Adele reageert op ophef over Afrikaanse knotjes

Karen Luiken-10 oktober 2021 om 03:33

Adele is een jaar na het plaatsen van een foto van zichzelf met Afrikaanse knotjes ingegaan op alle kritiek die ze op het kiekje ontving. De zangeres zegt in een interview met Vogue zegt ze dat ze de negatieve reacties snapt.

Het gaat om een beeld dat Adele vorige zomer op Instagram plaatste. Daarop draagt de zangeres een bikinitop met de Jamaicaanse vlag en heeft ze bandoe-knotjes in haar haren. Dat kapsel wordt geassocieerd met volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika. Fans van Adele beschuldigden haar van culturele toe-eigening. Ze verzochten haar de foto te verwijderen, maar dat weigerde ze.

“Ik zag opmerkingen als: ‘waarom haal je het er niet vanaf’. En dat begrijp ik, maar als ik het weg zou hebben gehaald, zou ik doen alsof er nooit iets is gebeurd”, zegt Adele. “Het is wél gebeurd. Ik begrijp helemaal waarom mensen zo reageerden.”

De Britse artiest geeft toe dat ze er zich niet voldoende van bewust was. “Het was een kapsel dat eigenlijk bedoeld is om afrohaar mee te beschermen. Ik heb er juist mijn eigen haar mee verpest.”

Deze ‘Harry Potter’-acteur komt naar Gent en Brugge!

Dieter Blarinckx-24 oktober 2021 om 07:00

Potterheads, pak alvast een veer en neem jullie agenda erbij! Er is gisteren namelijk heel magisch nieuws bekendgemaakt, want één van de iconische ‘Harry Potter’-acteurs komt naar ons land! Om de opening van The Wizard Store feestelijk en magisch te vieren, komt niemand minder dan Mark Williams naar Gent & Brugge!

Williams ken je vooral als Arthur Weasley, de vader van de familie Weasley (Wemel in het Nederlands), die in 7 van de 8 films te zien is. Op 15 januari stopt de acteur in The Wizard Store in Brugge, de dag erop zakt hij af naar de Onderstraat in Gent.

Je kan ‘m ontmoeten, zijn handtekening vragen en er zelfs mee op de foto! Maar let op: hier zal je wel voor moeten betalen! Voor een selfie betaal je zo’n 10 euro, 30 voor een handtekening en 35 voor de twee!

Heb je graag meer info? Hier kan je alles terugvinden!

Hayden Christensen te zien als Anakin in ‘Ahsoka’!

Dieter Blarinckx-23 oktober 2021 om 08:00

Goed nieuws voor de fans van de ’Star Wars’-saga, en dan vooral voor de fans van Anakin, want niemand minder dan acteur Hayden Christensen zal terug te zien zijn als Anakin Skywalker in de nieuwe serie ‘Ahsoka’! Dat werd afgelopen nacht bekendgemaakt door Disney en Lucasfilm.

De serie ‘Ahsoka’ is een spin-off van ‘The Mandalorian’ en focust op de verhalen van Ahsoka Tano, een van de leerlingen van Skywalker. De serie zal zich vijf jaar na de gebeurtenissen van ‘Return of the Jedi’ afspelen, waar dus Darth Vader (Anakin Skywalker) eigenlijk al dood is. Voor de rest dropt Disney nog geen spoilers. De serie zal te streamen te zijn via Disney+.

Meer info volgt snel!

Beeld: IGN

Ontdek meer