Dit zijn de kandidaten van 'De Mol'

Karen Luiken-18 maart 2024 om 07:58

Nog zes dagen en dan gaat het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ eindelijk van start. We weten inmiddels dat de afleveringen zijn opgenomen in Sicilië. We weten ook dat Gilles De Coster de boel weer presenteert. Maar wie zijn de kandidaten (en de mol)? Vandaag worden ze voorgesteld.

Bernard (33)

Sympathieke en bevlogen leerkracht lager onderwijs die zichzelf een homo universalis noemt. Iemand die alles een beetje kan, maar niets echt goed. Bernard is een man van vele interesses, waarvan voetbal en kosmologie de grootste twee zijn. Het ontlokte hem de prachtige bedenking: “Als er buitenaards leven is in ons heelal zou ik er graag tegen voetballen.” In afwachting van hun komst woont Bernard met zijn vrouw en twee dochtertjes in Melle.

Charlotte (26)

Lolo voor de vrienden. Goedlachse en competitieve jongedame die met haar 26 lentes de jongste van de groep is. Woont samen met haar vriend in Antwerpen en heeft naar goede lokale gewoonte het hart nogal stevig op de tong. Vreemd genoeg supporter van het Nederlands elftal en van Royal Antwerp FC, maar niemand is natuurlijk perfect.

Coco (31)

Eigenlijk heet ze Marta, maar luisteren doet ze toch vooral naar de afkorting van haar Spaanse achternaam Corbillo Colom. Coco komt uit Mallorca maar woont in Aarschot. Ze ontdekte vorig jaar pas 'De Mol' en bingewatchte meteen alle beschikbare seizoenen. Nu staat ze dus zelf aan de start van het nieuwe avontuur. Charmante kandidate met zuiderse looks en dito temperament. Spreken doet ze in het Nederlands, vloeken uitsluitend in het Spaans.

Gillian (27)

Grote Gillian uit Gullegem. 195 authentiek West-Vlaamse centimeters met een roeping: het evangelie van zijn geliefde thuisgemeente uitdragen over Vlaanderen. Een entertainer met een onuitputtelijke tank aan enthousiasme, decibels en duidelijke standpunten. Zo vallen paardrijden, Formule 1 en darts volgens Gillian niet onder de noemer ‘sport’, maar wel ‘competitieve hobby’. Van het tegendeel krijg je hem niet overtuigd.

Karolien (46)

Tot op vandaag denken haar twee tieners nog altijd dat mama vorig najaar in Zuid-Amerika zat, op groepsreis met een gecrashte gsm. Nu ontdekken ze dat mama in Sicilië zat, op een ander soort groepsreis. Avontuurlijke en heerlijk spontane kandidate met veel gevoel voor humor. Karolien is docente audiologie aan de Arteveldehogeschool in Gent, en geeft les zoals ze dat zelf ook graag zou gekregen hebben: zonder opdrachten tussendoor. Dat kunnen we in 'De Mol' niet beloven.

Lynn (38)

Haar dochter moedigde haar aan om zich in te schrijven, en zo komt Lynn als zelfstandig videomaker nu terecht in een avontuur waar ze aan de andere kant van de camera’s gaat staan. Lynn werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in een warme familie in het Antwerpse, waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Een fijne en ontwapenende kandidate met een chaotisch kantje. Gelukkig is er in 'De Mol' van chaos nooit sprake.

Michaël (41)

Enthousiaste sport- en natuurliefhebber uit Grembergen, die van boomverzorgen zijn beroep heeft gemaakt. Michaël is gehuwd en is papa van een zoon van 13 en een dochter die voor altijd 2 zal zijn. Hij is ook pluspapa van twee iets oudere kinderen, waardoor hij zich op zijn 41 al een trotse opa mag noemen. Onverwoestbaar levenslustige man die zich naar eigen zeggen inschreef om te werken aan zijn boomer-imago bij zijn jongste zoon. Een nobel doel waar we graag aan meewerken.

Philippe (53)

Ouderdomsdeken is niet het juiste woord, want met amper 53 jaar op de teller is Philippe uiteraard nog een fris veulen. Kersverse opa die met zijn vrouw in Mortsel woont en papa is van 3 zoons. Zijn eclectische hobbylijst omvat (onder meer) vrijduiken, salsa, kitesurfen en snowboarden. Hij heeft een verleden als professioneel danser en haalde ooit het Guinness Book of World Records met de grootste pompon ter wereld, waar hij 3 jaar aan heeft gebreid. Een doorzetter.

Senne (28)

Senne woont met zijn vriendin in Borgerhout maar blijft in de eerste plaats toch volbloed Kempenzoon. Zijn geboorteplaats Westerlo draagt hij niet alleen in zijn hart maar ook gewoon op zijn lichaam: op zijn rechterbeen prijkt een tattoo van een kemphaan. Fijnbesnorde en joviale flapuit met af en toe een filosofisch kantje. “De beste wijn moet je drinken op de meest doordeweekse dagen” is zijn motto, en wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Stéphanie (35)

Stéphanie heeft Tunesische roots maar is een geboren en getogen Limburgse. Ze woont met haar 2 kinderen en kat Mollie in Hasselt en werkt als verpleegkundige op het operatiekwartier. Zorgzame en innemende jonge mama die met grote nieuwsgierige ogen naar de wereld kijkt. En nooit de deur uitgaat zonder haar EPI-pen, want ze is allergisch aan zowel kaas, wijn als tomaten. Ideaal met Sicilië als bestemming.

Netflix lost trailer van eerste Spaanse sportdocu 'LALIGA: All Access'

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 14:02

Netflix heeft de officiële teaser trailer vrijgegeven van 'LALIGA: All Access', over de bekende Spaanse voetbalcompetitie. De serie, meteen ook de allereerste Spaanse sportdocumentaire, is vanaf 19 juli beschikbaar.

LALIGA gaat niet alleen over voetbal; het gaat over passie, het gaat over spanning. LALIGA wordt beslist op het veld, maar ook daarbuiten: in de kleedkamer, op de tribunes, in de buitenwijken van het stadion, op de wedstrijddag. “We volgen de ontwikkelingen van revelatie Girona maar zien ook van dichtbij hoe de carrières van spelers zoals Rakitic bij Sevilla, Mata bij Getafe en Muniaín bij Athletic Bilbao dit seizoen eindigden. En we zien van dichtbij hoe spelers en fans de grote derby's van het land beleven, en natuurlijk ook El Clásico.”

De uitvoerend producent van de docuserie, Alex Martínez Roig, prijst het project als een primeur voor een van 's werelds grootste voetbalcompetities en benadrukt het belang van het menselijk maken van atleten. De serie belooft de diversiteit en kracht van LALIGA te laten zien, samen met de band tussen fans en clubs, en de persoonlijke uitdagingen van spelers en coaches.

De documentairereeks richt zich op de LALIGA-competitie van 2023-2024, een van de beste voetbalcompetities ter wereld. Unieke clubs strijden het hele seizoen met hun sterke en zwakke punten. Met onbeperkte toegang achter de schermen en persoonlijke verhalen, belooft 'LALIGA: All Access' een must-watch te worden voor fans van een van de meest gevolgde competities ter wereld.

Op deze dag is de seizoensfinale van 'Thuis' te zien

Karen Luiken-24 mei 2024 om 12:18

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat de zomer (en daarmee de vakantie) nadert, maar dat betekent ook dat we het straks een tijdje zonder ‘Thuis’ moeten doen. Op donderdag 13 juni, iets eerder dan verwacht vanwege het EK voetbal, komt de seizoensfinale op de buis. Daarna zullen we een paar weken geduld moeten hebben voor een nieuwe aflevering.

Met alle spannende verhaallijnen die momenteel lopen, voel je de seizoensfinale al een klein beetje aankomen. Begin deze week belandde madame Marianne in het ziekenhuis, niet veel later werd ze opgeschrikt door een varkenskop op haar eigen oprit. Zouden de bedreigingen aan Robin gericht zijn, nu hij niet langer als loopjongen voor drugsdealer Gregory wil werken, of is er iets anders aan de hand? Ondertussen probeert Lowie af te kicken en doet zijn nonkel Frank er alles aan om hem van de drugs af te helpen. Gaat het hen lukken, of moet Lowie nog dieper vallen voor hij licht aan het einde van de tunnel ziet?

Je kunt nog drie weken genieten van 'Thuis', daarna is gaat de zomerpauze in.

Ontdek meer