David Guetta is populairste dj van het jaar

Karen Luiken-14 oktober 2021 om 06:21

David Guetta is gisterenavond opnieuw uitgeroepen tot populairste dj van de wereld. Het is al de tweede keer op rij dat de Fransman de koppositie van de ‘Top 100 DJs Awards presented by AMF’ bereikt.

Maar liefst 1,3 miljoen fans brachten hun fans uit. “Ik ben zo trots deel uit te maken van deze geweldige industrie en kan de mensen die op mij hebben gestemd niet genoeg bedanken”, aldus David Guetta. “Het betekent zoveel voor me. Ik heb dit jaar heel hard gewerkt. We werden eindelijk herenigd op de dansvloer en ik heb meer muziek uitgebracht dan ooit. Het was geweldig om live te spelen en de energie en reacties van het publiek houden me na al die jaren nog steeds op de been. Muziek is mijn passie en dat ik dat elke dag opnieuw mag beleven, heb ik allemaal te danken aan mijn fans.”

Na David Guetta kregen Martin Garrix, Armin van Buuren en Alok de meeste stemmen. Dimitri Vegas & Like Mike eindigden op de vijfde plek. Daarna volgden Afrojack, Don Diablo, Oliver Heldens, Timmy Trumpet en Steve Aoki.

Oh no: Måneskin stelt tournee uit

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 20:47

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Italiaanse band Måneskin want de band kondigde via sociale media aan dat ze hun Europese tournee zullen uitstellen. Dat betekent dus helaas ook dat ze niet naar België komen.

“Het spijt ons heel erg, maar we moeten jullie vertellen dat we de hele Europese tournee en de ArenasTour in Italië moeten uitstellen vanwege de coronasituatie. We hebben heel erg hard gewerkt voor deze tournee en alles was klaar om te gaan. Maar helaas hebben we de afgelopen dagen slecht nieuws gekregen over de capaciteit van de zalen. We kunnen niet alle optredens garanderen, omdat elk land zijn eigen regels heeft. Die moeten we uiteraard volgen, want we willen dat onze optredens in volledige veiligheid kunnen verlopen”, klinkt het in de video die ze online gooiden.

Mensen die tickets hadden gekocht voor het concert op 10 februari in Vorst Nationaal zullen persoonlijk gecontacteerd worden.

Check hun aankondiging hier:

The Weeknd verslaat Justin Bieber op Spotify

Karen Luiken-24 januari 2022 om 06:13

The Weeknd heeft Justin Bieber van zijn Spotify-troon gestoten. Waar het eerst de Canadese ‘Baby’-zanger was die de binnen een maand tijd de meeste streams op zijn naam had staan, is het nu Abel Tesfaye – echte naam van The Weeknd – die deze mijlpaal pakt.

Maar liefst 85,6 miljoen mensen luisterden in een maand tijd naar de muziek van The Weeknd. Aantallen die goed zijn voor een nieuw record, dat voorheen aan Justin Bieber was toebedeeld. Laatstgenoemde verzamelde afgelopen zomer 83,3 miljoen Spotify-luisteraars binnen een maand.

The Weeknd heeft het record te danken aan zijn gloednieuwe album ‘Dawn FM’, dat hij begin dit jaar uitbracht. Verschillende grote namen hebben eraan meegewerkt. Onder meer Tyler, The Creator, Lil Wayne en Quincy Jones zijn op de plaat te horen.

Ontdek meer