Jongeren spelen gewelddadig 'Squid Game'-spel na op school

Nico De Greef-06 oktober 2021 om 18:31

Het succes van de Netflix-serie Squid Game is niet meer onder stoelen of banken te steken. De reeks is zelfs zó populair dat de kinderspelletjes uit de reeks nu ook in het echt worden nagespeeld op school. Met alle gevolgen van dien.

Ondanks dat de serie eigenlijk alleen door 18-plussers mag worden bekeken, is de reeks stilaan ook een hit onder minderjarige jongeren geworden. Zo werden op de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Hennegouwen) onlangs verschillende kinderen betrapt op het spelen van een spelletje dat lijkt op "1, 2, 3 piano" (ook bekend als Red Light, Green Light) uit de serie. Daarbij gebruikten de jongeren naar verluidt ook geweld om de verliezers te bestraffen.

“Beste ouders, jullie hebben vast al wel gehoord van de serie Squid game", schrijft de school in een verontrustende oproep op Facebook. "In deze serie worden de personages gedwongen om kinderspelletjes te spelen en als ze verliezen worden ze geëlimineerd. Vanwege het geweld mag de reeks eigenlijk enkel door 18-plussers worden bekeken".

"Onze leerlingen hebben duidelijk plezier in het naspelen van de spelletjes. Ze nemen echter ook het gewelddadige aspect over, want de kinderen die verliezen krijgen klop. We zullen als schoolbestuur erover waken dat deze gevaarlijke en ongezonde vorm van spelen wordt gestaakt en rekenen op uw medewerking om de kinderen bewust te maken van mogelijke gevolgen die dit kan hebben", aldus de school.

Leerlingen die tijdens het spelen toch nog geweld blijven gebruiken zullen sancties krijgen, laat het schoolbestuur tot slot weten.

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

YES WE KEN: Wings for Life World Run op 5 mei

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 09:30- Foto:

Red Bull Content Pool

Op 5 mei komen honderden mensen samen voor de Wings for Life World Run. Zij lopen overal ter wereld voor zij die het niet meer kunnen. In België doen ze dat dit jaar voor één persoon in het bijzonder: Ken Delissen. Hij brak 15 jaar geleden een ruggenwervel en is sindsdien verlamd tot aan de nek. Maar er is hoop, dankzij de Wings for Life Foundation. En ook jij kan meelopen in het team 'YES WE KEN'.

Ken Delissen is 43 jaar en komt uit Brasschaat. 15 jaar geleden brak hij een ruggenwervel bij een ongelukkige val tijdens een trampolinetraining. Sindsdien is hij verlamd tot aan de nek. Stappen lukt niet meer, zelfs zelfstandig ademen niet. Maar Ken is optimistisch en geeft de hoop niet op. "Kleine stapjes vooruit," zegt hij zelf. En daar kan jij hem bij helpen.

Hoe?

  1. Schrijf je hier in voor de Wings for Life World Run op zondag 5 mei 2024 en word lid van team YES WE KEN.
  2. Loop, wandel of rol om 13 uur stipt - op exact hetzelfde moment als honderdduizenden andere mensen overal ter wereld - zo ver als je kan totdat je wordt ingehaald door de 'Catcher Car'. Dat kan samen met duizenden Belgen en Nederlanders in Breda - Lore Bruggeman, Louis Talpe en Cedric Dumont zijn er ook bij! - of op een zelfgekozen locatie met de app.
  3. Steun zo iedereen met een ruggenmergletsel, want de wereldwijde opbrengst gaat integraal naar de Wings for Life Foundation die onderzoek voert naar de genezing ervan.

Voor de 11e editie van de wereldwijde loopwedstrijd slaan België en Nederland voor het eerst de handen in elkaar. Het startpunt is Breda, net over de grens. Het startschot wordt gegeven om 13 uur stipt, op exact hetzelfde moment als honderdduizenden deelnemers overal ter wereld.

Wat maakt de Wings for Life World Run zo uniek? Er is geen fysieke eindstreep, maar wel een 'Catcher Car' die de deelnemers opjaagt. Met voormalig F1-piloot Robert Doornbos aan het stuur zet die 30 minuten na het startschot de achtervolging in en rijdt hij steeds sneller totdat de laatste loper is ingehaald. Iedereen bereikt de finish dus, of je nu een professioneel atleet bent of een beginner. Zodra de Catcher Car je inhaalt, eindigt jouw race.

Bij een 'Flagship Run' - zoals die in Breda waar je met duizenden andere mensen samen loopt - is de catcher car een fysieke wagen.

Bij een 'App Run' is de catcher car een virtuele finish in de app op je smartphone. In dat geval loop je dus op een zelfgekozen locatie, alleen of met vrienden.

Sinds de eerste editie in 2014 is de Wings for Life World Run een wereldwijd fenomeen geworden. Intussen is al ruim 43,8 miljoen euro ingezameld voor het goede doel. Vorig jaar nam een recordaantal mensen deel: 206 728 lopers uit meer dan 190 landen. Meer info vind je hier.

Ontdek meer