Belgische esports-top strijdt om titel op ‘Made In Asia’

Karen Luiken-08 oktober 2021 om 15:19

Ben jij een gameliefhebber? Dan moet je dit weekend in Brussels Expo zijn. Waarom? Voor ‘Made In Asia’ natuurlijk, waar zowel zaterdag als zondag spectaculaire finales gepland staan.

Morgen is het om 12.00 uur tijd voor de Belgische ontknoping van het 1vs1 League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Creep Score van 100 haalt, wint de wedstrijd. In België namen meer dan 300 gamers deel aan de online qualifiers. De zestien beste zetten nu alles op alles in de nationale finale.

Een dag later is het de beurt aan de finale van de 2vs2 CS:GO-competitie Red Bull Flick. Dit keer niet de standaard vijf tegen vijf, maar twee tegen twee in een verschroeiend tempo. Deelnemers moeten de flag spot 45 seconden weten vast te houden, en daarvoor kunnen ze eindeloos respawnen en wapens oppikken. In België werden vier online qualifiers georganiseerd voor meer dan 250 deelnemers. De inzet? Heel wat coole prijzen, eeuwige roem en de kans om het op te nemen tegen de grootste CS:GO-idolen tijdens de Red Bull Flick Invitational in Helsinki.

Red jij het niet om dit weekend af te reizen naar Brussels Expo? Dan is het maar goed dat beide finales live te volgen zijn op de verschillende Twitch-kanalen van Esportsprime. Wie wél fysiek aanwezig is, kan ook genieten van manga, anime, de beste cosplay, veel meer gaming en allerlei esports.

'Cobra Kai'-sterren komen naar FACTS

Karen Luiken-09 januari 2022 om 15:56

Geweldig nieuws voor fans van ‘Cobra Kai’. Twee sterren uit de populaire Netflix-serie komen binnenkort naar ons land. Hawk en Tory zullen begin april te vinden zijn op FACTS!

Hawk en Tory luisteren in het echte leven naar de namen Jacob Bertrand en Peyton List. De twee acteurs bevinden zich normaal gesproken aan de andere kant van de oceaan, maar komen in de lente naar ons Belgenlandje gevlogen om FACTS bij te wonen. In de Flanders Expo Gent gaan ze op de foto met fans, delen ze handtekeningen uit, beantwoorden ze vragen en nemen ze deel aan panelsessies.

FACTS vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 april. Het evenement is een plek waar films, series en games tot leven komen. Je kunt er terecht voor spelletjes, cosplay, superhelden, anime en allerlei grote fenomenen uit de popcultuur. Kaartjes koop je hier.

LEGO bezorgt magisch lichtspektakel aan Koningin Paola Kinderziekenhuis

Lola Obasuyi Van Acker-28 december 2021 om 07:30

LEGO wil er voor zorgen dat elk kind de kans krijgt om te spelen met hun speelgoed, vooral tijdens de feestdagen. Daarom schenken ze met #BuildToGive 1,5 miljoen LEGO sets weg in 29 verschillende landen en iedereen kan zijn steentje bijdragen op deze manier: neem wat LEGO blokken die je nog thuis hebt liggen, bouw hiermee een ster, neem een foto en plaats deze op Instagram met de hashtag #BuildToGive. Voor elke ster die wordt gedeeld, zal LEGO een set schenken, ergens ter wereld, aan een kindje dat het moeilijker geeft.

De campagne ging van start op 4 december en loopt nog tot 31 januari. Check dus snel eens op zolder of je nog paar LEGO stenen hebt liggen en bouwen maar!

Lichtshow

België is het enige land dat vanavond een uniek lichtspektakel organiseert. Dit is nog nooit eerder gezien in ons land. Vanavond, op 28 december, zal er de show te zien voor alle kindjes die uit hun raam zullen kijken vanuit het Koningin Paola Kinderziekenhuis. Met 200 drones zullen ze de sterrenhemel laten dansen, prachtige beelden gegarandeerd! En om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de show, wordt het vanavond uitgezonden via Facebook Live.

Ontdek meer