Had jij deze fouten opgemerkt in 'Squid Game'?

Nico De Greef-16 oktober 2021 om 12:36

Squid Game mag dan wel de meest bejubelde en bekeken Netflix-serie aller tijden zijn, toch is de nagenoeg perfecte reeks niet zonder enkele foutjes. Dit dankzij het indrukwekkende speurwerk van enkele oplettende kijkers. Had jij ze opgemerkt? Dit zijn de meest opvallende fouten in de serie:

1. Spelers met verkeerde nummers

In Squid Game strijden 456 mensen tegen elkaar om kans te maken op een gigantische geldprijs. Om alle deelnemers van elkaar te onderscheiden krijgen ze allemaal een uniek nummer toegewezen. Zo heeft hoofdrolspeler Gi-Hun bijvoorbeeld het nummer 456. Een aandachtige kijker heeft nu ontdekt dat spelers regelmatig van nummer lijken te wisselen. In het eerste spel, Red Light, Green Light, is in een scène een oude man op de achtergrond te zien met nummer 088. Maar later op het eliminatiescherm lijkt nummer 088 plots een jonge vrouw te zijn.

2. Het genderswappen gaat door

Hetzelfde fenomeen speelt zich ook af tijdens het tweede spel. In een scène is te zien hoe een vrouw met het nummer 061 wordt geëlimineerd nadat ze het spel verliest. Op het beeldscherm zien we echter een heel andere speler met het nummer 061. Dit geldt ook voor nummers 321 en 331.

3. Spellingsfouten

Hoewel Squid Game van Koreaanse makelij is, wordt er af en toe Engels gesproken en geschreven in de serie. Wanneer politieagent Joon-ho op zoek gaat naar geheime documenten met informatie over de spelen, stuit hij op een formulier met een grote spellingsfout. Op het papier staat in grote rode letters "TOP SCRERT" in plaats van "TOP SECRET".

4. Een speler is 124 jaar oud

In het spel waarbij de deelnemers over glasplaten moeten lopen, vertelt speler 013 dat hij jarenlang in een glasfabriek heeft gewerkt. Hierdoor kan hij zien welke platen veilig zijn en welke niet. Wanneer de game-regisseur het dossier van nummer 013 opzoekt, is te zien dat hij is 1897 is geboren en dus maar liefst 124 jaar oud is. Wederom een typfoutje die de makers van de serie over het hoofd hebben gezien.

5. De vorm van de paraplu

In aflevering 3 moeten de deelnemers een vorm uit een koekje weten te halen zonder dat de vorm breekt. Aan het begin van het spel krijgen de deelnemers keuze uit vier afbeeldingen die op een muur staan afgebeeld. Onder de afbeeldingen is ook een paraplu die op magische wijze van vorm lijkt te veranderen.

Trailer gelost van nieuwe must see-serie 'Maxton Hall'

Karen Luiken-23 april 2024 om 06:22

Prime Video heeft de officiële trailer gelost van de nieuwe Duitse serie ‘Maxton Hall: The World Between Us’. De reeks, gebaseerd op de bekroonde bestseller ‘Save Me’ van Mona Kasten, is vanaf 9 mei op de streamingsdienst te zien.

Het verhaal gaat over Ruby en James. Wanneer Ruby per ongeluk een schokkend geheim ontdekt op de privéschool Maxton Hall, moet de arrogante miljonairszoon James zien te dealen met de zeer pientere beursstudent. Vanaf dat moment lijkt de knappe James toch, tegen zijn geweten in, voor Ruby's rust en charme te vallen. En hoewel de twee uit verschillende werelden komen, zullen ze snel alles riskeren om samen te zijn…

De hoofdrollen worden gespeeld door Harriet Herbig-Matten en Damian Hardung. Verder is er ook een rol weggelegd voor de Nederlandse acteur Fedja van Huêt.

Deze nieuwe serie van Netflix wil je zien

Karen Luiken-22 april 2024 om 07:36

Netflix heeft een nieuw pareltje in de aanbieding dat absoluut op je watch-list mag. Sinds kort is op de streamingsdienst ‘Anthracite’ te zien, een thriller met een spannend verhaal.

‘Anthracite’ gaat over een oude moordzaak die wordt heropend wanneer een journalist verdwijnt. Online speurwerk leidt naar zijn dochter naar een bergplaatsje dat wordt geheerst door een geheimzinnige sekte. Eenmaal daar gebeuren er niet alleen vreemde, maar ook gevaarlijke dingen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Hatik, Noémie Schmidt en Camille Lou. Verder is er ook een rol weggelegd voor de Belgische Nicolas Godart.

Ontdek meer