De bouw van Efteling Grand Hotel gaat vooruit

Simon Smetryns-16 februari 2024 om 11:02

Het Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in en daarmee worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar. Vanochtend werden met behulp van een grote rupskraan de eerste prefab-gevelelementen van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling geplaatst. De ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen, welke variëren in gewicht van 3.000 tot 30.000 kilo, worden de komende maanden op de bouwplaats gemonteerd. Van begane grond tot aan het dak wordt 5.400 m² aan prefab-gevelelementen geplaatst.

Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts: “Na een langere aanloopperiode van voorbereiding ben ik blij dat we nu vooruit kunnen met de bouw. Ik ben trots dat onze bezoekers eindelijk kunnen zien hoe bijzonder het Efteling Grand Hotel gaat worden.”

Het Efteling Grand Hotel wordt in de komende maanden verdieping per verdieping vanaf de begane grond tot aan het dak als een soort puzzel in elkaar gezet. De prefab-gevelelementen komen aan op de bouwplaats inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren. Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenkant.

Efteling Grand Hotel

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt 7 etages en wordt 106 meter breed. Het Efteling Grand Hotel krijgt 140 hotelkamers en suites met in totaal 644 bedden. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad met spafaciliteiten, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450 m². De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. Het Efteling Grand Hotel opent naar verwachting in 2025.

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Ontdek meer