The Island brengt festival en vakantie samen

Karen Luiken-18 januari 2024 om 07:48

Stel je eens voor. Je hebt net een heerlijke vakantie achter de rug en kan in het prachtige Kroatië nog even nagenieten van de nazomer. Dit natuurlijk inclusief de beste feestjes, artiesten en beach clubs. Goed nieuws: het kan over een paar maanden allemaal werkelijkheid worden. Hoe? Door samen met Route du Soleil en TAGMAG naar The Island te gaan.

Tijdens twee verschillende weken in september trekken we samen met honderden Belgen naar één van de meest idyllische eilanden van de Adriatische Kust: het eiland Pag. We huren een volledige Island Lodge af en nodigen daar niet alleen jullie uit, maar ook enkele topartiesten.

De eerste festivalweek vindt plaats van 7 tot 14 september, de tweede precies een week later van 14 tot 21 september. Welke data je ook uitkiest, je kunt in beide gevallen op verschillende plekken dag en nacht genieten van zwembaden (zowel privé als een gezamenlijk zwembad), poolparty’s, een discotheek midden op het water, verschillende bars en toegang tot de Noa Beach Club, de meest legendarische club van Kroatië.

Meer weten? Via de website van The Island vind je alles over tickets, de line-up, de luxe verblijfplaatsen (zie onderstaand afbeelden voor een voorproefje) en allerlei andere zaken!

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Steeds meer studenten trekken naar buitenland

Chelsy Vanlerberghe-11 juni 2024 om 01:18

Internationale studenten zijn tegenwoordig net als wereldreizigers op zoek naar avontuur, maar dan met een academisch tintje. Ze solliciteren naar meer universiteiten dan ooit tevoren, en niet alleen naar de bekende bestemmingen.

Een recent onderzoek van INTO University Partnerships onthult dat 87% van de studenten zich dit jaar bij meer instellingen heeft aangemeld. Vooral in Azië en Europa is er een opvallende toename van interesse. Deze jonge globetrotters laten zich niet alleen leiden door academische kansen, maar kijken ook naar de carrièremogelijkheden die een land biedt.

En laten we eerlijk zijn, geld speelt ook een rol. Studeren in het buitenland kan een flinke hap uit je portemonnee nemen, dus die studenten zoeken naar betaalbare opties. Wie wil er nu niet dezelfde ervaring voor minder geld, toch?

Universiteiten staan voor de uitdaging om zich aan te passen aan deze nieuwe trend en studenten te helpen bij het najagen van een wereldwijde carrière.

Ontdek meer