'The Mandalorian'-acteur Carl Weathers op 76-jarige leeftijd overleden

Nico De Greef-02 februari 2024 om 21:13

De Amerikaanse acteur Carl Weathers is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden, heeft zijn familie bekendgemaakt. Weathers was onder meer bekend voor zijn rol als Apollo Creed in de eerste vier 'Rocky'-films en speelde recentelijk nog het personage Greef Karga in de Disney+ serie 'The Mandalorian'. Voor die laatste rol werd hij in 2021 genomineerd voor een Emmy Award.

Na een veelgeprezen carrière van 50 jaar is Weathers is gisteren "vreedzaam overleden in zijn slaap", stelt zijn familie in een verklaring. "Carl was een buitengewoon mens en leefde een buitengewoon leven. Met zijn bijdragen aan film, televisie, de kunsten en sport heeft hij een onuitwisbare afdruk achtergelaten en wordt hij wereldwijd door meerdere generaties herkend", aldus zijn familie.

Weathers begon zijn carrière in 1970 als Americanfootballspeler voordat hij zich in 1974 volledig stortte op acteren. In totaal speelde hij in meer dan 75 films en tv-series en leende hij daarnaast zijn stem aan verschillende voice-over rollen.

Eén van de laatste rollen die de acteur vertolkte, was die van het personage Greef Karga in de Star Wars-serie 'The Mandalorian' op Disney+, waarin hij in negen afleveringen te zien was. Het is vooralsnog onbekend wat er met zijn personage zal gebeuren in toekomstige Star Wars-projecten.

Rihanna wil meer kinderen

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:42

Rihanna heeft twee kinderen met haar grote liefde A$AP Rocky, maar zou haar familie dolgraag uitbreiden met nog meer kleintjes. Dat heeft de zangeres bevestigd in een gesprek met Entertainment Tonight.

“Ik zou absoluut meer kinderen willen”, aldus Rihanna. De zangeres heeft twee zoons, maar onthulde onlangs dat ze graag een meisje zou willen krijgen. “En kijk eens hoe dat heeft uitgepakt”, zei ze lachend.

Op de vraag van een verslaggever of ze om die reden meer kinderen wil, antwoordde ze: “Weet je wat, ik hoop het. Maar nee, ik ben nu nog niet zwanger, als dat is wat je vraagt.”

De eerste zoon van Rihanna en A$AP Rocky kwam twee jaar geleden ter wereld en kreeg de naam RZA. Tien maanden geleden werd het gezin uitgebreid met zoontje Riot.

Kanye West wist door deze lyric dat hij zou doorbreken

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 05:05

Kanye West voelde aan dat één bepaalde tekst die hij schreef hem wereldwijd beroemd zou maken. Hij herinnerde zich het moment dat hij in een winkel was en plotseling besefte dat zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Het was een soort van voorgevoel, een intuïtie dat deze tekst zijn doorbraak zou betekenen.

Het ging om de lyric: "She got a light-skinned friend look like Michael Jackson. Got a dark-skinned friend look like Michael Jackson."

Deze tekst kwam uit het nummer 'Slow Jamz', een samenwerking met Jamie Foxx, dat in 2003 werd uitgebracht. Het werd een nummer één hit en leverde West, Foxx en Twista, de originele artiest, hun eerste topnotering op de Billboard Hot 100.

Kanye West, die nu door het leven gaat als Ye, werd een succesvolle producer en rapper in de industrie, richtte zijn eigen platenlabel op voordat hij uiteindelijk de modewereld betrad met zijn beroemde Yeezy-samenwerking met Adidas. Sindsdien hebben vooral zijn politieke opvattingen de krantenkoppen gehaald. Zijn steun aan Donald Trump en antisemitische opmerkingen hebben hem niet tot de favoriete figuur van het publiek hebben gemaakt.

Ontdek meer