Auteur van 'Heartstopper'-boeken hoopt op vierde seizoen

Nico De Greef-18 december 2023 om 10:01

Alice Oseman, de schrijfster en bedenker achter de immens populaire boekenreeks Heartstopper, is hoopvol dat de gelijknamige TV-reeks een vierde seizoen zal krijgen. Dat maakt de auteur bekend op haar sociale media. Netflix kondigde eerder aan dat de reeks uit maar drie seizoenen zou bestaan.

De schrijfster deelde haar hoop op een vierde seizoen op de blogsite Tumblr na een vraag van een fan. De fan in kwestie vroeg aan de auteur hoe de resterende inhoud van de Heartstopper-boeken opgedeeld zou worden in de TV-serie. Daarop had de schrijfster het volgende te zeggen:

"Ik denk dat de meesten ondertussen wel uitgeplozen hebben dat seizoen 3 over Volume 4 & 5 en de This Winter-novella zal gaan. In het geval dat we een vierde seizoen zouden krijgen, zullen de verhalen uit Volume 6 en de Nick & Charlie-novella worden gebruikt."

De auteur, die zelf diep betrokken is bij de ontwikkeling van de TV-reeks, voegde er nog aan toe dat Volumes 4 en 5 over eenzelfde centrale thema gaan, namelijk de mentale gezondheid van Charlie. Dit is volgens de schrijfster ook de voornaamste reden waarom het aankomende derde seizoen verhaallijnen uit niet één maar twee boeken zal overbruggen.

Netflix heeft op moment van schrijven (nog) geen vierde seizoen aangekondigd. De opnames van het derde seizoen werden nog maar net afgerond.

Over de boekenreeks

Heartstopper is een grafische roman voor jonge volwassenen, geschreven en geïllustreerd door de Britse auteur Alice Oseman. De roman volgt het hartverwarmende liefdesverhaal van twee tienerjongens, Nick & Charlie, die langzaamaan ontdekken dat ze meer dan enkel vriendschap voor elkaar voelen.

Van de roman werden tot op heden 5 delen uitgebracht. Een zesde (laatste) deel is reeds aangekondigd, maar wanneer deze verschijnen zal, is nog niet bekend.

Bekend gezicht in vierde seizoen 'Only Murders in the Building'

Karen Luiken-24 februari 2024 om 08:35

De sterrencast van ‘Only Murders in the Building’ krijgt er in het vierde seizoen wéér een nieuw gezicht bij. Actrice Eva Longoria heeft een rol in de serie, maakt Deadline bekend.

Exacte details over het personage dat de actrice gaat spelen, worden nog even geheimgehouden. Hetzelfde geldt voor het plot van het nieuwe seizoen: ook daar is nog niet veel over bekend. Het enige wat we tot nu toe weten, is dat de hoofdpersonen in het vierde seizoen een reis naar Los Angeles zullen maken voor ze terugkeren naar New York.

De vaste cast van de serie bestaat uit Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin. Meryl Streep kreeg een rol in het derde seizoen en zal ook in het vierde seizoen terugkeren.

'Harry Potter'-serie verschijnt waarschijnlijk in 2026

Karen Luiken-24 februari 2024 om 08:27

Harry Potter keert terug. David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, heeft vrijdag bekendgemaakt dat de langverwachte serie over de tovenaar naar verwachting in 2026 op HBO Max verschijnt.

Een paar weken geleden was David Zaslav in Londen voor een ontmoeting met J.K. Rowling, de auteur van de wereldberoemde ‘Harry Potter’-reeks. “We brachten tijd door met J.K. en haar team”, zegt de CEO. “Beide partijen zijn blij dat we deze franchise een nieuw leven in kunnen blazen. Onze gesprekken waren geweldig en we konden niet enthousiaster zijn over wat ons te wachten staan.”

De reboot wordt een serie die net als de films gebaseerd is op de ‘Harry Potter’-boeken. Van elk boek wordt een compleet seizoen gemaakt. Het is de bedoeling dat de serie tien jaar lang gaat lopen. De reeks krijgt een compleet nieuwe cast, maar over de betrokken acteurs is nog niks bekendgemaakt.

Ontdek meer