Cute: golden retriever verbreekt bijzonder wereldrecord

Karen Luiken-10 oktober 2021 om 12:24

Als er één ding is dat (de meeste) honden leuk vinden, dan is het spelen. Het liefst met zoveel mogelijk ballen. Althans, dat geldt voor golden retriever Finley. Het beestje heeft een bijzonder wereldrecord verbroken. Er is geen een hond die zoveel tennisballen tegelijkertijd in zijn bek kan stoppen als hij.

Een tennisbal is best groot. Ja: hij past in je hand. Maar als je er als mens eentje in je mond zou moeten stoppen, zou dat problemen kunnen veroorzaken. Hoewel het voor honden een minder grote struggle zou moeten zijn, is het ook voor die beestjes een behoorlijke prestatie als ze er twee in hun bek zouden houden. Laat staan drie, vier, vijf of zelfs zes.

Het wereldrecord stond zeventien jaar lang op naam van een hond die vijf tennisballen tegelijkertijd in zijn bek kon houden. Golden retriever Finley heeft dat record nu verbroken met zes ballen. Reden genoeg om hem een plekje in het Guiness World Records-book van 2022 te geven.

De baasjes van de hond maken het nieuws zelf bekend via Instagram. “Groot nieuws”, zo staat er bij een foto van Finley. “Ik kan officieel zeggen dat ik in het Guinness World Records-boek van 2022 sta! Dit was natuurlijk niet gemakkelijk, en het voelde als een eeuwigheid om dit te volbrengen. Bedankt aan al mijn vrienden en fans die mijn reis hebben gevolgd. Was het ’t wachten waard?”

Oma van 17 kinderen is opnieuw zwanger van 24-jarige echtgenoot

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 12:00

Cheryl, een grootmoeder van 17 kinderen, is 61 jaar oud maar haar kinderwens is er nog steeds. De vrouw maakte op TikTok bekend dat ze samen met haar 24-jarige echtgenoot nog een kindje verwacht.

Het is niet de eerste keer dat Cheryl in de aandacht komt op sociale media. In 2021 trouwde ze met Quran McCain die maar liefst 37 jaar jonger is. Het huwelijk kon je volgen via een live stream. Het koppel wil nu de volgende stap zetten en hun gezin uitbreiden met een baby.

Last van hooikoorts? Seks helpt!

Karen Luiken-15 juni 2022 om 07:22- Foto:

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Neusspray, tissues, loratadine en cetirizine. Iedereen met hooikoorts zal deze producten herkennen. Ze kunnen helpen of in ieder geval verlichting bieden, maar wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat het beste medicijn tussen de lakens te vinden is. Uit onderzoek is gebleken dat seks kan helpen in de strijd tegen jeukende ogen, loopneuzen en niesen. Dat meldt Ladbible.

Experts vonden in 2019 een verband tussen seks en de neusholtes. Een intiem avontuurtje in bed zou ervoor zorgen dat de bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, waardoor verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen minder waterig worden.

“Seks kan van tijd tot tijd worden gedaan om de verstopping te verlichten”, legt Sina Zarrintan in het tijdschrift Medical Hypotheses. “Patiënten kunnen het aantal sekspartijtjes aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Oftewel: hoe erger je klachten zijn, hoe vaker je tussen de lakens moet duiken. Easy as that!

Ontdek meer