Opnames 'Peaky Blinders'-film gaan dit jaar van start

Karen Luiken-07 januari 2024 om 10:21

De voorbereidingen voor de ‘Peaky Blinders’-film zijn in volle gang. Niet alleen aan het script wordt hard gewerkt, ook de opnames staan al gepland. Die beginnen volgens bedenker Steven Knight halverwege dit jaar.

“Ik ben nu met de laatste dingen bezig”, zegt Steven Knight over de langverwachte film. “Ik ga achter het toetsenbord zitten en schrijf. Het is alsof ik in een droom zit. Je zit daar en alle dingen komen naar boven. Vervolgens lees je het terug denk je: dat is best goed, maar waar kwam het vandaan?” Dan zegt hij: “Het plan is om medio 2024 te beginnen met filmen.”

De film volgt na zes seizoenen van ‘Peaky Blinders’, waarvan het laatste in 2022 verscheen. Het is nog niet bekend welke acteurs in de film te zien zullen zijn.

Bekend gezicht in vierde seizoen 'Only Murders in the Building'

Karen Luiken-24 februari 2024 om 08:35

De sterrencast van ‘Only Murders in the Building’ krijgt er in het vierde seizoen wéér een nieuw gezicht bij. Actrice Eva Longoria heeft een rol in de serie, maakt Deadline bekend.

Exacte details over het personage dat de actrice gaat spelen, worden nog even geheimgehouden. Hetzelfde geldt voor het plot van het nieuwe seizoen: ook daar is nog niet veel over bekend. Het enige wat we tot nu toe weten, is dat de hoofdpersonen in het vierde seizoen een reis naar Los Angeles zullen maken voor ze terugkeren naar New York.

De vaste cast van de serie bestaat uit Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin. Meryl Streep kreeg een rol in het derde seizoen en zal ook in het vierde seizoen terugkeren.

'Harry Potter'-serie verschijnt waarschijnlijk in 2026

Karen Luiken-24 februari 2024 om 08:27

Harry Potter keert terug. David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, heeft vrijdag bekendgemaakt dat de langverwachte serie over de tovenaar naar verwachting in 2026 op HBO Max verschijnt.

Een paar weken geleden was David Zaslav in Londen voor een ontmoeting met J.K. Rowling, de auteur van de wereldberoemde ‘Harry Potter’-reeks. “We brachten tijd door met J.K. en haar team”, zegt de CEO. “Beide partijen zijn blij dat we deze franchise een nieuw leven in kunnen blazen. Onze gesprekken waren geweldig en we konden niet enthousiaster zijn over wat ons te wachten staan.”

De reboot wordt een serie die net als de films gebaseerd is op de ‘Harry Potter’-boeken. Van elk boek wordt een compleet seizoen gemaakt. Het is de bedoeling dat de serie tien jaar lang gaat lopen. De reeks krijgt een compleet nieuwe cast, maar over de betrokken acteurs is nog niks bekendgemaakt.

Ontdek meer