Disney kondigt 'The Mandalorian'-film aan met Grogu in de hoofdrol

Nico De Greef-09 januari 2024 om 18:10

Disney heeft vandaag een nieuwe Star Wars-bioscoopfilm aangekondigd. De film zal rond de personages Din Djarin en Grogu (de hoofdrolspelers uit de Disney Plus-serie The Mandalorian) draaien. Productie van de film gaat nog dit jaar van start.

Sinds de afloop van het derde seizoen van de populaire Disney Plus-serie The Mandalorian in april vorig jaar, vragen Star Wars-fans zich af hoe het verder moet met het verhaal over Mando en zijn schattige Jedi-sidekick Grogu. Gezien het grote success van de reeks was de verwachting dat er nog meer seizoenen zouden volgen, maar niets blijkt minder waar.

Disney heeft namelijk aangekondigd dat de hoofdrolspelers van The Mandalorian de sprong maken naar het grote scherm. Geen vierde seizoen voor het geliefde duo dus, maar wel een bioscoopfilm.

Jon Favreau, de man die verantwoordelijk is voor het schrijven van de scripts van bijna alle afleveringen van The Mandalorian, zal de film zelf gaan regisseren. En dat zal sneller gebeuren dan verwacht: opnames voor het project zullen namelijk nog dit jaar van start gaan.

The Mandalorian & Grogu, zoals de film voorlopig heet, is de vierde film in een reeks nieuwe Star Wars-filmaankondigingen van Disney en Lucasfilm. Eerder kondigde Disney al drie andere nog te verschijnen films aan.

Zo wordt er achter de schermen ook druk gewerkt aan een rechtstreeks vervolg op The Rise of Skywalker uit 2019 waarin Rey (Daisy Ridley) wederom de hoofdrol speelt. Een tweede film duikt diep in het verleden en moet het verhaal over de allereerste Jedi vertellen en hoe ze de 'Force' leerden manipuleren. Tot slot wordt er ook gewerkt aan een film die alle verschillende verhaallijnen uit recente Star Wars-reeksen (waaronder The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka) tot een epische climax zal brengen.

Een releasedatum voor de film is op dit moment nog niet gekend.

Deze actrice speelt hoofdrol in live action-versie 'Moana'

Karen Luiken-13 juni 2024 om 08:05

De nieuwe Moana is bekend. Na een lange zoektocht brengt Disney nu naar buiten dat Catherine Laga’aia de hoofdrol zal spelen in de live action-versie van de animatiefilm.

Catherine is zeventien jaar oud en komt uit Australië. “Ik ben heel blij dat ik dit personage mag omarmen, want Moana is een van mijn favorieten”, zegt ze in een verklaring. “Mijn grootvader komt uit Fa’aala’, Palauli, in Savai’i. En mijn grootmoeder komt uit Leulumoega Tuai op het hoofdeiland ‘Upolu in Samoa. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Samoa en alle Pacifische eilandbewoners te eren en om jonge meisjes te vertegenwoordigen die op mij lijken.”

De actrice sluit zich aan bij Dwayne Johnson, die de rol van Maui op zich neemt. Andere acteurs die in ‘Moana’ te zien zullen zijn, zijn John Tui als Moana’s vader, Frankie Adams als Moana’s moeder en Rena Owen als Gramma Tala.

Derde ‘Paddington’-film heeft nieuwe trailer

Karen Luiken-13 juni 2024 om 05:49

Het leukste beertje uit het universum keert terug. In de eerste maand van het nieuwe jaar komt ‘Paddington in Peru’ naar het grote scherm en de eerste trailer van die film is nu verschenen.

De titel zegt het natuurlijk al, maar in het derde deel van de ‘Paddington’-filmreeks gaat Paddington naar Peru. Hij bezoekt het land om zijn geliefde tante Lucy te bezoeken, die nu in het Home for Retired Bears woont. Met de Brown Family op sleeptouw, volgt een spannend avontuur wanneer een mysterie hen in een onverwachte reis stort door het Amazone regenwoud en naar de bergtoppen van Peru.

‘Paddington in Peru’ verschijnt in november 2024 al op het witte doek in het Verenigd Koninkrijk, maar in België en Nederland moeten we wat langer geduld hebben. Hier komt de film in januari 2025 uit.

Ontdek meer