Dit is waarom Gi-Hun zijn haren rood verfde in 'Squid Game'

Nico De Greef-10 oktober 2021 om 12:32

In de laatste aflevering van de Netflix-hitserie 'Squid Game' verft hoofdrolspeler Seong Gi-Hun aka speler 456 zijn haren vuurrood. In de serie wordt echter niet uitgelegd waarom hij dit plots deed. Voor veel kijkers is het dan ook gissen naar de betekenis ervan. Deed hij het omwille van zijn nieuw gevonden rijkdom? Of was hij misschien gewoon een grote fan van Japanse anime? Volgens 'Squid Game'-regisseur Hwang Dong-Hyuk zit er achter de rode haarcoupe wel degelijk een betekenis.

Opgelet: vanaf hier volgen spoilers voor de serie Squid Game!

Na het spelen van een reeks dodelijke kinderspelletjes wordt speler 456 uiteindelijk bekroond als winnaar van de spelen en ontvangt hij een grote geldprijs als beloning. Doordrenkt met schuldgevoelens deed Gi-Hun echter niets met zijn prijzengeld tot hij, een jaar later, de vreselijke waarheid ontdekte over de spelen en speler 001. De oude man bleek namelijk het grote meesterbrein achter de dodelijke spelshow die enkel en alleen bestond om rijke zakenlui over de hele wereld te vermaken. Deze onthulling en het verraad van de oude man maakten dat Gi-Hun zich ontzettend razend voelde en dat is waar volgens regisseur Hwang ook de beslissing om het haar van Gi-Hun te verven vandaan kwam.

"De keuze om zijn haar te verven kwam eigenlijk vanzelf. Ik stelde me voor dat ik hem was en dacht bij mezelf: 'wat is een kleur die je nooit zou kiezen om je haar te verven?", legt de regisseur uit. "Ik kwam toen tot de conclusie dat Gi-Hun zijn haar nooit rood zou verven. Dat zou veel te gek zijn. Dus ik koos rood als de kleur. Ik dacht dat het zijn innerlijke woede goed reflecteerde", aldus Hwang.

In de laatste scène van de reeks cancelde Gi-Hun op het laatste moment zijn vlucht naar Amerika waar zijn dochtertje verbleef. Hij besloot in Zuid-Korea te blijven om voor eens en altijd een einde aan de gruwelijke spelen te maken.

Of Gi-Hun al dan niet in zijn missie zal slagen, zien we hopelijk snel genoeg. Netflix heeft namelijk al aangegeven graag een tweede seizoen van de populaire reeks te willen maken.

GIF: Seong Gi-Hun (Lee Jung-jae) met rode haren in 'Squid Game'.

Koreaans opeens snelst groeiende taal door ’Squid Game’

Dieter Blarinckx-24 oktober 2021 om 14:05

Het lijkt erop dat iedereen ineens Koreaans wil leren. Dat komt natuurlijk door het overdonderende succes van de Netflix-serie ‘Squid Game’. De Koreaanse serie staat momenteel op één in verschillende landen en dat ziet ook het team achter de app op Duolingo. Daar is sinds de start van de serie, Koreaans de snelst groeiende taal!

Om je een idee geven: in totaal zijn er nu al zo’n 7,67 miljoen gebruikers die de taal Koreaans leren via Duolingo! Dat is een stijging van 40% in de VS, en maar liefst 76% in het Verenigd Koninkrijk! De cijfers voor ons land zijn helaas nog niet bekend.

‘Squid Game’ is nu te streamen op Netflix!

Hayden Christensen te zien als Anakin in ‘Ahsoka’!

Dieter Blarinckx-23 oktober 2021 om 08:00

Goed nieuws voor de fans van de ’Star Wars’-saga, en dan vooral voor de fans van Anakin, want niemand minder dan acteur Hayden Christensen zal terug te zien zijn als Anakin Skywalker in de nieuwe serie ‘Ahsoka’! Dat werd afgelopen nacht bekendgemaakt door Disney en Lucasfilm.

De serie ‘Ahsoka’ is een spin-off van ‘The Mandalorian’ en focust op de verhalen van Ahsoka Tano, een van de leerlingen van Skywalker. De serie zal zich vijf jaar na de gebeurtenissen van ‘Return of the Jedi’ afspelen, waar dus Darth Vader (Anakin Skywalker) eigenlijk al dood is. Voor de rest dropt Disney nog geen spoilers. De serie zal te streamen te zijn via Disney+.

Meer info volgt snel!

Beeld: IGN

Ontdek meer