Disney kondigt 'The Mandalorian'-film aan met Grogu in de hoofdrol

Nico De Greef-09 januari 2024 om 18:10

Disney heeft vandaag een nieuwe Star Wars-bioscoopfilm aangekondigd. De film zal rond de personages Din Djarin en Grogu (de hoofdrolspelers uit de Disney Plus-serie The Mandalorian) draaien. Productie van de film gaat nog dit jaar van start.

Sinds de afloop van het derde seizoen van de populaire Disney Plus-serie The Mandalorian in april vorig jaar, vragen Star Wars-fans zich af hoe het verder moet met het verhaal over Mando en zijn schattige Jedi-sidekick Grogu. Gezien het grote success van de reeks was de verwachting dat er nog meer seizoenen zouden volgen, maar niets blijkt minder waar.

Disney heeft namelijk aangekondigd dat de hoofdrolspelers van The Mandalorian de sprong maken naar het grote scherm. Geen vierde seizoen voor het geliefde duo dus, maar wel een bioscoopfilm.

Jon Favreau, de man die verantwoordelijk is voor het schrijven van de scripts van bijna alle afleveringen van The Mandalorian, zal de film zelf gaan regisseren. En dat zal sneller gebeuren dan verwacht: opnames voor het project zullen namelijk nog dit jaar van start gaan.

The Mandalorian & Grogu, zoals de film voorlopig heet, is de vierde film in een reeks nieuwe Star Wars-filmaankondigingen van Disney en Lucasfilm. Eerder kondigde Disney al drie andere nog te verschijnen films aan.

Zo wordt er achter de schermen ook druk gewerkt aan een rechtstreeks vervolg op The Rise of Skywalker uit 2019 waarin Rey (Daisy Ridley) wederom de hoofdrol speelt. Een tweede film duikt diep in het verleden en moet het verhaal over de allereerste Jedi vertellen en hoe ze de 'Force' leerden manipuleren. Tot slot wordt er ook gewerkt aan een film die alle verschillende verhaallijnen uit recente Star Wars-reeksen (waaronder The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka) tot een epische climax zal brengen.

Een releasedatum voor de film is op dit moment nog niet gekend.

Deze films en series verschijnen in maart op Netflix

Karen Luiken-22 februari 2024 om 08:42- Foto:

Photo by CardMapr.nl on Unsplash

Een nieuwe maand betekent een nieuwe lading films, series en documentaires op Netflix. In maart kunnen we weer flink wat titels verwachten. Dit zijn alle highlights op een rijtje.

Netflix series

 • Somebody Feed Phil, seizoen 7 – 1 maart
 • Young Royals, seizoen 3 (aflevering 1 tot en met 5) – 11 maart
 • Young Royals, seizoen 3 (aflevering 6) – 18 maart
 • Physical: 100, seizoen 2 – 19 maart
 • Ronja the Robber’s Daughter, deel 1 – 28 maart

Netflix films

 • Spaceman – 1 maart
 • Damsel – 8 maart
 • Irish Wish – 15 maart

Netflix comedy specials

 • Hannah Gadsby’s Gender Agenda – 5 maart
 • Brian Simpson: Live from the Mothership – 19 maart

Netflix documentaires

 • You Are Not Alone: Fighting the Wolf Pack – 1 maart
 • The Program: Cons, Cults and Kidnapping – 6 maart
 • Young Royals Forever – 18 maart

Netflix kids & family

 • Pokémon Horizons, The Series - 7 maart
 • The Casagrandes Movie – 22 maart

Zien: trailer van nieuwe oorlogsfilm 'Civil War'

Karen Luiken-21 februari 2024 om 06:53

Fan van oorlogsfilms? Dan staat er weer een mooi pareltje op je te wachten. Vanaf 17 april is de nieuwe film ‘Civil War’ te zien in de Belgische bioscopen. Dit is de trailer.

‘Civil War’ is een actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van instorting staat en in totale chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Wagner Maura en Kirsten Dunst. De film is geschreven en geregisseerd door Alex Garland.

Ontdek meer