Casting opnames nieuw televisieprogramma in Gent

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 08:37- Foto:

Gabriel Beaudry via Unsplash

Student in Gent? En nog op zoek naar een kot voor het tweede semester? Ben je niet cameraschuw?

Voor een nieuwe tv-reeks gaat productiehuis Borgerhoff & Lamberigts TV op zoek naar een enthousiaste student in Gent, die samen met zes leuke kotgenoten en een bekende kotbaas een semester wil samen leven! De camera’s volgen de wilde en minder wilde verhalen van ons kot. Een echt front row perspectief op het hedendaagse studentenleven, dus!

De zes kotgenoten zijn een toffe groep vol humor, plezier en levenslust, die niets liever doen dan een goed feestje geven. De kotbaas is de vertrouwenspersoon voor hen en tovert de plek om tot een warm nest, mét de nodige huisregels.‍

Zin om deze leuke groep te vervolledigen en deel te nemen aan een zot avontuur? Aarzel dan niet om je in te schrijven.

(de foto van het kot in deze oproep werd louter gebruikt ter illustratie en komt niet overeen met het werkelijke kot)

'Blind Getrouwd' zoekt nieuwe deelnemers

Karen Luiken-25 april 2024 om 06:45

Dit is een oproep aan alle singles die toe zijn aan een nieuw avontuur. VTM is op zoek naar extra deelnemers voor het aankomende seizoen van ‘Blind Getrouwd’.

Er zijn al enkele matches gevonden, maar toch is de cast nog niet compleet. VTM hoopt nog een extra match te kunnen vinden en roept vrijgezellen daarom nu op zich aan te melden voor het programma. De singles die daar interesse in hebben, kunnen zich voor vier verschillende vrijgezellen inschrijven: de 31-jarige Layla, de 28-jarige Jonas, de 31-jarige Els en de 25-jarige Jens.

‘Blind Getrouwd’-experte Sarah Hertens legt uit: “Tijdens de voorbereidingen voor het volgende seizoen, hebben we een paar sterke koppels kunnen vormen, en waren we zò dicht bij een match voor Layla, Jonas, Els en Jens, maar is het net niet gelukt. Layla, Jonas, Els en Jens hebben de voorbije maanden het volledige 'Blind Getrouwd'-traject doorlopen en al heel wat tijd en energie geïnvesteerd in 'Blind Getrouwd'. Daarom willen wij nu ook een extra inspanning doen om voor hen alsnog de ideale partner te vinden."

1500 studenten maken een Punt op Beiaardcantus Antwerpen

Simon Smetryns-24 april 2024 om 13:41

Op donderdag 25 april nemen de Antwerpse studenten de Groenplaats over voor de vijfde editie van Beiaardcantus Antwerpen. In de schaduw van de kathedraal stromen 1500 studenten vanaf 16 uur toe voor een van Antwerpens grootste evenementen voor én door studenten. De beiaardcantus wordt namelijk georganiseerd door Beiaardcantus vzw, in samenwerking met zes studentenverenigingen van de Universiteit Antwerpen: Kinesia, Lingua, PSW, UFKA, Wikings-NSK en Unifac.

Deze editie wordt iets na 17 uur door comedian en oud-praeses van Wikings Michael Van Peel officieel ingezet met het Io Vivat. Dat openingslied is een van de vele gebruiken die deze studententraditie kent. Hoewel het hoofddoel van een cantus steeds het creëren van een gevoel van verbondenheid door samen te zingen is, wordt een cantus ook snel gelinkt aan de consumptie van bier. “Toch komen steeds meer mensen cantussen zonder alcohol te drinken”, aldus de organisatie. De organisatoren maken er bijgevolg een punt van dat de traditie open staat voor vernieuwing, maar dat ze verbondenheid hoog in haar vaandel blijft dragen.

Die verbondenheid weerspiegelt zich in het bijzonder op de Antwerpse beiaardcantus in het feit dat ze steeds haar winst aan een goed doel schenkt. Deze editie is dat Punt vzw, een organisatie die opgericht werd ter nagedachtenis van de Antwerpse studente Julie Van Espen. Hun hulpverlening voor slachtoffers van seksueel geweld en voor hun omgeving, hun sensibilisering omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag en hun onderzoek en adviesverlening ligt nauw aan het hart van de Antwerpse student.

Ontdek meer