Belgische esports-top strijdt om titel op ‘Made In Asia’

Karen Luiken-08 oktober 2021 om 15:19

Ben jij een gameliefhebber? Dan moet je dit weekend in Brussels Expo zijn. Waarom? Voor ‘Made In Asia’ natuurlijk, waar zowel zaterdag als zondag spectaculaire finales gepland staan.

Morgen is het om 12.00 uur tijd voor de Belgische ontknoping van het 1vs1 League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Creep Score van 100 haalt, wint de wedstrijd. In België namen meer dan 300 gamers deel aan de online qualifiers. De zestien beste zetten nu alles op alles in de nationale finale.

Een dag later is het de beurt aan de finale van de 2vs2 CS:GO-competitie Red Bull Flick. Dit keer niet de standaard vijf tegen vijf, maar twee tegen twee in een verschroeiend tempo. Deelnemers moeten de flag spot 45 seconden weten vast te houden, en daarvoor kunnen ze eindeloos respawnen en wapens oppikken. In België werden vier online qualifiers georganiseerd voor meer dan 250 deelnemers. De inzet? Heel wat coole prijzen, eeuwige roem en de kans om het op te nemen tegen de grootste CS:GO-idolen tijdens de Red Bull Flick Invitational in Helsinki.

Red jij het niet om dit weekend af te reizen naar Brussels Expo? Dan is het maar goed dat beide finales live te volgen zijn op de verschillende Twitch-kanalen van Esportsprime. Wie wél fysiek aanwezig is, kan ook genieten van manga, anime, de beste cosplay, veel meer gaming en allerlei esports.

Real life 'Squid Game' komt naar Nederland

Karen Luiken-15 oktober 2021 om 12:13

Mensen met stalen zenuwen kunnen dit weekend bij onze noorderburen terecht voor een potje real life 'Squid Game'. Netflix haalt één van de spellen uit de populaire serie naar Nederland en iedereen kan meedoen.

Het gaat om het spelletje ‘Red Light, Green Light’, voor sommigen beter bekend als Annemaria Koekoek. Een gigantische pop staat met haar gezicht naar een boom en roept dingen. Zodra ze praat, moet je jezelf zo snel mogelijk in haar richting bewegen. Maar als ze stopt met het maken van geluid en ze zich omdraait, moet je onmiddellijk stilstaan. Wie betrapt wordt op ook maar een minuscule beweging, overleeft het niet.

Althans, dat is in ‘Squid Game’ het geval. Bij het real life spel word je natuurlijk gewoon in leven gelaten. Je kunt morgen (zaterdag 16 oktober) van 12.00 tot 17.00 uur meedoen in Maastricht. Een dag later is Rotterdam aan de beurt. Je moet minimaal zestien jaar oud zijn om deel te kunnen nemen.

Ontmoet ook Jamie-Lee Six op de meet & greet in Technopolis!

Lore Ketels-15 oktober 2021 om 11:16

Op 27 oktober organiseert Technopolis een meet & greet met enkele van onze TAGMAG Insiders. Zo wist je al dat je Jaël, Fabian, Maximiliaan en Kessy in levende lijven kan ontmoeten. Maar, wij hebben goed nieuws!

Ook Jamie-Lee Six zal langskomen op deze meet & greet. Zij zal de vier andere TAGMAG gezichten vervoegen en zal samen met jullie kleine experimenten zo groot mogelijk proberen maken. Wie 'The Bigger The Better' op YouTube heeft gezien weet exact wat we hiermee bedoelen.

Jij kan het allemaal mee ontdekken, samen met onze Insiders. Het enige dat je er voor moet doen is je hier inschrijven, en dan zien wij jou op 27 oktober in Technopolis (Mechelen).

Tot dan!

Ontdek meer