Heb jij last van 'sunshine guilt'?

Chelsy Vanlerberghe-26 maart 2024 om 10:08

Het is mooi weer buiten, maar jij hebt zin om binnen te blijven en niets te doen. Na een tijdje lekker te niksen, word je overvallen door een soort van schuldgevoel: waarom ben je buiten niet van het weer aan het genieten? Als je dit gevoel kent, dan heb je waarschijnlijk last van 'sunshine guilt'. En gezien het aantal keer de term is bekeken op TikTok, lijkt het een vaak voorkomend fenomeen.

Het rotgevoel dat je krijgt wanner je een mooie dag negeert om binnen te luieren, noemt men 'sunshine guilt'. Het gevoel kan verergeren wanneer je denkt dat de rest van de wereld wél buiten van het leven aan het genieten is. Het is eigenlijk een soort van FOMO, die beïnvloed wordt door de zon.

"Het is echt prachtig weer buiten, maar ik ben moe," geeft iemand toe uit op TikTok. "Dus nu voel ik de druk om naar buiten te gaan, een wandeling te maken en te genieten van het weer nu het kan."

Ze gaat verder: "Maar nu kan ik binnen niet meer genieten, want de hele tijd denk ik dat ik eigenlijk buiten zou moeten zijn. Dus eigenlijk is mijn dag verpest."

In de reacties kan ze op veel steun rekenenen. Bijna iedereen geeft toe dat ze ook al eens met dit gevoel te maken hebben gehad.

"Sommige veelvoorkomende redenen voor dit soort schuld zijn verbonden met sociale normen of waarden, en het gevoel dat we daar niet aan voldoen," legt een therapeut uit. "Er hangt vaak een negatieve lading aan het idee van binnen relaxen of niet 'profiteren' van 'goed' weer."

Hoewel zon en sociaal contact goed voor je kunnen zijn, heeft iedereen zijn eigen behoeften. Dus als binnen blijven en reality-tv kijken is wat je op dit moment nodig hebt, is dat helemaal oké.

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Met deze truc zal je crush non-stop aan je denken

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 10:43

Een nieuwe truc om je crush te veroveren gaat viraal op TikTok. Het wordt de 'cavoodle-methode' genoemd, en ja, dat verwijst naar het schattige hondenras.

Dus, wat hebben de hondjes en jouw crush met elkaar gemeen? Veel, volgens een TikTokker Pheveya.

In een TikTok met meer dan een miljoen views legt ze uit dat de cavoodle-methode ervoor zal zorgen dat je crush niet kan stoppen met aan je te denken. Het idee is simpel: praat non-stop over iets waar je van houdt, net zoals Pheveya dat doet met cavoodles.

“Hij begon me te associëren met cavoodles. Hij kon niet eens een cavoodle zien zonder aan mij te denken,” zegt ze over haar ex. Voordat ze samen waren, stuurde hij haar elke dag video's en foto's van de hondjes.

Nu ze uit elkaar zijn, kan hij haar niet ontlopen omdat hij elke keer als hij zo'n hond ziet aan haar denkt.

Het werkt niet alleen voor hondenliefhebbers. Een vriendin van Pheveya probeerde de truc uit met ramen noedels. Haar crush begon haar te associëren met ramen noedels, en telkens als hij ze in de winkel ziet, stuurt hij haar een berichtje.

Pheveya's datingtip? Blijf je favoriete onderwerp ter sprake brengen, net zolang je crush niet meer aan hetgeen kan denken zonder aan jou te denken.

Ontdek meer