Ashley haalt 20.000 euro uit groepspot 'Big Brother'

Karen Luiken-28 maart 2024 om 15:07

Ashley heeft er veel voor over om de halve finale van ‘Big Brother’ te bereiken. Heel veel zelfs. De blondine heeft maar liefst 20.000 uit de groepspot gehaald om zichzelf te redden. En daar is natuurlijk niet iedereen blij mee... “Dit is een enorm lage actie”, klinkt het in onderstaande sneak preview.

Joost Klein treedt niet op in juryshow

Joyce Vander Auwera-10 mei 2024 om 18:55

Joost Klein is uitgesloten van de juryshow van het Eurovisiesongfestival vanwege een lopend onderzoek naar een recent incident. Nog niet op de hoogte? Hier lees je meer.

AVROTROS meldt dat de European Broadcasting Union (EBU) geen toestemming heeft gegeven voor zijn deelname vanavond (21u) in de Malmö Arena. De vakjury zal daarom het optreden van 'Europapa' uit de tweede halve finale beoordelen.

De EBU onderzoekt nog steeds het incident rond Klein, maar verdere details zijn niet bekend. Er zijn geruchten over een mogelijk geweldsincident, maar dit is niet formeel bevestigd. De EBU heeft aangegeven dat er nog steeds 'discussies' gaande zijn met AVROTROS, die de Nederlandse inzending organiseert, maar het is onduidelijk wanneer er een beslissing zal worden genomen.

Op sociale media gaat de geruchtenmolen ondertussen volop z'n gang. Zo zou Klein een klap uitgedeeld hebben aan een Israëlische journalist die spotte met de dood van zijn overleden ouders. Verder gaan er andere roddels rond, onder andere dat hij een aanvaring had met een fotografe tot ruzie met de Israëlische delegatie. Alleszins zou er sprake zijn van een fysieke confrontatie, to be continued.

Joost Klein gediskwalificeerd in Eurovisiesongfestival?

Joyce Vander Auwera-10 mei 2024 om 16:30

In Malmö werd vrijdagmiddag de repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival gehouden. Opmerkelijk was dat Joost Klein niet optrad tijdens deze repetitie vanwege een 'incident'. Klein was oorspronkelijk gepland als vijfde deelnemer, maar tijdens zijn beoogde repetitietijd werd hij overgeslagen en ging de organisatie direct door naar de zesde deelnemer, Israël.

Er heerste verwarring in de zaal over wat er precies aan de hand was. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt het incident rond de Nederlandse inzending, maar de details zijn nog onduidelijk. Er wordt gespeculeerd dat Klein mogelijk een statement wilde maken op het podium, maar dit is nog niet bevestigd. De AVROTROS, die de Nederlandse inzending organiseert, heeft wel bevestigd dat er een onderzoek gaande is en wacht op de uitkomst voordat er verdere informatie wordt verstrekt.

Opmerkelijk is dat Klein sinds vrijdagmiddag Eurovision niet meer volgt op Instagram en al zijn Songfestival-gerelateerde verhalen van de halve finale gisteravond heeft verwijderd. Een geplande persconferentie op vrijdagavond is geannuleerd zonder verdere uitleg. Het is niet duidelijk of dit verband houdt met het lopende onderzoek naar het incident rond Joost Klein.

Er wordt gesuggereerd dat zijn afwezigheid mogelijk gerelateerd is aan een gespannen moment tijdens een persconferentie gisteren na de halve finale, waarbij een interviewer de Israëlische deelneemster vroeg of haar aanwezigheid het publiek en andere deelnemers in gevaar bracht.

Hoewel haar werd verteld dat ze niet hoefde te antwoorden, reageerde Klein anders en vroeg waarom niet. Volgens Aftonbladet heeft zijn afwezigheid echter niets te maken met deze persconferentie, maar eerder met een ander incident na de halve finale. Als Klein nog wil deelnemen aan de finale, moet hij vrijdagavond ten minste meedoen aan de juryshow, waar de punten van de vakjury's worden toegekend. Zowel de generale repetitie als de juryshow worden niet op televisie uitgezonden.

Momenteel is het dus nog onduidelijk of Joost zelf uit Eurovision stapt, of hij gediskwalificeerd wordt om voorlopig onbekende redenen.

Ontdek meer