Student Kick Off zoekt muzikale talenten

Karen Luiken-06 april 2024 om 06:42

Heb jij een passie voor muziek? Zou je dolgraag deel uitmaken van een bekende band? En droom je er al jaren van om op het podium te staan? Dit is je kans. Student Kick Off is in het kader van de Student Band Clash, voorheen bekend als de Student Rock Rally, op zoek naar muzikaal talent.

De Student Band Clash is een wedstrijd voor opkomend muzikaal talent. Of je nou van rock, pop, jazz of indie houdt: bands van alle genres worden aangemoedigd om deel te nemen.

Om mee te kunnen doen aan de Student Band Clash moet in ieder geval de helft van de bandleden ingeschreven staan aan een Gentse (hoger)onderwijsinstelling. Is dat het geval? Dan hebben jij en je groepsgenoten tot 26 april de kans om jezelf in te schrijven.

Uit alle ingezonden deelnemers worden vier finalisten gekozen die op 8 mei in de Charlatan in Gent hun talent mogen komen tonen. Het publiek zal uiteindelijk de winnaar kiezen, die op 25 mei op het Sint-Pietersplein in Gent mag optreden tijdens Student Kick Off, hét evenement dat de aftrap van het nieuwe academische jaar inluidt met muziek, optredens en festiviteiten.

Inschrijven voor de Student Band Clash kan via deze website.

Billie Eilish komt met nieuwe tour naar Europa

Karen Luiken-30 april 2024 om 15:21

Goed en slecht nieuws voor fans van Billie Eilish. Het goede nieuws is dat de zangeres een nieuwe wereldtournee heeft aangekondigd. Het slechte nieuws is dat ze België helaas overslaat.

Volgende maand brengt Billie haar derde album ‘Hit Me Hard and Soft’ uit en om die plaat te promoten, gaat ze vanaf september op wereldtournee. Ze begint in Quebec en vliegt vervolgens door naar allerlei steden in Noord-Amerika en Australië, om vervolgens in april in Europa te arriveren. Daar bezoekt ze de steden Stockholm, Oslo, Kopenhagen, Hannover, Amsterdam, Berlijn, Keulen, Praag, Krakau, Wenen, Bologna, Parijs en Barcelona. De reis gaat in juli verder in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

België komt helaas niet aan de beurt, maar gelukkig geeft Billie wel drie (!) concerten in Amsterdam waar Belgische fans naartoe zouden kunnen. De data staan gepland voor 4, 5 en 7 mei 2025. Kaartjes hiervoor gaan vanaf vrijdag in de verkoop.

Blackwave. tegen Compact Disk Dummies in Red Bull Soundclash

Chelsy Vanlerberghe-30 april 2024 om 08:43

Red Bull SoundClash palmt op donderdag 7 november 2024 de Lotto Arena in voor een onvergetelijke live show: blackwave. vs Compact Disk Dummies. Ze nemen het op tegen elkaar op twee stages recht tegenover elkaar. En jij kiest wie wint!

Vijf rondes lang proberen de twee bands jou te overtuigen met unieke versies van hun bekendste nummers, verrassende covers en de coolste secret guests. 'The Reeling' met een symfonisch orkest? Wie weet! En waarom niet 'a-okay' in een death metal-versie?

Een applausmeter is de onverbiddelijke scheidsrechter. De band die het meeste aantal decibels haalt, wint de ronde. Wie de meeste rondes wint, ​ gaat met de trofee naar huis. Zowel Compact Disk Dummies en blackwave. beloven de Lotto Arena te doen daveren op haar grondvesten. Wil je daarbij zijn? Koop dan nu je tickets via deze link.

Ontdek meer