Nieuwe film ‘Skunk’ toont de keiharde realiteit van de jeugdzorg

Chelsy Vanlerberghe-15 maart 2024 om 11:20

Skunk, de nieuwe film van Koen Mortier, is vanaf nu te zien in de bioscoop. De Vlaamse thriller geeft een kijk op het leven binnen de muren van een jeugdinstelling. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon, waarin hij schreef over zijn 25-jarige ervaring in de jeugdpsychiatrie.

‘Skunk’ volgt het leven van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin vol drugs en geweld. Al snel wordt deze slechte thuissituatie omgeruild voor een jeugdinstelling. De film zet de spotlights op de struggles binnen de jeugdhulp. Het gaat niet alleen over de zware dingen die de jongeren zelf meemaken, maar ook over de grote issues waar mensen die willen helpen elke dag tegenaan lopen. Denk aan te veel agressie, niet genoeg hulp, en te weinig geld om iets te betekenen.Met ‘Skunk’ hoopt Mortier op een wake-up call voor de maatschappij en de regering.

EOTB-ster Imke verruilt fillers voor natuurlijke look

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:44

Imke Roose heeft spijt van een aantal van haar acties na haar deelname aan ‘Ex On The Beach: Double Dutch’. In een uitgebreid bericht op Instagram schrijft ze dat ze voortaan naturel door het leven wil en zich niet meer vol laat spuiten met botox en fillers.

Imke schrijft dat ze na haar deelname aan ‘Ex On The Beach’ in een rollercoaster van emoties terechtkwam. Voor het programma had ze een turbulente periode achter de rug en ‘impulsief meedoen aan een programma was misschien niet haar meest strategische zet’.

Na het programma ging het de verkeerde kant op bij Imke. Ze was constant op zoek naar ‘een kick’ en ging naar eigen zeggen van het ene uiterste naar het andere. “Ook op vlak van fillers en botox. Negatieve aandacht is ook aandacht, dacht ik toen", zo klinkt het.

Inmiddels is Imke een paar jaar ouder en denkt ze totaal anders over haar ideaalbeeld. “Ik liet een jaar geleden alles verwijderen. Bye bye dikke lippen en opgespoten face. Ik ben zo dankbaar dat ik nu terug ‘nuchter’ in het leven sta en mezelf terugvond. Naturelle Imke met hier en daar (misschien) wel nog wat hulp van een filler of botox, wie weet, maar lang niet meer zoals toen. Nu doe ik het weloverwogen en niet spuiten om te spuiten. Ik denk wekenlang na als ik wat wil doen en ga ten rade bij m’n familie. Geen impulsief gedoe meer, het was tijd voor een andere Imke. De Imke van toen."

Billie Eilish verrast fans met voorproefje van nieuw album

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:38

In afwachting van haar nieuwe album trakteert Billie Eilish haar Instagram-volgers nu alvast op een klein voorproefje. De zangeres heeft de complete tracklist van haar plaat gedeeld.

Het album gaat ‘Hit Me Hard and Soft’ heten en komt op 17 mei uit. Er staan in het totaal tien liedjes op met de titels ‘Skinny’, ‘Lunch’, ‘Chihiro’, ‘Birds of a Feather’, ‘Wildflower’, ‘The Greatest’, ‘L’Amour de ma Vie’, ‘The Diner’, ‘Bittersuite’ en ‘Blue’.

Het wordt het derde album van Billie, nadat ze in 2019 ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en in 2021 ‘Happier Than Ever’ uitbracht.

Ontdek meer