Nieuwe 'Professor Layton'-game verschijnt in 2025

Nico De Greef-31 december 2023 om 14:28

De beroemdste puzzelexpert in gaming, Professor Layton, maakt in 2025 een comeback op de Switch. Nintendo en LEVEL-5 kondigen 'Professor Layton and The New World of Steam' aan, het nieuwste deel in de Layton-franchise.

Het is alweer tien jaar geleden sinds het laatste Layton-avontuur (de 'Azran Legacy') is verschenen op de 3DS. Hoewel het spel destijds werd aangekondigd als het laatste hoofdstuk in Layton's verhaal, lijken er toch nog meer avonturen in te zitten voor de beroemde professor.

In 2025, na een pauze van meer dan een decennium, keert Professor Layton namelijk terug met een gloednieuw avontuur. In dit nieuwe avontuur zullen Hershel Layton en diens leerling, Luke Triton, wederom de hoofdrollen spelen.

Het nieuwe deel, 'Professor Layton and The New World of Steam', speelt zich één jaar na de derde game, 'The Unwound Future', af en pikt het verhaal weer op na de gebeurtenissen in de postcreditscéne van dat spel.

In de postcredits nemen Luke en de Professor afscheid van elkaar en vertrekt Luke naar Amerika terwijl de Professor achterblijft in London. Enige tijd later ontvangt Layton een brief van zijn protégé waarin hij beroep doet op de Professor om te helpen bij het oplossen van een nieuw mysterie.

(Lees verder onder foto)

Om dat nieuwe mysterie op te lossen moet de Professor naar de zeer geavanceerde en steampunk-achtige stad Steam Bison in Amerika afreizen waar een geheimzinnig incident heeft plaatsgevonden. Het is aan de Professor en Luke om uit te zoeken wat er precies aan de hand is.

Een eerste teaser in de vorm van een gameplay-preview werd vrijgegeven om fans alvast warm te maken voor het nieuwe Layton-avontuur. In de preview gaat de Professor samen met Luke op zoek naar Mr. Eggmuffin, de uitvinder van de opmerkelijke stad Steam Bison.

'Professor Layton' is een reeks van avontuurlijke puzzelgames waarvan - tussen 2008 en 2013 - reeds zes zeer succesvolle delen zijn verschenen. In 2017 verscheen de spin-off 'Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires Conspiracy', maar het spel wist het succes van de voorgaande spellen niet te evenaren.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer