Nieuwe Star Wars-animatieserie 'Tales of the Empire' aangekondigd

Nico De Greef-04 april 2024 om 18:46

Disney en Lucasfilm kondigen 'Tales of the Empire' aan, een nieuwe animatieserie die korte verhalen vertelt vanuit het perspectief van het Keizerrijk. De reeks, bestaande uit 6 korte afleveringen, gaat op 4 mei in première op de streamingdienst Disney+.

Na eerder al een reeks korte verhalen te hebben uitgebracht over de Light Side, gooit Disney het over een compleet andere boeg en wordt de Dark Side ditmaal in de schijnwerpers gezet.

Net als Tales of the Jedi, zal ook Tales of the Empire over twee thema's draaien waar elk 3 afleveringen aan worden toegewijdt. De minireeks zal draaien rond de Dark Side-personages Morgan Elsbeth en Barriss Offee.

Fans konden eerder al kennismaken met Morgan Elsbeth in de live-action Disney+-serie 'Ahsoka'. Morgan is net als Asajj Ventress een Nightsister en afkomstig van de planeet Dathomir die in de kloonoorlog werd vernietigd door de beruchte Generaal Grievous. In Tales of the Empire krijgen kijkers te zien hoe Morgan de uitroeiing van haar volk wist te overleven en hoe ze zich een weg klom naar de hogere ranken van de Empire tot ze uiteindelijk onder bevel komt te staan van niemand minder dan Grand Admiral Thrawn.

Daarnaast zal de reeks ook focussen op het leven van de voormalige jedi Barriss Offee. Fans zagen het personage voor het laatst in het vijfde seizoen van de animatieserie 'Star Wars: The Clone Wars'. In de aflevering 'The Wrong Jedi' keerde Barriss zich tegen haar eigen Jedi Order en werd ze gearresteerd voor het plannen van een bomaanslag. Tales of the Empire pikt het verhaal van Barriss op na haar arrestatie en toont hoe de voormalige Padawan werd omgevormd tot een gevreesde Inquisitor voor de Empire.

Alle afleveringen van Tales of the Empire verschijnen op 4 mei (internationaal ook wel bekend als Star Wars Dag) op Disney+.

Real life stalker uit 'Baby Reindeer' overweegt juridische stappen

Chelsy Vanlerberghe-30 april 2024 om 07:47

Een vrouw die beweert de inspiratiebron van de nieuwe Netflix-serie 'Baby Reindeer' te zijn, overweegt nu juridsche stappen te nemen tegen de streamingdienst en de maker van de serie. Ze wil hen aanklagen wegens laster.

Baby Reindeer is een nieuwe Netflix-show die gebaseerd is op waargebeurmet in de hoofdrol Richard Gadd, die de serie ook zelf heeft bedacht. In de serie, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, wordt hij gestalkt door een vrouw genaamd 'Martha'. Ze stuurt hem obsessief meer dan 41.000 e-mails, 744 tweets en 100 brieven. Maar volgens de real life 'Martha' is het eigenlijk Gadd die geobsedeerd is met haar.

"Ik ben het slachtoffer. Hij heeft een hele show over mij geschreven", zei ze in een interview met de Daily Mail. De serie is megapopulair geworden en schoot in no time naar nummer 1. En natuurlijk zijn fans benieuwd naar de echte identiteit van de stalker uit de serie.

Gadd zegt dat hij de look van Martha zodanig heeft aangepast in de serie, zodat ze zichzelf niet zou herkennen. Ook de Daily Mail heeft de naam van de geïnterviewd vrouw niet bekend gemaakt. Maar social media detectives zijn er zeker van dat ze de échte Martha gevonden hebben, wat resulteert in doodsbedreigingen aan het adres van een zekere Fiona Harvey.

Ook The Sun zegt dat de vrouw in kwestie Fiona Harvey heet. Zij zegt dat ze helemaal niet op Martha lijkt, en dat ze Netflix gaat aanklagen omdat de serie als een waargebeurd verhaal wordt gepresenteerd. Wordt ongetwijfeld vervolgd! Seizoen 2, anyone?

Drie nieuwe gezichten in tweede seizoen 'XO, Kitty'

Karen Luiken-28 april 2024 om 08:52

Dubbel goed nieuws over ‘XO, Kitty’. Makers van de spin-off van ‘To All The Boys’ laten weten dat de productie van het langverwachte tweede seizoen van start is gegaan. Maar dat niet alleen: er worden ook drie gloednieuwe gezichten aan de cast toegevoegd.

De drie nieuwe acteurs zijn Audrey Huynh, Joshua Lee en Sasha Bhasin. Zij voegen zich bij Anna Cathcart (Kitty), Minyeong Choi (Dae), Gia Kim (Yuri), San Heon Lee (Min Ho), Anthony Keyvan (Quincy), Regan Aliyan (Juliana), Peter Thurnwald (Alex) en Jocelyn Shelfo (Madison).

‘XO, Kitty’ gaat over Kitty Song Covey, die alles over de liefde denkt te weten. Maar wanneer ze verre reizen moet maken om haar langeafstandsvriendje te kunnen zien, komt ze er al snel achter dat ze het flink mis heeft.

Ontdek meer