Versuz stopt met THURSDAYS en lanceert nieuw studentenconcept

Simon Smetryns-30 januari 2024 om 09:11

Elke universiteitsstad kent het fenomeen… naast vrijdag en zaterdag is ook donderdag er een populaire uitgaansavond. Dat is de avond waarop alle studenten alvast hun week feestelijk ‘afsluiten’. Ook zo in Hasselt. Al jaren maakt de discotheek Versuz daar deel vanuit met de Versuz THURSDAYS. Een bijzonder geliefd partyconcept onder de studenten, met gratis inkom en verlaagde drankenprijzen. Tot nu. Na 20 jaar trekt de club immers de stekker uit het concept. Niet om de studenten in de kou te laten, maar wel om een gloednieuwe donderdagavond themaparty uit de grond te stampen: POPULAR, 100% Dansbar.

Aan de gratis inkom en drank aan democratische prijzen werd niet geraakt (o.a. 2 euro voor een pintje), maar de clubbeleving werd helemaal herdacht. Zo is er elke week wel een ander thema en incentive. Van een ‘all you can eat’ snoepstand, een beerpong stand, over een shotjes bar, tot een photobooth waar de gekste foto’s uitkomen. Dat alles opgefleurd met dansers, confetti en vuurwerk.

Ook muzikaal kan en mag zowat alles; van house en techno tot de hits van de laatste top 40, inclusief alle populaire Nederlandstalige artiesten van vandaag. Daarvoor zorgen dj’s als DJ Voltage (Q-Music), Thierry von der Wart en surprise guests, als de erg populaire Michael Amani.

Thijs Berben, manager van Versuz: “Met POPULAR 100% Dansbar, willen we de populaire uitgangsnacht op donderdag heruitvinden. We gaan hier niet voor de klassieke ‘clubbeleving’, maar willen een ‘high-energy’ en extra feestelijk sfeer neerzetten. Wil je meebrullen met de laatste Nederlandstalige hits? Dat kan en mag. We houden alles zeer laagdrempelig met gratis entree en democratische prijzen voor de drankjes. Er is ook geen specifieke dresscode. We zijn ervan overtuigd dat we met POPULAR niet alleen een erg leuke maar vooral ook erg veilige omgeving zijn voor de studenten die op donderdagnacht een stapje in de wereld willen zetten.”

POPULAR, 100% Dansbar gaat elke donderdag door in Versuz, Hasselt.

Overpoort krijgt een kroketmuur

Joyce Vander Auwera-28 februari 2024 om 16:45- Foto:

Instagram: @streetlife.wall

In Gent opent nu ook de Overpoort zijn eigen kroketmuur, waar je voor 3 euro een dampende vleeskroket kunt halen. Streetlife, gelegen naast de legendarische nachtclub Decadance, biedt naast klassieke frituursnacks ook streetfood gerechten aan, waaronder een eigen creatie: de vol-au-ventkroket op een eiland van puree in een zee van appelmoes.

De eigenaars, bekend van Decadance, zijn geïnspireerd door de Amsterdamse kroket-uit-de-muurzaken. Streetlife is vijf dagen per week geopend: maandag tot vrijdag, van 's middags tot in de vroege uurtjes, met vers bereide snacks en lokale ingrediënten.

Naast vleeskroketten zijn er ook vegetarische opties en panini's beschikbaar. De automaten zijn voorzien van een timer om de versheid te waarborgen en om het helemaal af te maken is er een klein nachtwinkeltje achteraan de zaak. De prijzen zullen de komende weken variëren, en er zal altijd personeel aanwezig zijn om de automaten bij te vullen en de bezoekers te helpen.

De zaak, volgens de eigenaars, vult een zwart gat in het Gentse aanbod en belooft een unieke ervaring. Streetlife opent de deuren vanavond om 19 uur. Smakelijk!

Nieuwe attracties en overzichtskaart voor Halfvastenfoor Gent

Simon Smetryns-23 februari 2024 om 14:06

De Halfvastenfoor staat weer voor de deur. Bezoekers kunnen van zaterdag 2 tot en met zondag 24 maart opnieuw genieten van meer dan tachtig attracties op het Sint-Pietersplein in Gent. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties, waarvan één voor het eerst wordt opgesteld.

KLIK VOOR DOWNLOAD

Naast welgekende attracties zoals de V-Maxx, Frisbee XXL of de Take Off zijn er ook twee gloednieuwe. De Heroes Tower, een toren die kermisgangers 40 meter hoog op stoeltjes in de lucht laat vliegen, wordt zelfs voor het allereerst ooit opgesteld. Een kinderlabyrint belooft dan weer veel plezier voor kleinere bezoekers. Gloednieuw is ook een overzichtskaart met plattegrond die op banners rondom de foor komt te hangen, maar je hierboven al kunt bekijken.

Net zoals vorige jaren is er ook weer een prikkelarme dag en kortingsdag. Op donderdag 21 maart worden lichten en geluid gedempt zodat bezoekers die gevoeliger zijn voor prikkels ook van de foor kunnen genieten. Op de laatste zondag kan iedereen van een korting genieten. Tot slot zijn er op zondagen 10 en 24 maart rondleidingen met een gids die alles afweet van de geschiedenis van de foor.

Alle info over de Halfvastenfoor vind je hier.

Ontdek meer