Hoopvol nieuws: geen corona-uitbraak op enorm festival in Servië

Karen Luiken-20 juli 2021 om 11:55

​Eindelijk een beetje goed en hoopvol nieuws over het coronavirus. ​

Na EXIT Festival, een evenement dat twee weken geleden in de Servische stad Novi Sad werd gehouden, is een massale corona-uitbraak uitgebleven. Dat blijkt volgens de organisatie uit wetenschappelijk onderzoek.

Het festival vond van 8 tot en met 11 juli plaats en ontving tienduizenden bezoekers. Men hoefde geen afstand te houden of een mondkapje te dragen. Het was alsof corona even niet bestond. En dat deed het daar ook niet.

Om toegang te krijgen tot het festival moesten bezoekers volledig gevaccineerd zijn óf een negatieve coronatest laten zien. Op het terrein werd een steekproef gehouden waarbij in het totaal 345 bezoekers vóór aanvang van het evenement werden getest. Eén van hen testte positief en kwam daardoor niet binnen. De andere personen zijn een week na de eerste test opnieuw getest. Niemand van hen bleek toen corona te hebben.

“Deze resultaten hadden we vanwege de strenge controle verwacht”, zegt directeur van het Novi Sad Health Centre, Veselin Bojat. “Op basis van dit onderzoek en het aantal nieuwe besmettingen in Novi Sad kan nu al worden gezegd dat EXIT Festival geen besmettingshaard was.”

(Photo by Danny Howe on Unsplash)

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Harry Styles headliner op Coachella

Karen Luiken-13 januari 2022 om 17:05

Harry Styles is dit jaar als headliner geboekt voor Coachella, een van ’s werelds bekendste muziekfestivals. Eerder werd al duidelijk dat ook Billie Eilish, Swedish House Mafia en Kanye West een optreden weg zullen geven.

Het nieuws over Billie, Swedish House Mafia en Kanye was gebaseerd op geruchten. Maar nu heeft de organisatie van Coachella ook zelf bevestigd dat de zangeres, dj's en rapper het podium van het festival zullen betreden. Net als Harry Styles, want ook hij is toegevoegd aan de line-up.

Coachella vindt (vooralsnog) in april plaats na twee jaar afwezigheid. In 2020 kon het feest vanwege het coronavirus niet doorgaan; toen zouden eigenlijk Frank Ocean, Rage Against the Machine en Travis Scott de headliners zijn. Ocean is al vastgelegd voor de editie van volgend jaar. Scott zou van de line-up zijn geschrapt na het drama dat zich op Astroworld afspeelde. En ook Rage Against the Machine staat niet meer op de planning.

Ontdek meer