Scholier doodt medeleerling op school

Karen Luiken-05 januari 2024 om 08:03- Foto:

Photo by Tom Def on Unsplash

Een 17-jarige jongen heeft op een school in de Verenigde Staten het vuur geopend op andere leerlingen. Hij doodde daarbij een kind uit de zesde klas. Later pleegde hij zelfmoord. Dat melden verschillende media.

De tragische gebeurtenis vond plaats in Perry, een plaatsje in de staat Iowa. Het gebeurde op de eerste dag na de vakantie. De jongen begon nog voor de start van de lessen om zich heen te schieten, waarna er een grote paniek uitbrak.

Een leerling uit de zesde klas kwam om bij de schietpartij. Vijf anderen raakten gewond. De schutter pleegde na zijn daad zelfmoord. Volgens zijn moeder werd hij al jarenlang gepest.

Donald Trump gewond aan oor door moordaanslag

Karen Luiken-14 juli 2024 om 06:58

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is gewond geraakt bij een aanslag tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Een van zijn aanhangers is door schoten om het leven gekomen. Dat melden verschillende media.

De 20-jarige Thomas Matthew Crooks opende vanaf een hoog punt het vuur toen Donald Trump bezig was met een toespraak. De oud-president werd geraakt aan zijn oor en raakte daardoor gewond.

Op beelden is te zien hoe de oud-president naar beneden duikt, terwijl de schoten nog steeds in het rond vliegen. Beveiligers hebben Trump weggevoerd en in een auto geduwd. Kort na de schietpartij liet Trump weten dat het goed met hem ging.

Een aanhanger van Trump is bij de schietpartij, die door de FBI wordt omschreven als een moordaanslag, overleden. Twee andere personen zijn zwaargewond geraakt.

De schutter is na de aanslag doodgeschoten door een scherpschutter.

Grootste boulderzaal van het land komt naar Gent

Karen Luiken-08 juli 2024 om 10:52- Foto:

Photo by yns plt on Unsplash

Een enorme indoor boulderzaal met meer dan tweehonderd verschillende klimparcours. De grootste klimmuur van het land komt deze herfst naar Gent!

De boulderzaal wordt met een oppervlakte van 1.250 meter de grootste van het land en vestigt zich volgens VRT News in het Galveston-gebouw aan de Wiedauwkaai in Gent, waar ook al een restaurant, boksclub, paintballruimte en binnenspeeltuin zitten.

De klimzaal krijgt de naam ‘Walden’ en opent eind oktober de deuren. Kosten van de plannen? Zo'n 1,2 miljoen euro.

Ontdek meer