Jongeren hebben meer seks dan vorig jaar

Chelsy Vanlerberghe-05 maart 2024 om 09:16

Uit een onderzoek van datingsite eHarmony blijkt dat jongeren 36% meer seks hebben dan een jaar geleden.

Volgens het onderzoek heeft 20% van de respondenten dagelijks seks, meer dan welke andere generatie ook.

Dat komt als een verrassing, want een jaar geleden werd er gesproken over een ‘sex recession’: Gen Z zou amper of geen seks hebben. Gelukkig blijkt die recessie nu voorbij.

Dat komt volgens research omdat jongeren zich zelfverzekerder voelen en prioriteit geven aan mentaal welzijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat respondenten aangeven een beter seksleven te hebben sinds ze in therapie gaan.

Als je zelf ontevreden bent over je seksleven, kan het dus handig zijn een psycholoog op speed dial te hebben.

Waarom er zoveel seks is tussen atleten tijdens de Olympische Spelen

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 14:16- Foto:

Luca dugaro via Unsplash

Sport, medailles, blessures, miljoenen kijkers van over de hele wereld en een heleboel seks. Dat zijn de ingrediënten voor de Olympische Spelen.

Terwijl de atleten zich klaarmaken in het Olympisch Dorp in Parijs, is het goed mogelijk dat er 'Temptation Island'-achtige taferelen plaatsvinden.

Ja, terwijl velen van ons de Spelen zien als een paar weken vol competitie, draait het bij de atleten niet alleen om wedstrijdspanning, maar ook om seksuele spanning. Sinds de jaren '80 krijgen de atleten condooms aan het begin van de Olympische Spelen om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven tijdens hun avonturen.

Ex-Olympiër Susen Tiedtke vertelde aan de New York Post dat seks op het evenement 'onvermijdelijk is, ongeacht wat'. De Duitse voormalige verspringster nam deel aan de Spelen in 1992 en 2000 en weet dus precies hoe het eraan toe gaat. Ze zei: “De atleten zijn op hun fysiek hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen. Wanneer de competitie voorbij is, willen ze hun energie loslaten.”

En wat is een betere manier om die energie los te laten dan met een goede vrijpartij met iemand anders die ook in topvorm is?

Seksexpert en relatietherapeut Tammy Nelson gaf ook een iets meer officiële verklaring: “Met de juiste hoeveelheid anticipatie kunnen adrenaline en dopamine stress onderdrukken en zelfs negatieve gedachten en gevoelens van schuld en stress verminderen. Het kan bijdragen aan een verhoogd bewustzijn van onze gevoelens en onze seksuele verlangens intensiveren."

Met een boost in zelfvertrouwen en verhoogde adrenaline na een goede wedstrijd, voelen atleten zich natuurlijk behoorlijk goed. Het is dus niet zo verrassend dat er zoveel seks in de lucht hangt op een plek vol met mensen die op hun best zijn, hun best doen en de beste zijn.

Nelson voegde ook toe: “Hormonen zoals serotonine, epinefrine en dopamine zijn hersenchemicaliën die invloed hebben op het seksueel verlangen en seksuele opwinding.”

Bovendien trekken de Olympische Spelen atleten van over de hele wereld aan, waardoor het een beetje op een real life dating app lijkt. “Seksuele variëteit kan de afgifte van adrenaline, dopamine en andere chemicaliën die bijdragen aan sensatie en avontuur verhogen en kan voor sommigen de zoektocht naar seks belonender maken", merkt de expert op.

Hoeveel seks is normaal voor een koppel? Dokter legt uit

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 13:01

Ben je in een relatie en vraag je je af of jullie seksleven wel bij de norm past? Maak je je soms zorgen dat andere koppels misschien veel meer seks hebben dan jullie? Misschien vraag je je af hoeveel seks normaal is en of je het goed doet. Gelukkig zijn er experts die je er meer over kunnen vertellen.

Op de Diary of a CEO Podcast sprak urologe en bekkenchirurg Dr. Rena Malik over hoevaak een koppel gemiddeld seks heeft:
"Er is geen ideaal aantal, maar als je kijkt naar studies met veel mensen, blijkt dat stellen gemiddeld ongeveer één keer per week seks hebben." Maar ze benadrukt dat dat cijfers kan verschillen van persoon tot persoon. De waarheid is, hoeveel seks je hebt, is minder belangrijk dan hoe goed die seks is. Dus als je één keer per maand geweldige seks hebt, kan dat beter zijn dan vier keer per maand middelmatige seks.

"Er is geen 'juiste' hoeveelheid seks. Het gaat erom wat voor jullie goed voelt. Focussen op een bepaald aantal keren seks kan juist slecht zijn, omdat je dan denkt: 'Ik moet deze week seks hebben'", legt ze uit.

Dr. Malik waarschuwt dat als je je seksleven gaat zien als een cijferkwestie, je de lol er juist uit haalt. Je partner vragen om seks omdat je een wekelijks doel moet halen, is echt niet de beste manier om in the mood te komen. Het draait allemaal om de kwaliteit en de verbinding die jullie hebben tijdens die momenten samen.

Dus, gooi die wekelijkse targets en vergelijkingen overboord. Richt je in plaats daarvan op het genieten van elkaars gezelschap en het hebben van geweldige, intieme momenten.

Ontdek meer