Nieuw op VRT MAX: Challas en de kost, een onvergetelijke reis door Marokko

Simon Smetryns-31 januari 2024 om 11:38

MNM-dj Kawtar Ehlalouch neemt zes Vlaamse jongeren - en jou op VRT MAX - mee op een wervelende roadtrip van twee weken door Marokko. Van de levendige souks in Marrakech tot de culturele smeltkroes van Tanger: Lina E, Lina H, Soukaïna, Ilyas, Mohamed en Rayan dompelen zich onder in het leven en de cultuur van het land van hun (voor)ouders. De jongeren ontdekken tijdens deze avontuurlijke roadtrip in het Noord-Afrikaanse land tegelijkertijd ook een stukje van zichzelf.

Niet zomaar een reis

Challas - ofwel "salut, daag, doei, ciao" (afgeleid van het Arabische woord "thalla") - want Kawtar Ehlalouch trekt met zes jongeren op roadtrip naar hun roots in Marokko. Doorheen de trip belandt het reisgezelschap in grote steden zoals Casablanca en Fez, maar bezoekt ook minder bekende plekken zoals Tamegroute of Ifrane. Ze slapen en werken er als echte locals. Hun skills worden zwaar op de proef gesteld. Van leren surfen tot opperste concentratie tijdens het pottenbakken en tapijtweven. En alsof dat nog niet genoeg is, duiken ze bij het leerlooien in een bad vol duivenstront.

Tijdens een trip door de uitgestrekte zandduinen van de Sahara brengt een kudde dromedarissen de jongeren naar een desolate plek waar ze zelf voor hun eten zullen moeten zorgen. Gelukkig schrobt een traditionele hammam al het zand weg en is dat meteen de start van hun luxeverblijf in Casablanca.

Maar het is niet overal even luxueus in Marokko. De levensstijl in Tamegroute bijvoorbeeld is heel anders dan die van Casablanca. Dat brengt bij de jongeren heel wat emoties teweeg. Wanneer ze een opvanghuis voor kinderen zonder ouders bezoeken en wat later gewonde dieren verzorgen maakt dit veel indruk op hen.

Doorheen de reis leren de zes jongeren niet alleen het land, maar ook zichzelf veel beter kennen. De jongeren lachen en brullen van plezier, maar duiken ook in interessante, diepe discussies. Vragen als "Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat betekent Marokko voor mij? En welke impact heeft dit op wie ik ben?" komen aan bod.

Klaar voor een bijzondere rit door Marokko? Check deze achtdelige reeks vanaf nu exclusief op VRT MAX.

Nieuwe realityshow 'Fboy Island' wordt je volgende guilty pleasure

Karen Luiken-28 mei 2024 om 13:46

Realityprogramma’s zijn er nooit genoeg en dat weet ook Streamz. De streamingsdienst lanceert deze zomer een nieuw pareltje genaamd ‘Fboy Island’.

In ‘Fboy Island’ gaan drie vrouwen op zoek naar de ware liefde. Ze hebben niet de beste date-ervaringen, maar weten daardoor wel welke mannen fuckboys zijn en welke niet. Althans, dat is de bedoeling. Weten zij van alle deelnemende mannen de nice guys – die oprecht op zoek zijn naar ware liefde – te onderscheiden van de fboys die enkel uit zijn op de geldprijs?

Wat dit programma zo uniek maakt, is dat noch de deelnemers noch de kijkers weten wie de nice guys en wie de fboys zijn. De kijker gaat dus elke aflevering samen met de kandidaten op zoek naar de fboys.

Het programma wordt gepresenteerd door Jani Kazaltzis en Gwen van Poorten. Een definitieve releasedatum is er nog niet, maar je kunt ‘Fboy Island’ ergens deze zomer op Streamz en Prime Video verwachten.

Het nieuw seizoen van 'Shot In The Dark' komt eraan!

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 09:59

Yessss, het is bijna zo ver: het tweede seizoen van 'Shot In The Dark'! Vanaf 30 mei zie je op Streamz hoe de TAGMAG Insiders studenten opnieuw aan de ultieme blind date helpen. De geblinddoekte singles worden losgelaten in een club om zich een weg te praten, ruiken en voelen naar hun perfecte match. Wordt het ware liefde of een onmogelijke opdracht?

TAGMAG Insiders Jaël Ost, Clementine Caron, Martijn Spaepen en Kobe Peeters bezoeken studentensteden Gent en Leuven en spelen er wing(wo)man voor de studenten die ze tegenkomen in het uitgaansleven. Elke afleveringen helpen ze twee of drie studenten aan een blind date en dat mag je vrij letterlijk nemen. De studenten worden geblinddoekt en gaan zo in een club samen met hun wing(wo)man op zoek naar iemand waar ze de rest van de avond mee willen daten. Geblinddoekt kiezen ze twee mensen uit, die ze beter leren kennen.

Het tweede seizoen is vanaf 30 mei op Streamz te zien en later op het YouTubekanaal van TAGMAG.

Ontdek meer