Beyoncé brengt cover van 'Jolene' op nieuw album

Chelsy Vanlerberghe-29 maart 2024 om 12:31

Yeehaw! Beyoncé heeft vandaag haar achtste studioalbum, ACT II: Cowboy Carter, officieel uitgebracht! Het album bevat 27 tracks waaronder een aangepaste versie van Dolly Partons iconische nummer 'Jolene', waarbij Queen B refereert naar het overspel van haar man Jay-Z.

Beyoncé's cover van 'Jolene' wordt ingeleid door Dolly Parton herself. "Hey honey B, it's Dolly P," introduceert de queen of country zichzelf. "Die meid waar je over zingt? Ze doet me denken aan iemand die ik vroeger kende. De haarkleur is misschien anders, maar de pijn blijft hetzelfde."

Na de intro volgt een aangepaste versie van de tekst, want Beyoncé's cover is geen smeekbede aan Jolene, zoals het originele nummer uit 1973. Queen B is zeer duidelijk tegen deze Jolene (of in dit geval, 'Becky with the good hair'): zoek je eigen man. Ze waarschuwt de minnares van haar overspelige man met de woorden: "We've been deep in love for twenty years, I raised that man, I raised his kids. I know my man better than he knows himself."

Op social media is het nummer meteen een hit: "Jolene heeft één keer iemands man aangeraakt en 51 jaar later wordt ze nog steeds getrasht."

Tien dagen voor de release van Cowboy Carter bedankte Beyoncé haar fans voor hun steun. "Ik heb een paar verrassingen op het album, en heb samengewerkt met een aantal briljante artiesten die ik diep respecteer," aldus Queen B. Ze verwijst daarmee naar supersterren als Miley Cyrus, Post Malone en Linda Martell. "Ik hoop dat je mijn hart en ziel kunt horen, en alle liefde en passie die ik in elk detail heb gestopt."

'ACT II: Cowboy Carter' is het tweede deel van een drieluik. De superster dropte haar eerste deel, het 'Renaissance' album in 2022. 'Act III' moet nog bekendgemaakt worden.

Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

EOTB-ster Imke verruilt fillers voor natuurlijke look

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:44

Imke Roose heeft spijt van een aantal van haar acties na haar deelname aan ‘Ex On The Beach: Double Dutch’. In een uitgebreid bericht op Instagram schrijft ze dat ze voortaan naturel door het leven wil en zich niet meer vol laat spuiten met botox en fillers.

Imke schrijft dat ze na haar deelname aan ‘Ex On The Beach’ in een rollercoaster van emoties terechtkwam. Voor het programma had ze een turbulente periode achter de rug en ‘impulsief meedoen aan een programma was misschien niet haar meest strategische zet’.

Na het programma ging het de verkeerde kant op bij Imke. Ze was constant op zoek naar ‘een kick’ en ging naar eigen zeggen van het ene uiterste naar het andere. “Ook op vlak van fillers en botox. Negatieve aandacht is ook aandacht, dacht ik toen", zo klinkt het.

Inmiddels is Imke een paar jaar ouder en denkt ze totaal anders over haar ideaalbeeld. “Ik liet een jaar geleden alles verwijderen. Bye bye dikke lippen en opgespoten face. Ik ben zo dankbaar dat ik nu terug ‘nuchter’ in het leven sta en mezelf terugvond. Naturelle Imke met hier en daar (misschien) wel nog wat hulp van een filler of botox, wie weet, maar lang niet meer zoals toen. Nu doe ik het weloverwogen en niet spuiten om te spuiten. Ik denk wekenlang na als ik wat wil doen en ga ten rade bij m’n familie. Geen impulsief gedoe meer, het was tijd voor een andere Imke. De Imke van toen."

Ontdek meer