Hoopvol nieuws: geen corona-uitbraak op enorm festival in Servië

Karen Luiken-20 juli 2021 om 11:55

​Eindelijk een beetje goed en hoopvol nieuws over het coronavirus. ​

Na EXIT Festival, een evenement dat twee weken geleden in de Servische stad Novi Sad werd gehouden, is een massale corona-uitbraak uitgebleven. Dat blijkt volgens de organisatie uit wetenschappelijk onderzoek.

Het festival vond van 8 tot en met 11 juli plaats en ontving tienduizenden bezoekers. Men hoefde geen afstand te houden of een mondkapje te dragen. Het was alsof corona even niet bestond. En dat deed het daar ook niet.

Om toegang te krijgen tot het festival moesten bezoekers volledig gevaccineerd zijn óf een negatieve coronatest laten zien. Op het terrein werd een steekproef gehouden waarbij in het totaal 345 bezoekers vóór aanvang van het evenement werden getest. Eén van hen testte positief en kwam daardoor niet binnen. De andere personen zijn een week na de eerste test opnieuw getest. Niemand van hen bleek toen corona te hebben.

“Deze resultaten hadden we vanwege de strenge controle verwacht”, zegt directeur van het Novi Sad Health Centre, Veselin Bojat. “Op basis van dit onderzoek en het aantal nieuwe besmettingen in Novi Sad kan nu al worden gezegd dat EXIT Festival geen besmettingshaard was.”

(Photo by Danny Howe on Unsplash)

WIN: Duotickets voor 'Hips Don't Lie' Festival!

Lore Ketels-21 september 2021 om 12:22

Zaterdag (25/09) is het zover, dan kan je de benen onder je lijf vandaan gaan dansen op 'Hips Don’t Lie' festival. Het urban-festival zal plaatsvinden op de grasweides van SVK Sint-Niklaas. Een unieke locatie waar nog nooit eerder een festival is doorgegaan.

Goed nieuws voor wie nog geen tickets heeft, want wij mogen weer enkele duotickets weggeven. Het enige dat je daar voor moet doen is één (!) vraag beantwoorden.

Heel de dag kan je er de beentjes gaan losgooien op de beats van onder meer Bizzey, Jonna Fraser & The Lions, onze Insider Simon Wauman ...

Deze artiesten komen allemaal naar Sint-Niklaas afgezakt:

- Jonna Fraser & The Lions
- Bizzey
- K1D
- Yung Mavu
- Bryan MG
- Nafthaly Ramona
- Delany
- Antoon
- Alioth
- Vunzige Deuntjes Soundsystem
- J.ROOTS
- Kevin Kofii
- Kestified
- BAVR
- WADE

Alle info over het festival kan je vinden op hun website!

Photo by Tijs van Leur on Unsplash

Amerika opent terug de grenzen vanaf november!

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 16:13

Goed nieuws voor de reizigers onder jullie, want na een sluiting van anderhalf jaar, openen vanaf november terug de grenzen van de Verenigde Staten. Dat meldt de financiële krant The Financial Times.

Let wel: enkel volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dan vanaf november terug welkom in Amerika. Wél eist de Amerikaanse overheid nog dat reizigers zich laten testen en een mondmasker dragen.

Een exacte datum en verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Ontdek meer