'The Mandalorian'-acteur Carl Weathers op 76-jarige leeftijd overleden

Nico De Greef-02 februari 2024 om 21:13

De Amerikaanse acteur Carl Weathers is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden, heeft zijn familie bekendgemaakt. Weathers was onder meer bekend voor zijn rol als Apollo Creed in de eerste vier 'Rocky'-films en speelde recentelijk nog het personage Greef Karga in de Disney+ serie 'The Mandalorian'. Voor die laatste rol werd hij in 2021 genomineerd voor een Emmy Award.

Na een veelgeprezen carrière van 50 jaar is Weathers is gisteren "vreedzaam overleden in zijn slaap", stelt zijn familie in een verklaring. "Carl was een buitengewoon mens en leefde een buitengewoon leven. Met zijn bijdragen aan film, televisie, de kunsten en sport heeft hij een onuitwisbare afdruk achtergelaten en wordt hij wereldwijd door meerdere generaties herkend", aldus zijn familie.

Weathers begon zijn carrière in 1970 als Americanfootballspeler voordat hij zich in 1974 volledig stortte op acteren. In totaal speelde hij in meer dan 75 films en tv-series en leende hij daarnaast zijn stem aan verschillende voice-over rollen.

Eén van de laatste rollen die de acteur vertolkte, was die van het personage Greef Karga in de Star Wars-serie 'The Mandalorian' op Disney+, waarin hij in negen afleveringen te zien was. Het is vooralsnog onbekend wat er met zijn personage zal gebeuren in toekomstige Star Wars-projecten.

Huwelijk Regi en Kristel live te zien

Karen Luiken-27 februari 2024 om 12:53

Iedereen kan vanmiddag getuige zijn van het huwelijk tussen Regi en Kristel. De tortelduifjes trouwen om 15.00 uur in Zuid-Afrika en laten fans meegenieten met een live uitzending bij VTM 2.

Van de receptie en het aansnijden van de bruidstaart tot het jawoord en de openingsdag: alles wordt gefilmd. Hoe klinkt de wedding song die Regi speciaal voor Kristel schreef. Pinkt hij een traantje weg als hij zijn bruid voor het eerst ziet? En hoe verrassen de lovebirds met hun openingsdans?

De bruiloft wordt vanaf 15.00 uur uitgezonden. Om 18.00 is het moment suprême en geven Regi en Kristel elkaar het jawoord. Tom De Cock en Karen Damen zijn aanwezig als vliegende reporters.

“We kijken er zó naar uit om onze grote dag te vieren met vrienden en familie”, zeggen Regi en Kristel. “We gaan ervan genieten om iedereen te zien zweten en puffen in kostuum, want het is hier 35 graden. En vooral: we zijn benieuwd naar de outfits van onze gasten, want de opgelegde dresscode blijkt verwarring te zaaien. We gingen voor ‘dressy casual attire’ maar wilden vooral géén jeans short met spannende omslag rond het dijbeen of ‘sensation white vibes’. Ach, intussen is de wijn hier geleverd, dus de grootste zorg is van de baan.”

Wie de uitzending van vanmiddag niet kan bekijken, kan ‘Kristel & Regi: The Honeymoon’ vanaf vrijdag 1 maart om 20.00 bij VTM GO terugkijken.

Huwelijk Ellie Goulding voorbij

Karen Luiken-26 februari 2024 om 07:36

Ellie Goulding en haar partner zijn uit elkaar. De Britse zangeres schrijft op Instagram dat zij en Caspar Jopling na een huwelijk van 4,5 jaar hebben besloten ieder hun eigen weg te gaan.

“Met het oog op recente verhalen zie ik mij gedwongen om jullie te laten weten dat Caspar en ik al een tijdje uit elkaar zijn”, aldus Ellie. De zangeres doelt daarmee op de verhalen die rondgaan over haar; ze zou zoenend zijn gespot met haar surfleraar.

Ellie schrijft dat zij en haar ex nog steeds goede vrienden zijn en dat ze er alles aan doen om hun zoon samen op te voeden. “We vervullen het co-ouderschap.”

Ellie en Caspar gaven elkaar in 2019 het jawoord. Twee jaar later kwam hun zoontje Arthur ter wereld.

Ontdek meer