Dit is waarom Gi-Hun zijn haren rood verfde in 'Squid Game'

Nico De Greef-10 oktober 2021 om 12:32

In de laatste aflevering van de Netflix-hitserie 'Squid Game' verft hoofdrolspeler Seong Gi-Hun aka speler 456 zijn haren vuurrood. In de serie wordt echter niet uitgelegd waarom hij dit plots deed. Voor veel kijkers is het dan ook gissen naar de betekenis ervan. Deed hij het omwille van zijn nieuw gevonden rijkdom? Of was hij misschien gewoon een grote fan van Japanse anime? Volgens 'Squid Game'-regisseur Hwang Dong-Hyuk zit er achter de rode haarcoupe wel degelijk een betekenis.

Opgelet: vanaf hier volgen spoilers voor de serie Squid Game!

Na het spelen van een reeks dodelijke kinderspelletjes wordt speler 456 uiteindelijk bekroond als winnaar van de spelen en ontvangt hij een grote geldprijs als beloning. Doordrenkt met schuldgevoelens deed Gi-Hun echter niets met zijn prijzengeld tot hij, een jaar later, de vreselijke waarheid ontdekte over de spelen en speler 001. De oude man bleek namelijk het grote meesterbrein achter de dodelijke spelshow die enkel en alleen bestond om rijke zakenlui over de hele wereld te vermaken. Deze onthulling en het verraad van de oude man maakten dat Gi-Hun zich ontzettend razend voelde en dat is waar volgens regisseur Hwang ook de beslissing om het haar van Gi-Hun te verven vandaan kwam.

"De keuze om zijn haar te verven kwam eigenlijk vanzelf. Ik stelde me voor dat ik hem was en dacht bij mezelf: 'wat is een kleur die je nooit zou kiezen om je haar te verven?", legt de regisseur uit. "Ik kwam toen tot de conclusie dat Gi-Hun zijn haar nooit rood zou verven. Dat zou veel te gek zijn. Dus ik koos rood als de kleur. Ik dacht dat het zijn innerlijke woede goed reflecteerde", aldus Hwang.

In de laatste scène van de reeks cancelde Gi-Hun op het laatste moment zijn vlucht naar Amerika waar zijn dochtertje verbleef. Hij besloot in Zuid-Korea te blijven om voor eens en altijd een einde aan de gruwelijke spelen te maken.

Of Gi-Hun al dan niet in zijn missie zal slagen, zien we hopelijk snel genoeg. Netflix heeft namelijk al aangegeven graag een tweede seizoen van de populaire reeks te willen maken.

GIF: Seong Gi-Hun (Lee Jung-jae) met rode haren in 'Squid Game'.

Zien: eerste trailer van nieuwe seizoen 'High School Musical: The Series'

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:05

De eerste volledige trailer van het gloednieuwe seizoen van ‘High School Musical: The Musical: The Series’ werd zopas gedropt en we weten nu ook wanneer de nieuwe afleveringen te streamen zullen zijn!

In het nieuwe seizoen kondigt ‘High School Musical’-ster Corbin Bleu aan de jongeren aan dat ze tijdens hun zomerkamp de musical ‘Frozen’ moeten opvoeren. De liedjes uit dit gloednieuwe seizoen zullen uit ‘High School Musical 2’ en ‘Camp Rock’ komen.

Joshua Bassett, Matt Cornett, Sofia Wylie, Julia Lester, Dara Reneé, Frankie Rodriguez en Olivia Rodrigo keren allemaal terug. Maar ook zullen we enkele nieuwe acteurs mogen verwelkomen, waaronder Jojo Siwa en Jesse Tyler Ferguson!

‘High School Musical: The Musical: The Series’ zal vanaf 27 juli te streamen zijn via Disney+.

Check de trailer hier:

Opnieuw een record voor vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:33

Het houdt niet op met de mijlpalen die 'Stranger Things 4' bereikt. Hoewel het seizoen nog niet eens compleet is - vrijdag verschijnen de laatste twee afleveringen op Netflix - breekt het record na record. Ook nu heeft de serie weer een nieuwe prestatie te pakken.

In de eerste 28 dagen na de première van het vierde seizoen werd er maar liefst 930 miljoen uur naar de serie gekeken. En dat is veel, aangezien geen enkele andere Engelstalige Netflix-serie deze cijfers wist te bereiken. Er is volgens Deadline slechts één andere show die het beter deed: ‘Squid Game’. Die Zuid-Koreaanse hitserie werd in de eerste maand sinds de release 1,6 miljard uur gestreamd.

Zoals gezegd is het vrijdag tijd voor de laatste twee afleveringen van ‘Stranger Things 4’. Die duren langer dan eerdere afleveringen en hebben een totaalduur van zo’n vier uur. De achtste aflevering duurt 85 minuten, de negende en tevens laatste bijna 2,5 uur.

Ontdek meer