Nieuwe Star Wars-animatieserie 'Tales of the Empire' aangekondigd

Nico De Greef-04 april 2024 om 18:46

Disney en Lucasfilm kondigen 'Tales of the Empire' aan, een nieuwe animatieserie die korte verhalen vertelt vanuit het perspectief van het Keizerrijk. De reeks, bestaande uit 6 korte afleveringen, gaat op 4 mei in première op de streamingdienst Disney+.

Na eerder al een reeks korte verhalen te hebben uitgebracht over de Light Side, gooit Disney het over een compleet andere boeg en wordt de Dark Side ditmaal in de schijnwerpers gezet.

Net als Tales of the Jedi, zal ook Tales of the Empire over twee thema's draaien waar elk 3 afleveringen aan worden toegewijdt. De minireeks zal draaien rond de Dark Side-personages Morgan Elsbeth en Barriss Offee.

Fans konden eerder al kennismaken met Morgan Elsbeth in de live-action Disney+-serie 'Ahsoka'. Morgan is net als Asajj Ventress een Nightsister en afkomstig van de planeet Dathomir die in de kloonoorlog werd vernietigd door de beruchte Generaal Grievous. In Tales of the Empire krijgen kijkers te zien hoe Morgan de uitroeiing van haar volk wist te overleven en hoe ze zich een weg klom naar de hogere ranken van de Empire tot ze uiteindelijk onder bevel komt te staan van niemand minder dan Grand Admiral Thrawn.

Daarnaast zal de reeks ook focussen op het leven van de voormalige jedi Barriss Offee. Fans zagen het personage voor het laatst in het vijfde seizoen van de animatieserie 'Star Wars: The Clone Wars'. In de aflevering 'The Wrong Jedi' keerde Barriss zich tegen haar eigen Jedi Order en werd ze gearresteerd voor het plannen van een bomaanslag. Tales of the Empire pikt het verhaal van Barriss op na haar arrestatie en toont hoe de voormalige Padawan werd omgevormd tot een gevreesde Inquisitor voor de Empire.

Alle afleveringen van Tales of the Empire verschijnen op 4 mei (internationaal ook wel bekend als Star Wars Dag) op Disney+.

'Love Island'-Naomi twijfelt aan oprechtheid Nycole

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 08:51

Naomi, die bekend is van haar deelname aan 'Love Island', heeft haar bedenkingen bij enkele medekandidaten van het programma. In de nieuwste aflevering van 'Realitea' onthult ze dat er twee kandidaten zijn die ze liever niet meer zou tegenkomen.

"Wat kan ik hierover zeggen?" vroeg Naomi zich eerst af toen haar werd gevraagd welke islanders ze liever niet meer zou zien. Uiteindelijk zei ze: "Nou, ik zou Nycole en niet tegen willen komen." Wat er precies is voorgevallen, wil ze niet in detail bespreken. "Ik vind hen gewoon niet aardig. Geen aardige meiden. Niet mijn type personen. Alles lijkt om hen te draaien," legt ze uit. "Ik betwijfel zelfs of Nycole oprecht is geweest. Maar dat durf ik bij niemand te zeggen." Yikes!

Naomi deed in 2023 mee aan 'Love Island'. Ze vond eerst de liefde bij Kluuk, dan bij Job en tenslotte bij Thijn, maar verliet uiteindelijk als vrijgezel de villa. Intussen heeft ze een relatie met ‘Ex On The Beach’-deelnemer Quintin.

Netflix sluit deal met NFL

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 08:40

Netflix gaat een stap verder dan films en series te streamen. Ze hebben een deal gesloten met NFL en zullen binnenkort livewedstrijden van de American Football-competitie uitzenden.

Dit initiatief maakt deel uit van een driejarige deal waarbij Netflix exclusieve toegang krijgt tot bepaalde NFL-evenementen. Op 25 december 2024 wordt Netflix namelijk dé plek voor twee topwedstrijden uit de NFL: de Super Bowl LVII-winnaars Chiefs tegen de Steelers, en Ravens tegen de Texans.

Naast de live-uitzendingen zal Netflix ook andere NFL-content aanbieden, waaronder een nieuwe serie 'Receiver' die het leven van enkele NFL-iconen volgt. In 2023 ging de populaire serie 'Quarterback' in premiere.

"Bij Netflix hebben we vorig jaar de sprong gewaagd naar live-evenementen, met grote fanbases in comedy, reality-tv, sport en meer", zegt Bela Bajaria, Chief Content Officer van Netflix. "Maar niets kan tippen aan de enorme aantrekkingskracht van NFL-football. We zijn ontzettend blij dat de NFL's kerstwedstrijden exclusief bij Netflix te zien zullen zijn."

Ontdek meer