Disney deelt eerste beelden van nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte'

Nico De Greef-19 maart 2024 om 16:00

Klaar voor het volgende avontuur in een galaxy, far, far away? Disney en Lucasfilm hebben vandaag de eerste trailerbeelden gedeeld van de gloednieuwe reeks Star Wars: The Acolyte. De mystery-thriller speelt zich honderd jaar vóór het begin van de Skywalker Saga af en is vanaf 4 juni exclusief te streamen bij Disney Plus.

Het is alweer een tijdje geleden dat fans Star Wars in live-action hebben mogen aanschouwen (de laatste aflevering van Ahsoka eindigde afgelopen oktober), maar daar komt binnenkort eindelijk verandering in. Disney Plus en Lucasfilm hebben bekendgemaakt dat het volgende avontuur in een galaxy, far, far away in juni arriveert op de streamingdienst van Disney.

Star Wars: The Acolyte is een gloednieuwe live-actionreeks dat zich tijdens de laatste jaren van het 'High Republic'-tijdperk afspeelt. In dit tijdperk, ook wel bekend als de gouden eeuw van de jedi, zijn er jedi knights in overvloed en kent de Melkweg een lange periode van vrede en stabiliteit.

Maar dat alles verandert wanneer de jedi op een dag wakker worden geschrokken door een schokkende misdaadgolf waarbij verschillende jedi knights het leven verliezen. Een gerespecteerd Jedi-meester genaamd Sol (gespeeld door 'Squid Game'-acteur Lee Jung-jae) gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat een gevaarlijke krijger (Amandla Stenberg) uit zijn verleden aan de misdaden kan worden gelinkt. Wat hij echter niet had verwacht, is dat de misdaden ook de (weder-)opstand van de Sith met zich meebrengt.

Naast Jung-jae en Stenberg spelen ook Carrie-Anne Moss, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith en Charlie Barnett rollen.

Star Wars: The Acolyte gaat op 4 juni in première op Disney+ met een dubbelaflevering. Nadien volgt er elke week een nieuwe aflevering.

Releasedatum laatste seizoen 'Sweet Tooth' bekend

Karen Luiken-19 april 2024 om 08:18

Gus en zijn vrienden maken over een niet al te lange tijd een comeback naar Netflix. De streamingsdienst heeft met een gloednieuwe trailer aangekondigd dat het derde en laatste seizoen van ‘Sweet Tooth’ op 6 juni in première gaat.

‘Sweet Tooth’ gaat over Gus, die een hybride kind met dierlijk DNA is. Hij heeft trekken van een hert en een gewei op zijn hoofd. Gus is zijn hele leven in totale afzondering grootgebracht en wordt gedwongen een nieuw onderkomen te zoeken na de dood van zijn vader. Hij gaat op reis in de hoop bescherming te kunnen vinden.

In het derde seizoen worden Gus en zijn vrienden Jepperd. Becky en Wendy opnieuw gevolgd terwijl ze Alaska proberen te bereiken om de moeder van Gus te vinden. Naast de hoofdrolspelers Christian Convery, Nonso Anozie, Stefania LaVie Owen en Naledi Murray wordt in het nieuwe seizoen ook ‘Star Wars’-ster Kelly Marie Tran geïntroduceerd als het nieuwe personage Rosie.

De serie ging in 2021 in première en was meteen een groot succes. Het tweede seizoen werd afgelopen zomer uitgezonden.

Figuranten gezocht voor nieuw seizoen 'Knokke off'

Karen Luiken-19 april 2024 om 08:12- Foto:

Knokke off © VRT MAX

Misschien heb je het al gehoord, misschien ook niet. Maar de opnames voor het tweede seizoen van ‘Knokke off’ zijn van start gegaan. De cast is terug voor een nieuwe ronde en jíj kan daar binnenkort onderdeel van uitmaken. De makers van de serie zijn op zoek naar figuranten!

Voor twee scènes van het nieuwe seizoen wordt gezocht naar mensen die voor de camera willen verschijnen. Bij de ene scène spelen de figuranten gasten op een misdienst en bij de andere genodigden op een feest.

De opnames voor de misdienst vinden op 28 mei plaats, de opnames voor het feest op 2, 3 en 4 juni. Beide scènes worden in – hoe kan het ook anders – Knokke opgenomen. Alle aanwezige figuranten krijgen een vergoeding en worden verzocht hun gezinsleden mee te nemen.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar figuratie.knokkeoff2@gmail.com.

Ontdek meer