'Euphoria'-ster wil geen transrollen meer

Karen Luiken-04 april 2024 om 06:55

Hunter Schafer wil geen transgenderrollen meer spelen na haar doorbraak in de hitserie ‘Euphoria’. Dat heeft de 25-jarige actrice verteld in een interview met GQ.

Hunter heeft in het verleden ‘talloze transrollen’ aangeboden gekregen, maar weigerde ze stuk voor stuk. De actrice wil namelijk niet dat haar genderidentiteit haar werk in de toekomst gaat bepalen. “Ik vind het vernederend voor mij en voor wat ik wil doen”, vertelt ze. “Ik heb heel hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, en nu wil ik gewoon een meisje zijn en verdergaan met mijn leven.”

Het weigeren van de aangeboden rollen is dubbel, vertelt Hunter. “Ik ben een van de beroemdste transgenders in de media, en ik voel een verantwoordelijkheidsgevoel, misschien zelfs een beetje schuldgevoel, omdat ik niet langer een woordvoerder ben. Maar uiteindelijk geloof ik dat als ik deze keuze niet maak, ik nooit verder zal komen.”

Selena Gomez emotioneel na staande ovatie van 9 (!) minuten

Karen Luiken-19 mei 2024 om 13:01

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes een staande ovatie van maar liefst negen minuten gekregen voor de film ‘Emilia Pérez’, waar ze samen met Zoe Saldaña en Karla Sofía Gascón in te zien is. Volgens Variety is het de grootste staande ovatie ooit op het filmfestival.

Selena hield het tijdens de staande ovatie niet droog. Terwijl het publiek negen minuten lang klapte, toeterde, floot en juichte, veegde de zangeres haar tranen weg. Haar collega’s Zoe en Karla gaven elkaar een emotionele knuffel.

De film ‘Emilia Pérez’ gaat over Rita, een advocaat wiens kantoor eerder geneigd is criminelen te helpen dan gerechtigheid te vinden. Ze vindt een onverwachte uitweg wanneer Manitas, de gevreesde leider van een drugskartel, haar rekruteert om hem te helpen bij het voltooien van een geslachtsveranderende operatie om de vrouw te worden die hij altijd al wilde zijn. Selena speelt zijn nietsvermoedende vrouw.

'Europapa' populair in heel Europa

Karen Luiken-19 mei 2024 om 12:55

Het nummer ‘Europapa’ gaat als een trein sinds de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Sterker nog: het liedje doet het in veel landen beter dan ‘The Code’, de song waarmee de Zwitserse Nemo het liedjesfestijn won. Dat meldt de Telegraaf.

In een week tijd is ‘Europapa’ zo’n 25 miljoen keer gestreamd via Spotify. Het nummer kwam in verschillende Europese hitlijsten terecht en bereikte in Nederland, Vlaanderen én Litouwen de eerste plaats. In Finland belandde het liedje op de tweede plek, in Zweden op de vierde en in IJsland op de zesde. Verder is Joost Klein ook binnen gekomen in de hitlijsten van de landen Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië.

Wereldwijd hoor ‘Europapa’ bij de vijftig meest gestreamde singles en afgelopen vrijdag werd het bovendien de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar.

Ontdek meer