Vriendschap, urban beats en maffe situaties in 'Uw Rider Is Onderweg'

Simon Smetryns-15 december 2023 om 11:43

Vanaf vandaag kijk je exclusief op VRT MAX naar 'Uw Rider Is Onderweg'. Je ziet ze op pleinen in elke Vlaamse stad: fietskoeriers met oversized rugzakken die ons op onze wenken bedienen met versgebakken pizza of een andere al dan niet vettige hap. De reeks duikt in het leven van zo’n groepje fietskoeriers.

Zeven op het eerste gezicht volledig verschillende individuen, die toch meer gemeen blijken te hebben dan eerst gedacht: ze zijn - letterlijk en figuurlijk - allemaal onderweg in hun leven en struggelen met de grote vragen des levens. Waar willen ze naartoe, wie zijn ze écht, en - het belangrijkst van al - waar moeten ze hun volgende bestelling leveren? Tussen hun bezorgrondes door komen ze telkens samen op hun vaste hangplek, waar ze lief en leed delen. Een komische short form-fictiereeks vol vriendschap, maffe situaties, urban beats en een snuifje romantiek.

Met Thomas Smith, Zakaria Ridouani, Nadège Iris Bibo-Tansia, Jade Wheeler, Danny Bouman, Shayma Moustafa en Bond Mgebrishvili in de rollen van riders.

'Uw Rider Is Onderweg': acht afleveringen, vanaf vandaag op VRT MAX.

Script derde seizoen 'Euphoria' officieel in de maak

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:34

Fans twijfelden of er wel een derde seizoen van ‘Euphoria’ zou komen, maar dat nieuws is nu nog maar eens bevestigd door Casey Bloys, directeur content bij HBO. Hij zegt in een gesprek met Variety dat schrijver Sam Levinson druk bezig is met het script.

HBO heeft de komst van het derde seizoen eerder dit jaar al aangekondigd, maar toch ontstonden er twijfels bij fans. De reeks werd meerdere keren uitgesteld en acteurs uit de show hoorden niets over een eventueel vervolg. Actrice Chloe Cherry, die Faye speelt in de serie, zei eerder deze maand nog dat de makers ‘nog steeds geen contact met haar hadden opgenomen’.

Maaarrrr, niet getreurd. Want het derde seizoen gaat er gewoon komen. Schrijver Sam Levinson worstelde met het verhaal, wat mogelijk een van de redenen voor het uitstel is. “Sam wilde het verhaal niet meer op een middelbare school laten afspelen, waar het zich toen afspeelde en logisch was”, aldus directeur Casey Bloys. “Als je dat weglaat, blijven er heel veel andere mogelijkheden over. Maar ik geloof dat hij nu een idee heeft waar hij enthousiast over is en hij is druk bezig met schrijven.”

De directeur bevestigt ook dat de cast hetzelfde blijft. Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start gaan.

'The Boys' stopt na vijfde seizoen

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:29

Slecht nieuws voor fans van ‘The Boys’. De hitserie krijgt nog een vijfde seizoen, maar daarna stopt de reeks. Dat heeft showrunner Eric Kripke bekendgemaakt via social media.

‘The Boys’ gaat over een wereld met mensen die superkrachten hebben. Er zijn in de afgelopen jaren al drie seizoenen verschenen en het vierde seizoen komt deze week naar Prime Video. Daarin krijgen we te zien hoe Victoria Neuman dichterbij is dan ooit om de Oval Office te betreden terwijl Homelander zijn krachten misbruikt. Butcher heeft nog maar een paar maanden te leven, is ondertussen Becca's zoon kwijt en is niet meer de leider van The Boys. De rest van het team is klaar met zijn leugens. Nu de spanningen hoger dan ooit zijn opgelopen, moet het team een weg vinden om samen te werken en de wereld te redden voordat het te laat is.

Na het vierde seizoen komt er nog een vijfde, dus fans zitten voorlopig nog niet zonder ‘The Boys’. Maar na het vijfde seizoen sluit het hoofdstuk en is het gedaan met de verhalen rondom de superhelden. “Vijf seizoenen was altijd al onze opzet”, zegt showrunner Eric Kripke. “Het wordt een ranzige, epische en sappige climax.”

Ontdek meer