Cute: golden retriever verbreekt bijzonder wereldrecord

Karen Luiken-10 oktober 2021 om 12:24

Als er één ding is dat (de meeste) honden leuk vinden, dan is het spelen. Het liefst met zoveel mogelijk ballen. Althans, dat geldt voor golden retriever Finley. Het beestje heeft een bijzonder wereldrecord verbroken. Er is geen een hond die zoveel tennisballen tegelijkertijd in zijn bek kan stoppen als hij.

Een tennisbal is best groot. Ja: hij past in je hand. Maar als je er als mens eentje in je mond zou moeten stoppen, zou dat problemen kunnen veroorzaken. Hoewel het voor honden een minder grote struggle zou moeten zijn, is het ook voor die beestjes een behoorlijke prestatie als ze er twee in hun bek zouden houden. Laat staan drie, vier, vijf of zelfs zes.

Het wereldrecord stond zeventien jaar lang op naam van een hond die vijf tennisballen tegelijkertijd in zijn bek kon houden. Golden retriever Finley heeft dat record nu verbroken met zes ballen. Reden genoeg om hem een plekje in het Guiness World Records-book van 2022 te geven.

De baasjes van de hond maken het nieuws zelf bekend via Instagram. “Groot nieuws”, zo staat er bij een foto van Finley. “Ik kan officieel zeggen dat ik in het Guinness World Records-boek van 2022 sta! Dit was natuurlijk niet gemakkelijk, en het voelde als een eeuwigheid om dit te volbrengen. Bedankt aan al mijn vrienden en fans die mijn reis hebben gevolgd. Was het ’t wachten waard?”

Bekende Spaanse schrijfster blijkt...drie mannen te zijn!

Samuel Wornoo-20 oktober 2021 om 13:41

Verrassend nieuws uit Spanje. Een zeer bekende schrijfster, die schuil ging achter het pseudoniem Carmen Mola, werd daar ontmaskerd als zijnde drie mannen.

De onthulling kwam nadat "Carmen Mola", die meer dan 400 000 boeken heeft verkocht, de prestigieuze Planeta literatuurprijs in ontvangst mocht nemen. Toen de winnaar van de prijs van € 1 000 000 werd afgeroepen kwamen drie bekende Spaanse schrijvers, Agustín Martínez, Jorge Díaz en Antonio Mercero, naar voren.

Het was algemeen geweten dat de naam Carmen Mola een pseudoniem was, maar de website van de schrijfster profileerde haar als een 40-jarige alleenstaande moeder van drie, die universiteitsprofessor was. In werkelijkheid was het pseudoniem dus een dekmantel voor drie succesvolle mannelijke schrijvers. Naar eigen zeggen wisten de schrijvers niet dat de boeken van Carmen zo populair zouden worden, en was het toen al te laat om nog iets te veranderen aan het pseudoniem. Benieuwd hoe vrouwenorganisaties hierop zullen reageren...

Man klaagt Gwyneth Paltrow aan wegens geëxplodeerde vaginakaars

Karen Luiken-19 oktober 2021 om 08:00

Gwyneth Paltrow wordt aangeklaagd vanwege haar vaginakaars. Het product, dat ze een tijdje geleden op de markt bracht en waarvan ze beweert dat het naar haar vajayay ruikt, zou ontploft zijn. Dat meldt TMZ.

De zaak wordt aangespannen door de Texaanse man Colby Watson. Hij kocht de kaars in januari via het wereldwijde web. Toen hij het ding een paar weken later voor het eerst aanstak, zou het ding na een uur of drie geëxplodeerd zijn. Er kwamen hoge vlammen uit en de kamer stond vol met rook.

De man waarschuwt dat de kaars aanzienlijke verwondingen kan veroorzaken wanneer deze ontploft. Hoewel de kaars – die volgens hem gevaarlijk is – gepaard gaat met een bijsluiter waarop staat dat je het product niet langer dan twee uur moet laten branden, vindt hij dat de waarschuwing niet voldoende is.

Er zit volgens de man niets anders op dan het bedrijf van Gwyneth Paltrow aan te klagen. Hij eist een schadevergoeding van meer dan 5 miljoen dollar.

Ontdek meer