Tienduizenden jongeren maken kans op gratis treinpas voor trip naar buitenland

Karen Luiken-11 oktober 2021 om 12:09

Reizen was nog nooit zo goedkoop. Vanaf morgen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis treinpas, waarmee tienduizenden jongeren tussen de 18 en 20 jaar door Europa kunnen reizen.

Alle jongeren die in Europa wonen en geboren zijn tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003 kunnen volgens HLN een aanvraag indienen. De mazzelpikken die akkoord en daarmee de treinpas krijgen, kunnen tussen maart 2022 en februari 2023 gratis naar het buitenland reizen.

De trip, die maximaal dertig dagen mag duren, kan of alleen of met een groep van maximaal vijf personen worden gemaakt. Kans maken? Dan zal je eerst een lijst in moeten vullen met daarin vragen over de Europese Unie.

Het is niet héél vanzelfsprekend dat je automatisch een treinpas bemachtigt als je je inschrijft. Een paar jaar geleden meldden 350.000 jongeren zich aan voor het initiatief. Er waren toen 70.000 tickets beschikbaar. Dit keer gaat het om 60.000 passen.

(Photo by Marcus Wallis on Unsplash)

Plassen in zee? Spanje voert boete in!

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 15:43

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed! De Spaanse badstad Vigo gaat een boete uitschrijven voor mensen die plassen in de zee.

Vanaf nu is het in de populaire Spaande badplaats verboden om te plassen in het zeewater of op het strand. Wie toch betrapt wordt op wildplassen, riskeert een boete van maar liefst 750 euro!

Maar hoe de stad dat net gaat controleren is nog niet geweten. Maar waarschijnlijk zullen ze niet met duikbrillen gaan controleren in de zee! :D

In 2023 komt er een nachttrein naar Barcelona

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 06:40

Fantastisch nieuws voor de reizigers onder jullie die al eens graag de trein pakken om op verlof te gaan. Vanaf 2023 zou het immers mogelijk zijn om met een nachttrein te reizen naar Barcelona!

European Sleeper, een Nederlands nachttreininitiatief, wil nu ook een nachttrein naar Barcelona laten rijden. De trein zal vertrekken in Amsterdam en zal dan tussenstops maken in Antwerpen en Brussel.

Ze mikken momenteel op de zomer van 2023, maar "hoe eerder, hoe beter" klinkt het in hun persbericht dat werd uitgestuurd. De trein zou in een normale week dan 3x rijden.

Meer updates zullen sowieso later nog gedeeld worden!

Ontdek meer