Het ijskoude zeewater trotseren!

Simon Smetryns-19 december 2023 om 16:56

De Nieuwjaarsduik in Oostende is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ‘ijsberen’. Zaterdag 6 januari is het weer zover. Jael en Kobe trokken naar Oostende om al even te oefenen.

Zien we jou de eerste zaterdag van het nieuwe jaar in Oostende? Wij zijn er ook met Jael, Kobe, Fabian, Sven...

Inschrijven doe je hier: Nieuwjaarsduik.be

Dit moet je weten voor je naar de Canal Pride in Amsterdam gaat

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 13:02

De Pride in Amsterdam vindt dit jaar plaats van 27 juli tot en met 4 augustus. Het evenement brengt jaarlijks duizenden mensen samen voor celebration van liefde, diversiteit en inclusie. En dat allemaal langs de prachtige grachten van Amsterdam. TAGMAG Insider Clé ging vorig jaar alvast eens kijken. Je ziet het in 'On Est Party' op YouTube of Streamz.

De Canal Pride begon in de jaren '90 als een bescheiden botenparade, maar is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Denk aan kleurrijke boten, dansende menigten en een vibe die je nergens anders vindt. Naast de beroemde botenparade zijn er tal van andere activiteiten en evenementen tijdens de Canal Pride. Van straatfeesten en live optredens tot kunsttentoonstellingen en filmvertoningen, er is voor elk wat wils.

Voordat je jezelf onderdompelt in de festiviteiten, hier zijn een paar tips:

  1. Begin je avontuur bij de Dokken, Rembrandtplein en Leidseplein. Daar barst het van de bars, clubs en restaurants waar je jezelf kunt voorbereiden op het feestgedruis.
  2. Doe mee aan de Pride March! Op 27 juli wordt de Pride geopend met een march naar het Vondelpark. De parade gaat van start op het Amstelveld, waar in 1977 de eerste Nederlandse Pride March ooit werd georganiseerd. De route brengt je via iconische straten naar het Vondelpark, waar de dag gevuld is met entertainment.
  3. Check de dragshow bij het homomonument. De dragshow bij het Homomonument is echt een hoogtepunt van de Pride. Getalenteerde dragartiesten geven hun all and everyone is loving it. Slay queens! Het is niet zomaar een show: het is een eerbetoon aan de LGBTQ+-geschiedenis en een viering van zelfexpressie en creativiteit.
  4. Duik in de street party scene! Van 2 tot 4 augustus zijn de straten gevuld met feestjes. Prik, een populaire gay bar in het hartje van de stad, is dé place to be.
  5. Als je nog niet klaar bent met feesten, ga dan naar het Beursplein. Daar gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.
  6. En natuurlijk, het hoogtepunt: de beroemde botenparade. De wereldberoemde botenparade vaart op zaterdag 3 augustus 2024 door de Amsterdamse grachten. Dit kleurrijk en vreugdevol spektakel viert de diversiteit en inclusiviteit van de stad. Zoek een goed plekje langs de gracht om de versierde boten te bewonderen terwijl ze voorbij varen.

Nu de sfeer al wat opsnuiven? Check het hieronder (of op streamz) in de eerste aflevering van 'On Est Party'.

Ontdek de plant-based keuken op het Vegan Street Festival in Brussel

Chelsy Vanlerberghe-22 juli 2024 om 16:30

Al plannen op 14 september? Nu wel! De 7de editie van het Vegan Street Festival vindt plaats in Brussel. Dit festival is inmiddels een hoogtepunt voor veganisten én iedereen die nieuwsgierig is naar de plant-based keuken.

Dit festival is meer dan alleen een paar kraampjes met eten. Het is een echte celebration van een duurzame en bewuste levensstijl. Van heerlijke vegan snacks en gerechten tot cruelty-free cosmetica en duurzame fashion en lifestyleproducten: they've got it all! Het festival is voor iedereen, of je nu vegan bent of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, hier moet je zijn.

Het festival is helemaal gratis, dankzij de steun van Stad Brussel en andere fondsen! Natuurlijk zijn donaties altijd welkom als je wilt bijdragen. Dit is dé kans om lekker te eten en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met plantaardig.

Het Vegan Street Festival maakt deel uit van een grotere missie van Vegan Brussels. De non-profitorganisatie wil van Brussel een stad maken waar je in elk restaurant, café en bar lekker vegan kunt eten. Leonoor Leus, die het evenement organiseert, zegt dat het festival voor iedereen is, ongeacht wat je normaal gesproken eet. "We willen op een leuke, aangename manier tonen dat iedereen betere keuzes kan maken en dat je daarmee jezelf, de wereld en de dieren een enorm plezier mee kan doen", klinkt het.

Voor alle details en meer info, ga naar www.veganbrussels.com. Wil je nog meer ontdekken? Check deze kaart met alle vegan friendly hotspots in Brussel!

Ontdek meer