Dit is het gevaarlijkste seksstandje voor mannen

Karen Luiken-10 oktober 2021 om 03:48

Er bestaan heel veel verschillende seksstandjes. De één nog ingewikkelder dan de ander. Hoewel het misschien leuk lijkt ze allemaal uit te proberen, is er eentje die je als man maar beter niet kunt doen. Een dokter heeft in een TikTok-video verklapt welke dat is.

Als we Karan Raj mogen geloven, is er één sekspositie die voor mannen erg gevaarlijk is. Het standje zou 50 procent van alle penisbreuken veroorzaken en is daarom lang niet altijd een succes. Het gaat volgens hem om de ‘reverse cowgirl’, een positie waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw andersom – dus met haar neus richting zijn voeten – op hem zit.

Waarom deze positie zo gevaarlijk is? De dokter legt uit: “Als er onregelmatig wordt gestoot of als de bewegingen van de twee partijen niet synchroon lopen, kan dit ertoe leiden dat de penis naar buiten glijdt en verpletterd wordt door het vrouwelijke schaambeen. Hoewel een piemel geen botten heeft, kan deze wel breken.”

Ouch!

(Foto: Charles Deluvio)

Word jij vaak wakker met een ochtenderectie? Goed nieuws!

Karen Luiken-26 januari 2022 om 08:35

Word jij regelmatig wakker met een behoorlijke fluit in je boxershort? Maak je dan vooral geen zorgen. Sterker nog: wees er trots op. Een seksexpert laat weten dat het goed is voor je gezondheid.

Mannen kunnen per nacht drie tot vijf keer een stijve krijgen, wat vaak merkbaar is in de ochtend. Maar opstaan met een ‘actieve’ jongeheer betekent volgens seksexpert Kate Moyle niet automatisch dat je opgewonden bent of een erotische droom hebt gehad. “Het is eigenlijk een teken van een gezonde bloedsomloop en activiteit van het zenuwstelsel”, zegt ze volgens The Sun.

Volgens Kate moet je je pas zorgen gaan maken als je ’s ochtends plots géén erectie meer hebt. “Als de ochtenderecties ineens stoppen, kan dit een indicator zijn van een onderliggende gezondheidstoestand, en is het de moeite om naar de dokter te gaan.”

(Photo by Charles Deluvio on Unsplash)

Van roken krijg je erectiestoornissen, feit of fabel?

Kevin Watjou-09 december 2021 om 16:24

Jaël Ost ging de Meir van Antwerpen op om te kijken hoeveel we nu eigenlijk weten over de gevolgen van roken.

Ontdek meer