Tweede seizoen 'Percy Jackson' krijgt groen licht

Nico De Greef-08 februari 2024 om 17:12

Goed nieuws voor fans van de Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians'. Disney bevestigt dat de reeks een tweede seizoen krijgt. Het nieuwe seizoen wordt gebaseerd op het tweede boek, Sea of Monsters, van de gelijknamige vijfdelige boekenserie van schrijver Rick Riordan.

Fans die de goden smeekten voor meer afleveringen van 'Percy Jackson', zien hun wens in vervulling gaan: de Disney+-serie keert officieel terug voor een tweede ronde!

Rick Riordan, de schrijver van de boekenreeks waarop de Disney+-serie is gebaseerd, reageert alvast enthousiast op het nieuws: "Ik kan niet wachten om het volgende seizoen van Percy Jackson naar Disney Plus te brengen! Licht het anker, trossen los en hijs de zeilen, we gaan richting de Zee van monsters!"

De schrijver, die tevens als uitvoerend producent betrokken is bij de ontwikkeling van de tv-serie, verwijst met zijn uitspraak naar de titel van het tweede boek (Sea of Monsters) van zijn populaire boekenreeks.

Verhaallijn van seizoen 2

Het verhaal volgt Percy wanneer hij ontdekt dat Kamp Halfbloed, het mysterieuze woud dat van de boze buitenwereld wordt afgeschermd door een magische muur en de enige veilige haven voor halfgoden, dreigt overspoeld te worden door kwaadaardige monsters. De enige manier om de plek te redden is door de Gulden Vlies terug te halen van een mysterieus eiland ergens in de Zee van monsters, ook wel bekend als de Bermudadriehoek.

Tienersterren Walker Scobell, Leah Jeffries en Aryan Simhadri keren voor het tweede seizoen terug in de hoofdrollen van Percy, Annabeth en Grover. Eén acteur die niet zal terugkeren is Lace Reddick in de rol van Zeus (de vader van Percy). De acteur overleed helaas voordat het eerste seizoen nog kon worden uitgebracht.

Het eerste seizoen van 'Percy Jackson' groeide uit tot een groot success voor Disney. De reeks ging op 19 december 2023 in première en werd intussen al meer dan 110 miljoen uur gestreamd op Disney+ en Hulu. Oftewel: 20,6 miljoen gezinnen keken al naar de live-action avonturen van Percy.

Nieuw seizoen 'The Boys' verschijnt op deze datum

Karen Luiken-24 februari 2024 om 12:33

‘The Boys’ keert terug met een vierde seizoen. Prime Video maakt bekend dat fans vanaf half juni naar nieuwe afleveringen kunnen kijken.

De eerste drie afleveringen van het vierde seizoen komen op 13 juni online. Daarna volgt er iedere week een nieuwe aflevering. Op donderdag 18 juli is het tijd voor de achtste en laatste aflevering van het seizoen.

In het vierde seizoen staat de wereld op het randje van de afgrond. Met het Het Witte Huis binnen handbereik, bevindt Victoria Neuman zich onder de krachtige invloed van Homelander, die zijn macht vergroot. Nu hij nog maar enkele maanden te leven heeft, heeft Butcher niet alleen Becca's zoon verloren, maar ook zijn leiderschap over The Boys. De overige teamleden zijn klaar met zijn leugens. Nu de belangen groter zijn dan ooit, moeten ze samenwerken om de wereld te redden voordat het te laat is.

De cast van ‘The Boys’ bestaat uit Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Colby Minifie, Claudia Doumit en Cameron Crovetti. Verder maken in het vierde seizoen ook Susan Heyward, Valorie Curry en Jeffrey Dean Morgan hun opwachting.

Bekend gezicht in vierde seizoen 'Only Murders in the Building'

Karen Luiken-24 februari 2024 om 08:35

De sterrencast van ‘Only Murders in the Building’ krijgt er in het vierde seizoen wéér een nieuw gezicht bij. Actrice Eva Longoria heeft een rol in de serie, maakt Deadline bekend.

Exacte details over het personage dat de actrice gaat spelen, worden nog even geheimgehouden. Hetzelfde geldt voor het plot van het nieuwe seizoen: ook daar is nog niet veel over bekend. Het enige wat we tot nu toe weten, is dat de hoofdpersonen in het vierde seizoen een reis naar Los Angeles zullen maken voor ze terugkeren naar New York.

De vaste cast van de serie bestaat uit Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin. Meryl Streep kreeg een rol in het derde seizoen en zal ook in het vierde seizoen terugkeren.

Ontdek meer