Keert Neve Campbell toch terug in 'Scream'-filmreeks?

Karen Luiken-15 januari 2024 om 07:26

Neve Campbell sluit een comeback in een nieuwe ‘Scream’-film niet uit. De actrice, die lange tijd de hoofdrol speelde in de horrorfranchise, zegt in een gesprek met IndieWire dat ‘ze onder de juiste omstandigheden’ terug zou keren.

In juni 2022 kondigde Neve aan dat ze de ‘Scream’-franchise ging verlaten omdat ze het gevoel had dat ze niet voldoende betaald kreeg voor haar rol van Sidney Prescott. Ze was dan ook niet te zien in het zesde deel, dat vorig jaar verscheen. Toch betekent dat niet dat ze helemaal nooit meer in de huid van haar vertrouwde personage wil kruipen. Als er genoeg tegenover staat, wil ze best terugkeren.

“Ik heb een paar jaar geleden een verklaring afgelegd en dat was de reden waarom ik de film niet deed”, aldus Neve. “Ik voelde de behoefte om voor mezelf op te komen en te zeggen dat ik niet geloof dat ik zo behandeld zou zijn als ik een man was die al 25 jaar in de franchise te zien was. Dat geldt nog steeds. Als ze me terug willen, weten ze hoe ze dat moeten aanpakken. We gaan het zien.”

Voetballer Noa Lang te zien in eigen documentaire

Karen Luiken-23 februari 2024 om 11:40

Er is een documentaire over voetballer Noa Lang gemaakt. Amazon Prime maakt in een persbericht bekend dat de serie vanaf nu op de streamingsdienst te zien is.

De docu draagt de naam ‘Lastpak: Noa Lang’ en geeft de kijker een exclusief kijkje in het leven van de 24-jarige voetballer. “Van ruzies op het veld tot confrontaties thuis, ‘Lastpak: Noa Lang’ neemt je mee in het confronterende verhaal van Noa Lang, een man die zijn droomtransfer najaagt in een harde wereld, waar de messen zijn geslepen en fouten snel gemaakt zijn”, zo klinkt het in een omschrijving.

Naast Noa Lang komen ook andere voetballers aan het woord. Onder meer Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Denzel Dumfries en Jurriën Timber maken hun opwachting. Ook de ouders van Noa Lang komen in beeld.

Fans zamelen ruim 100 duizend euro in voor Acid

Karen Luiken-23 februari 2024 om 09:51

Met een inzamelingsactie van Acid is binnen een dag al meer dan 100.000 euro opgehaald. De YouTuber kreeg gisteren bij de rechter zijn straf te horen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video.

Acid is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro. Die straf kreeg hij omdat hij zich gemengd heeft in de zaak rond Sanda Dia, die in 2018 overleed na een ontgroening van de studentenvereniging Reuzegom.

De daders die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Sanda Dia kregen lichte straffen, waar Acid het niet mee eens was. Hij noemde in een video verschillende namen van leden van de studentenvereniging, waaronder ook twee namen van leden die niet bij de fatale studentendoop betrokken waren. Acid sprak ook over het restaurant van de ouders van één van hen. Die ouders eisten een schadevergoeding van 200.000 euro, maar de rechter maakte daar 20.000 euro van.

Na de rechtszaak startte Acid een inzamelingsactie waar hij 20.000 euro mee op hoopte te halen. Dat bedrag is inmiddels allang overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 104.000 euro. “Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt”, schrijf Acid.

Ontdek meer