Hoofdrolspeler ‘Saltburn’ improviseerde bizarre scène op graf

Karen Luiken-16 januari 2024 om 06:45

‘Saltburn’ is één van de meest besproken films van de afgelopen weken. Het nieuwe pareltje van Prime Video bevat een aantal bizarre scènes, maar de meest opmerkelijke is misschien nog wel de scène op het graf van Felix. Acteur Barry Keoghan vertelt nu dat niets aan die scène gepland was. Alles is geïmproviseerd.

‘Saltburn’ gaat over de vriendschap tussen Oliver en Felix die vooral voor Oliver verder lijkt te gaan dan alleen vriendschap. Als Felix overlijdt (omdat Oliver iets in zijn drankje heeft gedaan) en hij later wordt begraven, doet Oliver iets bij zijn graf waar alle monden van openvallen. Hij trekt zijn broek naar beneden, barst in huilen uit en maakt seksbewegingen. Hij neukt het graf van Felix.

Je zou denken dat de makers van de film lang over de invulling van deze scène hebben nagedacht, maar niets is minder waar. Hoofdrolspeler Barry Keoghan, die Oliver speelt, bedacht het allemaal ter plekke. “Ik wilde zien wat Oliver zou doen. Ik wilde zien wat het volgende niveau van zijn obsessie was”, zegt hij. “Ik wilde dat de camera zou blijven draaien. Ik wilde me er niet op voorbereiden of ervoor repeteren. De scène werd in één take opgenomen en ik denk dat dit het juiste was. Het bracht het verhaal vooruit.”

Deze actrice speelt hoofdrol in live action-versie 'Moana'

Karen Luiken-13 juni 2024 om 08:05

De nieuwe Moana is bekend. Na een lange zoektocht brengt Disney nu naar buiten dat Catherine Laga’aia de hoofdrol zal spelen in de live action-versie van de animatiefilm.

Catherine is zeventien jaar oud en komt uit Australië. “Ik ben heel blij dat ik dit personage mag omarmen, want Moana is een van mijn favorieten”, zegt ze in een verklaring. “Mijn grootvader komt uit Fa’aala’, Palauli, in Savai’i. En mijn grootmoeder komt uit Leulumoega Tuai op het hoofdeiland ‘Upolu in Samoa. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Samoa en alle Pacifische eilandbewoners te eren en om jonge meisjes te vertegenwoordigen die op mij lijken.”

De actrice sluit zich aan bij Dwayne Johnson, die de rol van Maui op zich neemt. Andere acteurs die in ‘Moana’ te zien zullen zijn, zijn John Tui als Moana’s vader, Frankie Adams als Moana’s moeder en Rena Owen als Gramma Tala.

Derde ‘Paddington’-film heeft nieuwe trailer

Karen Luiken-13 juni 2024 om 05:49

Het leukste beertje uit het universum keert terug. In de eerste maand van het nieuwe jaar komt ‘Paddington in Peru’ naar het grote scherm en de eerste trailer van die film is nu verschenen.

De titel zegt het natuurlijk al, maar in het derde deel van de ‘Paddington’-filmreeks gaat Paddington naar Peru. Hij bezoekt het land om zijn geliefde tante Lucy te bezoeken, die nu in het Home for Retired Bears woont. Met de Brown Family op sleeptouw, volgt een spannend avontuur wanneer een mysterie hen in een onverwachte reis stort door het Amazone regenwoud en naar de bergtoppen van Peru.

‘Paddington in Peru’ verschijnt in november 2024 al op het witte doek in het Verenigd Koninkrijk, maar in België en Nederland moeten we wat langer geduld hebben. Hier komt de film in januari 2025 uit.

Ontdek meer