Kom met TAGMAG naar de Nieuwjaarsduik in Oostende!

Joyce Vander Auwera-28 december 2023 om 14:00

Elk jaar verzamelen duizenden moedige 'ijsberen' zich in Oostende voor de Nieuwjaarsduik, gewapend met een flinke dosis lef en hier en daar een carnavaleske twist. In plaats van bibberend langs de open haard te zitten, omarmen ze vrolijk de ijskoude golven van de Noordzee.

Dit jaar gaat de Nieuwjaarsduik door op zaterdag 6 januari, TAGMAG is aanwezig met Jaël Ost, Kobe Peeters, Simon Wauman en Sven Van Alboom. Will you join us?!

PS: Check de video hieronder om te zien hoe Kobe het al eens voordeed eerder deze maand. 🥶

Het dagprogramma in een notendop:

 • 12:00 - Inschrijvingen starten + polsbandjes ophalen
 • 12:00 - Red Bull Partyzone geopend (kleedruimte beschikbaar)
 • 14:40 - Groepsopwarming
 • 15:00 - Startschot voor de frisse duik

Speciaal voor de Nieuwjaarsduik heeft een MUG-arts 10 geboden opgesteld, neem ze al eens goed door zodat je zeker voorbereid bent.

10 Geboden voor een Duik zonder Drama:

 1. Verkeer in goede gezondheid - ziektekiemen zijn geen vrienden van de ijsberen.
 2. Wijs alcohol af vóór de duik - je hebt je zintuigen nodig!
 3. Een degelijke opwarming is geen optie, maar een must.
 4. Luister nauwlettend naar de presentator - hij heeft vast wijze woorden.
 5. Draag warme kleding tot het laatste moment voor de duik.
 6. Schoenen aan je voeten, anders wordt het een 'koude' ervaring.
 7. Duik niet te lang in de zee - zelfs ijsberen hebben grenzen.
 8. Trek direct warme kleren aan na de duik - bibberen is voor pinguïns.
 9. Matigheid met jenever en gerstenat na het bad.
 10. Zorg ervoor dat je veel plezier hebt gehad - dat is verplicht!

Een voorverkoop ticket scoor je aan €8, op de dag zelf aan €10. Inschrijven of meer informatie? Surf snel naar Nieuwjaarsduik.be. Tot dan!

Nieuwe attracties en overzichtskaart voor Halfvastenfoor Gent

Simon Smetryns-23 februari 2024 om 14:06

De Halfvastenfoor staat weer voor de deur. Bezoekers kunnen van zaterdag 2 tot en met zondag 24 maart opnieuw genieten van meer dan tachtig attracties op het Sint-Pietersplein in Gent. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties, waarvan één voor het eerst wordt opgesteld.

KLIK VOOR DOWNLOAD

Naast welgekende attracties zoals de V-Maxx, Frisbee XXL of de Take Off zijn er ook twee gloednieuwe. De Heroes Tower, een toren die kermisgangers 40 meter hoog op stoeltjes in de lucht laat vliegen, wordt zelfs voor het allereerst ooit opgesteld. Een kinderlabyrint belooft dan weer veel plezier voor kleinere bezoekers. Gloednieuw is ook een overzichtskaart met plattegrond die op banners rondom de foor komt te hangen, maar je hierboven al kunt bekijken.

Net zoals vorige jaren is er ook weer een prikkelarme dag en kortingsdag. Op donderdag 21 maart worden lichten en geluid gedempt zodat bezoekers die gevoeliger zijn voor prikkels ook van de foor kunnen genieten. Op de laatste zondag kan iedereen van een korting genieten. Tot slot zijn er op zondagen 10 en 24 maart rondleidingen met een gids die alles afweet van de geschiedenis van de foor.

Alle info over de Halfvastenfoor vind je hier.

Kom donderdag 29/2 naar Après-Ski XXL in Gent!

Simon Smetryns-22 februari 2024 om 09:15

Het is bijna tijd om je skipak uit de kast te halen en je dansmoves te laten zien, want Route du Soleil en TAGMAG komen terug met de meest epische après-ski party van het jaar!

Bereid je voor op een nacht vol onvergetelijke feestschijven in de Oude Vismijn, Gent. Met DJ's Omdat Het Kan, Nina Black, Yolotanker, Breaze, Tola OG en Hide n Seek, brengen we jou terug naar de bergen van Andorra of de Franse Alpen.

Dus zet je schrap en maak je klaar voor een apres-ski avontuur dat je niet wilt missen: donderdag 29 februari '24! Info en tickets vind je HIER.

Ontdek meer