Nieuw op VRT MAX: Challas en de kost, een onvergetelijke reis door Marokko

Simon Smetryns-31 januari 2024 om 11:38

MNM-dj Kawtar Ehlalouch neemt zes Vlaamse jongeren - en jou op VRT MAX - mee op een wervelende roadtrip van twee weken door Marokko. Van de levendige souks in Marrakech tot de culturele smeltkroes van Tanger: Lina E, Lina H, Soukaïna, Ilyas, Mohamed en Rayan dompelen zich onder in het leven en de cultuur van het land van hun (voor)ouders. De jongeren ontdekken tijdens deze avontuurlijke roadtrip in het Noord-Afrikaanse land tegelijkertijd ook een stukje van zichzelf.

Niet zomaar een reis

Challas - ofwel "salut, daag, doei, ciao" (afgeleid van het Arabische woord "thalla") - want Kawtar Ehlalouch trekt met zes jongeren op roadtrip naar hun roots in Marokko. Doorheen de trip belandt het reisgezelschap in grote steden zoals Casablanca en Fez, maar bezoekt ook minder bekende plekken zoals Tamegroute of Ifrane. Ze slapen en werken er als echte locals. Hun skills worden zwaar op de proef gesteld. Van leren surfen tot opperste concentratie tijdens het pottenbakken en tapijtweven. En alsof dat nog niet genoeg is, duiken ze bij het leerlooien in een bad vol duivenstront.

Tijdens een trip door de uitgestrekte zandduinen van de Sahara brengt een kudde dromedarissen de jongeren naar een desolate plek waar ze zelf voor hun eten zullen moeten zorgen. Gelukkig schrobt een traditionele hammam al het zand weg en is dat meteen de start van hun luxeverblijf in Casablanca.

Maar het is niet overal even luxueus in Marokko. De levensstijl in Tamegroute bijvoorbeeld is heel anders dan die van Casablanca. Dat brengt bij de jongeren heel wat emoties teweeg. Wanneer ze een opvanghuis voor kinderen zonder ouders bezoeken en wat later gewonde dieren verzorgen maakt dit veel indruk op hen.

Doorheen de reis leren de zes jongeren niet alleen het land, maar ook zichzelf veel beter kennen. De jongeren lachen en brullen van plezier, maar duiken ook in interessante, diepe discussies. Vragen als "Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat betekent Marokko voor mij? En welke impact heeft dit op wie ik ben?" komen aan bod.

Klaar voor een bijzondere rit door Marokko? Check deze achtdelige reeks vanaf nu exclusief op VRT MAX.

Dit zijn de deelnemers van all stars-seizoen EOTB

Karen Luiken-27 februari 2024 om 10:06

‘Ex On The Beach: Double Dutch’ keert binnenkort terug met een seizoen vol oud-deelnemers. Onder anderen Maxim, Luca, Ivory, Elias, Ayleen, Michelle, Shirley en Yara-Nour maken daarin hun opwachting, maakt MTV vandaag bekend.

Het nieuwe seizoen begint met vier dames en vier heren die allemaal al eens te zien waren in een eerder seizoen van het programma. Hoe meer afleveringen er komt, hoe meer exen er zullen ‘aanspoelen’. Soms bekende exen, soms onbekende.

"Komen deze namen bekend voor?", schrijft MTV in een aankondiging op social media. "Ayleen, Elias, Ivory, Luca, Maxim, Michelle, Shirley en Yara-Nour zijn de gouden combinatie voor een een helse vakantie in Colombia. De All Stars zitten op het puntje van hun strandbedje en zullen zich continu afvragen: Welke EX is next?"

Het tiende seizoen van ‘Ex On The Beach: Double Dutch’ is vanaf 7 april wekelijks om 22:00 uur te zien op MTV en vanaf 9 april wekelijks bij Streamz.

Nieuw seizoen 'The Boys' verschijnt op deze datum

Karen Luiken-24 februari 2024 om 12:33

‘The Boys’ keert terug met een vierde seizoen. Prime Video maakt bekend dat fans vanaf half juni naar nieuwe afleveringen kunnen kijken.

De eerste drie afleveringen van het vierde seizoen komen op 13 juni online. Daarna volgt er iedere week een nieuwe aflevering. Op donderdag 18 juli is het tijd voor de achtste en laatste aflevering van het seizoen.

In het vierde seizoen staat de wereld op het randje van de afgrond. Met het Het Witte Huis binnen handbereik, bevindt Victoria Neuman zich onder de krachtige invloed van Homelander, die zijn macht vergroot. Nu hij nog maar enkele maanden te leven heeft, heeft Butcher niet alleen Becca's zoon verloren, maar ook zijn leiderschap over The Boys. De overige teamleden zijn klaar met zijn leugens. Nu de belangen groter zijn dan ooit, moeten ze samenwerken om de wereld te redden voordat het te laat is.

De cast van ‘The Boys’ bestaat uit Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Colby Minifie, Claudia Doumit en Cameron Crovetti. Verder maken in het vierde seizoen ook Susan Heyward, Valorie Curry en Jeffrey Dean Morgan hun opwachting.

Ontdek meer