Onderzoek toont aan: vloeken is goed voor je!

Chelsy Vanlerberghe-25 maart 2024 om 11:03

Fucking goed nieuws voor mensen die vaak vloeken! Grof taalgebruik kan zo zijn voordelen hebben, vooral als het aankomt op het verlichten van pijn.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vloeken en het maken van grove gebaren mensen kan helpen om pijn te verminderen.

Een groep studenten werd uitgedaagd om hun hand zo lang mogelijk in ijskoud water te houden. Terwijl hun handen onder water zaten, moesten ze herhaaldelijk het woord 'fuck' of 'flat' (plat) zeggen. Daarnaast mochten ze ook grove gebaren maken, zoals het opsteken van hun middelvinger.

En raad eens? Mensen konden de pijn langer aan als ze bleven vloeken. De onderzoekers zeggen zelfs dat de studenten die vloekten het aanzienlijk langer volhielden dan zij die dat niet deden.

Raar, maar waar. Onderzoekers wijzen erop dat oudere studies ook al een verband hebben aangetoond tussen vloeken en pijnverlichting. Maar het effect van grove gebaren is een nieuw terrein van onderzoek waar nog verder onderzoek naar moet gedaan worden.

Dus, de volgende keer dat je pijn hebt, aarzel dan niet om een paar keer 'fuck' te schreeuwen. Het kan de pijn zomaar verlichten!

Vrouw (23) gedood door eigen hond

Karen Luiken-08 juni 2024 om 08:51

Nicole Morey, een 23-jarige vrouw uit Ierland, is gedood door haar eigen viervoeter, een hond van het ras American Bully. In een gesprek met de Irish Mirror vertelt haar familielid Anthony O’Donnell hoe het verschrikkelijke incident heeft kunnen gebeuren.

“Ze was weg voor haar verjaardag, kwam weer thuis, opende haar deur en werd aangevallen door haar hond”, aldus Anthony over Nicole. Op het terrein bevonden zich op dat moment meerdere honden. “Tegen de tijd dat de politie arriveerde, waren de honden haar aan het mishandelen. De agenten konden ze niet van haar afkrijgen, ze moesten er een neerschieten om hem van haar af te krijgen. Dat is wat ik hoor van familieleden.”

Nicole overleefde de aanval niet. “Ze was een lief meisje met een groot hart”, zegt haar familielid Anthony. “Ze was fatsoenlijk, stil en op zichzelf.”

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer