Dit is waarom Gi-Hun zijn haren rood verfde in 'Squid Game'

Nico De Greef-10 oktober 2021 om 12:32

In de laatste aflevering van de Netflix-hitserie 'Squid Game' verft hoofdrolspeler Seong Gi-Hun aka speler 456 zijn haren vuurrood. In de serie wordt echter niet uitgelegd waarom hij dit plots deed. Voor veel kijkers is het dan ook gissen naar de betekenis ervan. Deed hij het omwille van zijn nieuw gevonden rijkdom? Of was hij misschien gewoon een grote fan van Japanse anime? Volgens 'Squid Game'-regisseur Hwang Dong-Hyuk zit er achter de rode haarcoupe wel degelijk een betekenis.

Opgelet: vanaf hier volgen spoilers voor de serie Squid Game!

Na het spelen van een reeks dodelijke kinderspelletjes wordt speler 456 uiteindelijk bekroond als winnaar van de spelen en ontvangt hij een grote geldprijs als beloning. Doordrenkt met schuldgevoelens deed Gi-Hun echter niets met zijn prijzengeld tot hij, een jaar later, de vreselijke waarheid ontdekte over de spelen en speler 001. De oude man bleek namelijk het grote meesterbrein achter de dodelijke spelshow die enkel en alleen bestond om rijke zakenlui over de hele wereld te vermaken. Deze onthulling en het verraad van de oude man maakten dat Gi-Hun zich ontzettend razend voelde en dat is waar volgens regisseur Hwang ook de beslissing om het haar van Gi-Hun te verven vandaan kwam.

"De keuze om zijn haar te verven kwam eigenlijk vanzelf. Ik stelde me voor dat ik hem was en dacht bij mezelf: 'wat is een kleur die je nooit zou kiezen om je haar te verven?", legt de regisseur uit. "Ik kwam toen tot de conclusie dat Gi-Hun zijn haar nooit rood zou verven. Dat zou veel te gek zijn. Dus ik koos rood als de kleur. Ik dacht dat het zijn innerlijke woede goed reflecteerde", aldus Hwang.

In de laatste scène van de reeks cancelde Gi-Hun op het laatste moment zijn vlucht naar Amerika waar zijn dochtertje verbleef. Hij besloot in Zuid-Korea te blijven om voor eens en altijd een einde aan de gruwelijke spelen te maken.

Of Gi-Hun al dan niet in zijn missie zal slagen, zien we hopelijk snel genoeg. Netflix heeft namelijk al aangegeven graag een tweede seizoen van de populaire reeks te willen maken.

GIF: Seong Gi-Hun (Lee Jung-jae) met rode haren in 'Squid Game'.

Disney onthult logo ‘Percy Jackson’-serie

Dieter Blarinckx-26 januari 2022 om 07:26

Disney heeft gisterenavond officieel bekendgemaakt dat de langverwachte serie ‘Percy Jackson and the Olympians’ wel degelijk in the works is. Dat maakte ook de auteur van de boeken, Rick Riordan, bekend via de kanalen van Disney. Naast dat leuke nieuws, werd ook het officiële logo gedropt.

De serie is al in productie sinds mei 2020 en zal eind dit jaar al te streamen zijn via Disney+. Véél is er helaas nog niet geweten, maar wat we wél al met zekerheid kunnen zeggen is dat de serie meer het echte verhaal van de boeken zal volgen en niet zozeer een remake zal zijn van de twee films.

Check het logo en de aankondiging hier:

Opnames vijfde seizoen 'Selling Sunset' afgerond

Karen Luiken-25 januari 2022 om 16:34

Het is nog even wachten op een releasedatum, maar de opnames van het vijfde seizoen van ‘Selling Sunset’ zijn afgerond. Dat laat castlid Mary Fitzgerald weten op Instagram.

In de nieuwe afleveringen krijgen we opnieuw een kijkje in de wereld van Mary, Christine, Maya, Chrishell en Heather. We volgen de dames terwijl ze als makelaar de meest prachtige huizen verkopen en zien hoe het er in hun privélevens aan toe gaat.

Waar fans voornamelijk met smart op zitten wachten, zijn beelden van de romance tussen Chrishell en haar baas Jason. De relatie is inmiddels weer voorbij, maar dat mag de pret niet drukken.

Een ander onderwerp om naar uit te kijken, is de drama die zich rondom Christine afspeelt. Want besluit ze om na al die ruzies uit het vierde seizoen om te blijven bij Oppenheim Group, of stopt ze (voorgoed)?

Genoeg drama dus. En da’s maar goed ook, want na het vijfde seizoen volgen er nóg twee seizoenen. Dat hebben bronnen bevestigd in een gesprek met Us Weekly.

Ontdek meer