Pukkelpop maakt eerste headliners bekend

Nico De Greef-31 januari 2024 om 11:29

Pukkelpop heeft de eerste namen van de 2024-editie van het jaarlijkse muziekfestival bekend gemaakt. Het gaat meteen om twee headliners: Fred Again en Stormy zakken in augustus af naar de festivalweide in Kiewit.

Vorig jaar liep het nog storm voor hem op Rock Werchter, en dit jaar doet de Britse dj en producer Fred Again zijn naam alle eer aan door opnieuw op de weide in Kiewit te staan. Hij staat bekend voor het mengen van invloeden uit de popwereld en elektronische muziek met alledaagse geluidsfragmenten en spraakopnames tot dansbare nummers. Hij kende zijn grote doorbraak in volle coronacrisis met 'Marea (We've lost dancing') en heeft intussen ook al enkele grote samenwerkingen met andere artiesten achter de rug. Wie Fred Again aan het werk wil zien, kan dat op vrijdag 16 augustus op de Main Stage van Pukkelpop.

Ook de Britse rapper Stormy zal wederom van de partij zijn. Sinds zijn debuut in 2017 heeft de koning van de grime al meermaals in ons land gespeeld, op zowel Pukkelpop als Rock Werchter, en houdt hij zich tegenwoordig met meer bezig dan alleen muziek. Zo leidt hij campagnes voor meer raciale gelijkheid in de voetbalindustrie en ijvert hij voor meer studiebeurzen aan universiteiten. Dit jaar staat deze multi award-winning legende op vrijdag 16 augustus opnieuw op het hoofdpodium van Pukkelpop.

Pukkelpop 2024 vindt plaats van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus op de festivalweide van Kiewit, nabij Hasselt.

Pommelien Thijs headliner Student Kick-Off

Karen Luiken-24 augustus 2024 om 11:44

Student Kick-Off belooft nóg leuker te worden. De organisatie heeft Pommelien Thijs weten te strikken als headliner van het evenement. Ook Bart Peeters treedt op.

De achttiende editie van Student Kick-Off vindt op zaterdag 25 september plaats op het Sint-Pietersplein en Sint-Amandplein in Gent. Voorgaande jaren kwamen er zo’n 30.000 studenten op af en dit jaar zal dat niet anders zijn.

Naast Pommelien Thijs en Bart Peeters treden ook onder anderen de Bromeo’s, Kids with Buns, Biezebaaze, Wies, Manuals, C-Track, Beau4, Zayna Esuo & D-urbanites op.

Het festival bestaat uit twee stages, waarvan één op het Sint-Pietersplein en één op het Sint-Amandplein. De tweede stage wordt gehost door TAGMAG. De line-up daarvan volgt op een later moment. We’ll keep you posted!

Wat begrijp je niet aan mannen/vrouwen?

Simon Smetryns-21 augustus 2024 om 14:44

Martijn trok naar Pukkelpop met de vraag: Wat begrijp je niet aan mannen/vrouwen?

Ontdek meer