Pukkelpop maakt eerste headliners bekend

Nico De Greef-31 januari 2024 om 11:29

Pukkelpop heeft de eerste namen van de 2024-editie van het jaarlijkse muziekfestival bekend gemaakt. Het gaat meteen om twee headliners: Fred Again en Stormy zakken in augustus af naar de festivalweide in Kiewit.

Vorig jaar liep het nog storm voor hem op Rock Werchter, en dit jaar doet de Britse dj en producer Fred Again zijn naam alle eer aan door opnieuw op de weide in Kiewit te staan. Hij staat bekend voor het mengen van invloeden uit de popwereld en elektronische muziek met alledaagse geluidsfragmenten en spraakopnames tot dansbare nummers. Hij kende zijn grote doorbraak in volle coronacrisis met 'Marea (We've lost dancing') en heeft intussen ook al enkele grote samenwerkingen met andere artiesten achter de rug. Wie Fred Again aan het werk wil zien, kan dat op vrijdag 16 augustus op de Main Stage van Pukkelpop.

Ook de Britse rapper Stormy zal wederom van de partij zijn. Sinds zijn debuut in 2017 heeft de koning van de grime al meermaals in ons land gespeeld, op zowel Pukkelpop als Rock Werchter, en houdt hij zich tegenwoordig met meer bezig dan alleen muziek. Zo leidt hij campagnes voor meer raciale gelijkheid in de voetbalindustrie en ijvert hij voor meer studiebeurzen aan universiteiten. Dit jaar staat deze multi award-winning legende op vrijdag 16 augustus opnieuw op het hoofdpodium van Pukkelpop.

Pukkelpop 2024 vindt plaats van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus op de festivalweide van Kiewit, nabij Hasselt.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Ontdek meer