Dit is het gevaarlijkste seksstandje voor mannen

Karen Luiken-10 oktober 2021 om 03:48

Er bestaan heel veel verschillende seksstandjes. De één nog ingewikkelder dan de ander. Hoewel het misschien leuk lijkt ze allemaal uit te proberen, is er eentje die je als man maar beter niet kunt doen. Een dokter heeft in een TikTok-video verklapt welke dat is.

Als we Karan Raj mogen geloven, is er één sekspositie die voor mannen erg gevaarlijk is. Het standje zou 50 procent van alle penisbreuken veroorzaken en is daarom lang niet altijd een succes. Het gaat volgens hem om de ‘reverse cowgirl’, een positie waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw andersom – dus met haar neus richting zijn voeten – op hem zit.

Waarom deze positie zo gevaarlijk is? De dokter legt uit: “Als er onregelmatig wordt gestoot of als de bewegingen van de twee partijen niet synchroon lopen, kan dit ertoe leiden dat de penis naar buiten glijdt en verpletterd wordt door het vrouwelijke schaambeen. Hoewel een piemel geen botten heeft, kan deze wel breken.”

Ouch!

(Foto: Charles Deluvio)

Last van hooikoorts? Seks helpt!

Karen Luiken-15 juni 2022 om 07:22- Foto:

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Neusspray, tissues, loratadine en cetirizine. Iedereen met hooikoorts zal deze producten herkennen. Ze kunnen helpen of in ieder geval verlichting bieden, maar wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat het beste medicijn tussen de lakens te vinden is. Uit onderzoek is gebleken dat seks kan helpen in de strijd tegen jeukende ogen, loopneuzen en niesen. Dat meldt Ladbible.

Experts vonden in 2019 een verband tussen seks en de neusholtes. Een intiem avontuurtje in bed zou ervoor zorgen dat de bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, waardoor verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen minder waterig worden.

“Seks kan van tijd tot tijd worden gedaan om de verstopping te verlichten”, legt Sina Zarrintan in het tijdschrift Medical Hypotheses. “Patiënten kunnen het aantal sekspartijtjes aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Oftewel: hoe erger je klachten zijn, hoe vaker je tussen de lakens moet duiken. Easy as that!

Een op de vier Vlaamse vrouwen verkiest werk boven seks

Karen Luiken-02 juni 2022 om 16:04

Wat doe je liever: ’s avonds wat werk afmaken of het bed induiken voor een intiem avontuurtje met je partner? Uit onderzoek is gebleken dat 24 procent van alle Vlaamse vrouwen voor de eerste optie kiest. Bij mannen gaat het om 17 procent.

Het onderzoek van Deals.be is onder 1.011 volwassenen Vlamingen met een vaste relatie gehouden en uitgevoerd door Panelinzicht. Naast het feit dat een deel dus liever werkt dan seks heeft, blijkt ook dat 14 procent van de ondervraagde Vlaamse volwassenen het prima vinden om slechts één keer per jaar seks te hebben met hun partner.

Verder geven vooral Vlaamse mannen aan het gevoel te hebben dat zij seksueel niet op een lijn zitten met hun geliefde. De helft denkt een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover zeventien procent van de ondervraagde vrouwen. Niet minder dan één op de vijf Vlaamse mannen verdenkt zijn partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts acht procent.

Ontdek meer