. Geen aardige meiden. Niet mijn type personen. Alles lijkt om hen te draaien," legt ze uit. "Ik betwijfel zelfs of Nycole oprecht is geweest. Maar dat durf ik bij niemand te zeggen." Yikes!

Naomi deed in 2023 mee aan 'Love Island'. Ze vond eerst de liefde bij Kluuk, dan bij Job en tenslotte bij Thijn, maar verliet uiteindelijk als vrijgezel de villa. Intussen heeft ze een relatie met ‘Ex On The Beach’-deelnemer Quintin.

Ontdek meer