'Squid Game'-acteur schuldig bevonden aan seksueel wangedrag

Chelsy Vanlerberghe-15 maart 2024 om 09:39

De Zuid-Koreaanse acteur Oh Young-soo, bekend door zijn rol als Oh Il-nam in 'Squid Game', is schuldig bevonden aan seksueel wangedrag. Hij werd beschuldigd van het lastigvallen van een actrice.

De rechtbank heeft hem een voorwaardelijke straf van acht maanden opgelegd, die hij zal moeten uitzitten als hij binnen de twee jaar weer in de fout gaat. Daarnaast moet de 79-jarige acteur een cursus van 40 uur over seksueel geweld volgen.

De acteur zou in 2017 een 22-jarige actrice ongepast hebben aangeraakt. Die beschuldiging ontkende hij toen. Een paar maanden voor het voorval, werd Oh Young-soo de eerste Zuid-Koreaan die een Golden Globe won. Hij ontving de prijs voor beste bijrolacteur voor zijn rol als nr. 001 in de populaire Netflix-serie.

Spannende fictiereeks 'Sphinx' komt naar Streamz

Karen Luiken-10 juni 2024 om 12:33

Behoefte aan nieuw kijkvoer? Dan kun je je hart ophalen met een nieuwe toevoeging van Streamz. Vanaf donderdag is daar de gloednieuwe fictiereeks ‘Sphinx’ te zien.

De serie gaat over de veertienjarige Minke Moorman die exact drie jaar na haar verdwijning weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Wat is er met haar gebeurd en wat betekenen deze getatoeëerde vleugels? Haar familie wil antwoorden, maar kunnen alleen met zekerheid zeggen dat Minke niet meer zichzelf is. Ondertussen komt de politie op het spoor van enkele raadselachtige moorden die misschien met de ontvoerder van Minke te maken hebben, de mysterieuze Sphinx.

De cast bestaat uit Andrea Vass, Rifka Lodeizen, Sallie Harmsen, Marcel Hensema, Joy Wielkens, Ruth Becquart, Benja Bruijning, Delilah Warcup-van Eyck, Sil van der Zwan, Johan Heldenbergh, Eva van Heijningen, Tom Audenaert en Rami Kooti Arab.

‘Sphinx’ bestaat uit zes afleveringen, komt in zijn geheel naar Streamz en is vanaf 13 juni dus volledig te bingen.

'9 feestjes voor de kater' is nieuwe serie op VRT MAX

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 08:14

Nieuwe serie nodig om te bingen? VRT MAX komt met een nieuwe serie die je absoluut niet wilt missen: '9 feestjes voor de kater'. Deze friend-com, zoals ze het noemen, vertelt het verhaal van de vurige vriendschap tussen Celie (Veerle Dejaeger) en Aster (Nidal van Rijn).

De reeks volgt, aan de hand van wat er gebeurt voor, tijdens en na negen feestjes, de ongewone vriendschap tussen Celie en Aster. Aster is een fervente romantiekhater. Celie is een romantische dagdromer. De twee lopen elkaar tegen het lijf aan het begin van hun hogere studies. Aanvankelijk lijken ze tegenpolen. Tegen alle verwachtingen in worden ze beste vrienden. Maar gaandeweg merk je dat hun vriendschap onherroepelijk verandert. Want na de feestjes volgt de onvermijdelijke kater...

De reeks is nu volledig te zien op VRT MAX.

Ontdek meer