Zangeres Lizzo is helemaal klaar met online haat

Joyce Vander Auwera-02 april 2024 om 10:45- Foto:

Waddox

In een recent Instagrambericht heeft de Amerikaanse zangeres Lizzo geïmpliceerd te stoppen met het maken van muziek, vanwege de voortdurende stroom van kritiek en negatieve opmerkingen die ze ontvangt. Ze uit haar frustratie over constante leugens en beledigingen over haar uiterlijk en verklaart resoluut: "I Quit". Dit nieuws komt als een verrassing, gezien haar recente aankondiging van nieuwe muziek eerder deze maand.

Lizzo, bekend van hits als 'About Damn Time', 'Rumors' en vorig jaar nog met het nummer 'Pink' voor de 'Barbie'-filmsoundtrack, staat bekend om haar pleidooi voor body positivity. Echter ontvangt ze hiervoor ook een aanzienlijke portie online haat. Ondanks haar pogingen om de haat om te zetten in empowerment door de body positivity-beweging te steunen en zich uit te spreken tegen fat shaming, blijft de kritiek aanhouden.

Het is niet de eerste keer dat Lizzo overweegt te stoppen met muziek vanwege online haat. Eerder werd ze geconfronteerd met negatieve opmerkingen en kritiek over haar gewicht, wat leidde tot twijfels over haar oprechtheid. Sommige critici vermoeden dat Lizzo weigert af te vallen omdat het haar imago zou schaden. Bovendien raakte de zangeres vorig jaar in opspraak toen drie voormalige achtergronddanseressen haar beschuldigden van seksueel wangedrag en het creëren van een onveilige werkomgeving.

Lizzo heeft de beschuldigingen ontkend en benadrukt dat ze klaar is met het feit dat haar integriteit en karakter worden betwist door mensen die haar niet kennen. Dit heeft geleid tot een golf van steunbetuigingen van fans en andere beroemdheden.

Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

EOTB-ster Imke verruilt fillers voor natuurlijke look

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:44

Imke Roose heeft spijt van een aantal van haar acties na haar deelname aan ‘Ex On The Beach: Double Dutch’. In een uitgebreid bericht op Instagram schrijft ze dat ze voortaan naturel door het leven wil en zich niet meer vol laat spuiten met botox en fillers.

Imke schrijft dat ze na haar deelname aan ‘Ex On The Beach’ in een rollercoaster van emoties terechtkwam. Voor het programma had ze een turbulente periode achter de rug en ‘impulsief meedoen aan een programma was misschien niet haar meest strategische zet’.

Na het programma ging het de verkeerde kant op bij Imke. Ze was constant op zoek naar ‘een kick’ en ging naar eigen zeggen van het ene uiterste naar het andere. “Ook op vlak van fillers en botox. Negatieve aandacht is ook aandacht, dacht ik toen", zo klinkt het.

Inmiddels is Imke een paar jaar ouder en denkt ze totaal anders over haar ideaalbeeld. “Ik liet een jaar geleden alles verwijderen. Bye bye dikke lippen en opgespoten face. Ik ben zo dankbaar dat ik nu terug ‘nuchter’ in het leven sta en mezelf terugvond. Naturelle Imke met hier en daar (misschien) wel nog wat hulp van een filler of botox, wie weet, maar lang niet meer zoals toen. Nu doe ik het weloverwogen en niet spuiten om te spuiten. Ik denk wekenlang na als ik wat wil doen en ga ten rade bij m’n familie. Geen impulsief gedoe meer, het was tijd voor een andere Imke. De Imke van toen."

Ontdek meer