Jongeren spelen gewelddadig 'Squid Game'-spel na op school

Nico De Greef-06 oktober 2021 om 18:31

Het succes van de Netflix-serie Squid Game is niet meer onder stoelen of banken te steken. De reeks is zelfs zó populair dat de kinderspelletjes uit de reeks nu ook in het echt worden nagespeeld op school. Met alle gevolgen van dien.

Ondanks dat de serie eigenlijk alleen door 18-plussers mag worden bekeken, is de reeks stilaan ook een hit onder minderjarige jongeren geworden. Zo werden op de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Hennegouwen) onlangs verschillende kinderen betrapt op het spelen van een spelletje dat lijkt op "1, 2, 3 piano" (ook bekend als Red Light, Green Light) uit de serie. Daarbij gebruikten de jongeren naar verluidt ook geweld om de verliezers te bestraffen.

“Beste ouders, jullie hebben vast al wel gehoord van de serie Squid game", schrijft de school in een verontrustende oproep op Facebook. "In deze serie worden de personages gedwongen om kinderspelletjes te spelen en als ze verliezen worden ze geëlimineerd. Vanwege het geweld mag de reeks eigenlijk enkel door 18-plussers worden bekeken".

"Onze leerlingen hebben duidelijk plezier in het naspelen van de spelletjes. Ze nemen echter ook het gewelddadige aspect over, want de kinderen die verliezen krijgen klop. We zullen als schoolbestuur erover waken dat deze gevaarlijke en ongezonde vorm van spelen wordt gestaakt en rekenen op uw medewerking om de kinderen bewust te maken van mogelijke gevolgen die dit kan hebben", aldus de school.

Leerlingen die tijdens het spelen toch nog geweld blijven gebruiken zullen sancties krijgen, laat het schoolbestuur tot slot weten.

Bestel tijdens je examens je cursus via Deliveroo!

Sofie Verbeeck-27 mei 2022 om 09:00

Vanaf nu is het gedaan met naar het copycenter rennen om nog snel je samenvatting of cursus te printen. Deliveroo is je redder in nood want zij brengen het gewoon tot aan je deur! Vanaf maandag 30 mei kan je in Gent en Brussel je cursus tot aan je deur laten leveren dankzij de pop-up copy shop van Deliveroo.

Voor amper €5 kan jij je cursus laten leveren via Deliveroo.be. Je stuurt gewoon eenvoudig je pdf-bestand door via mail en zij zorgen voor de levering. Daarnaast zorgt Deliveroo ook voor wat extra motivational snacks bij je bestelling om het studeren wat leuker te maken. Deliveroo got your back!

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Ontdek meer