Tienduizenden jongeren maken kans op gratis treinpas voor trip naar buitenland

Karen Luiken-11 oktober 2021 om 12:09

Reizen was nog nooit zo goedkoop. Vanaf morgen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis treinpas, waarmee tienduizenden jongeren tussen de 18 en 20 jaar door Europa kunnen reizen.

Alle jongeren die in Europa wonen en geboren zijn tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003 kunnen volgens HLN een aanvraag indienen. De mazzelpikken die akkoord en daarmee de treinpas krijgen, kunnen tussen maart 2022 en februari 2023 gratis naar het buitenland reizen.

De trip, die maximaal dertig dagen mag duren, kan of alleen of met een groep van maximaal vijf personen worden gemaakt. Kans maken? Dan zal je eerst een lijst in moeten vullen met daarin vragen over de Europese Unie.

Het is niet héél vanzelfsprekend dat je automatisch een treinpas bemachtigt als je je inschrijft. Een paar jaar geleden meldden 350.000 jongeren zich aan voor het initiatief. Er waren toen 70.000 tickets beschikbaar. Dit keer gaat het om 60.000 passen.

(Photo by Marcus Wallis on Unsplash)

Zien: 's werelds grootste reuzenrad opent met waanzinnige stunt

Christophe Moons-22 oktober 2021 om 08:43

In Dubai is donderdag Ain Dubai, 's werelds grootste en hoogste reuzenrad, met een stevig feestje geopend.

Afgelopen zomer kon je op TAGMAG de opmerkelijke feiten en cijfers van Ain Dubai al lezen en nu is het reuzenrad van maar liefst 250m hoog dus ook officieel open voor publiek.

Om dat te vieren vond er donderdagavond een heuse openingsceremonie plaats. Op het programma: een licht- en drone show, dj's en groots vuurwerk, maar ook een waanzinnige stunt van de populaire (en knappe) kroonprins van Dubai, Hamdan bin Mohammed Al Maktoum a.k.a. Fazza. Die kroop met een kopje koffie helemaal bovenop het reuzenrad en dat leverde spectaculaire drone beelden op.

Ticketje boeken? Dat kan al vanaf 30 euro en wel hier. (Vliegtuig en hotel niet inbegrepen, oeps!)

Deltaworx organiseert ook dit jaar 'Belgian Week', het grootste winterfestival van België!

Lola Obasuyi Van Acker-18 oktober 2021 om 15:00

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan het weer! Ben jij klaar voor Belgian Week?

Belgian Week is het grootste winterfestival van België dat doorgaat tijdens de lesvrije week van 4 tot 12 februari 2022 in Val Thorens (Frankrijk). Samen met 15 DJ's van eigen bodem zal er 7 dagen gefeest worden op 3 verschillende locaties in de Franse Alpen. Op ons programma staat alvast de TAGMAG Welcome Party op zaterdag, TAGMAG Tuesday in nachtclub Le Malaysia en TAGMAG Thursday op 360 met o.a. 5NAPBACK, Jael Ost en Jamie-Lee Six & Louis XIV. Andere top-DJ's die je mag verwachten zijn MATTN, Ilsen & Verhulst, Licious, etc.

Je kan je eigen skireis organiseren en festivaltickets apart bestellen op de officiële website van Belgian Week óf je kan een volledig reispakket boeken via Route de Soleil.

See you there!

Ontdek meer