Jongeren spelen gewelddadig 'Squid Game'-spel na op school

Nico De Greef-06 oktober 2021 om 18:31

Het succes van de Netflix-serie Squid Game is niet meer onder stoelen of banken te steken. De reeks is zelfs zó populair dat de kinderspelletjes uit de reeks nu ook in het echt worden nagespeeld op school. Met alle gevolgen van dien.

Ondanks dat de serie eigenlijk alleen door 18-plussers mag worden bekeken, is de reeks stilaan ook een hit onder minderjarige jongeren geworden. Zo werden op de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Hennegouwen) onlangs verschillende kinderen betrapt op het spelen van een spelletje dat lijkt op "1, 2, 3 piano" (ook bekend als Red Light, Green Light) uit de serie. Daarbij gebruikten de jongeren naar verluidt ook geweld om de verliezers te bestraffen.

“Beste ouders, jullie hebben vast al wel gehoord van de serie Squid game", schrijft de school in een verontrustende oproep op Facebook. "In deze serie worden de personages gedwongen om kinderspelletjes te spelen en als ze verliezen worden ze geëlimineerd. Vanwege het geweld mag de reeks eigenlijk enkel door 18-plussers worden bekeken".

"Onze leerlingen hebben duidelijk plezier in het naspelen van de spelletjes. Ze nemen echter ook het gewelddadige aspect over, want de kinderen die verliezen krijgen klop. We zullen als schoolbestuur erover waken dat deze gevaarlijke en ongezonde vorm van spelen wordt gestaakt en rekenen op uw medewerking om de kinderen bewust te maken van mogelijke gevolgen die dit kan hebben", aldus de school.

Leerlingen die tijdens het spelen toch nog geweld blijven gebruiken zullen sancties krijgen, laat het schoolbestuur tot slot weten.

Wending in moordzaak Gabby Petito: menselijke resten gevonden

Samuel Wornoo-21 oktober 2021 om 14:03

Midden september werd het lichaam Gabby Petito gewurgd teruggevonden. Van haar verloofde, Brian Laundrie, was al sinds 13 september geen spoor. Tot nu.

De FBI meldt nu dat er, samen met spullen van Laundrie, menselijke resten zijn teruggevonden nabij een natuurreservaat in Florida.

Gabby en Brian vertrokken op begin juli op roadtrip door Amerika. Hoewel hun relatie voor de buitenwereld best oké leek, kreeg het koppel gaandeweg steeds meer ruzie. En toen Brian begin september alleen terugkwam van reis was het duidelijk dat er iets was misgelopen. Petito werd enkele dagen later als vermist opgegeven, en Brian weigerde mee te werken aan het onderzoek en verdween vervolgens.

Het lichaam van Petito werd op 19 september gevonden. Ze werd gewurgd. Forensisch onderzoek liet blijken dat ze al vier weken dood was toen ze gevonden werd. Nu wordt het verder afwachten of de gevonden menselijke resten die van Brian Laundrie zijn.

Chapeau! Noa Lang van Club Brugge komt op voor mentale gezondheid

Samuel Wornoo-21 oktober 2021 om 11:41

Noa Lang, topvoetballer bij Club Brugge, vertelt in een gesprek met straatvoetballer en presentator Soufiane Touzani openhartig over zijn mentale gezondheid.

Het is in het topvoetbal niet evident om over mentale gezondheid te praten. Voor de doorsnee mens al is het al geen makkie, maar stoere voetballers hebben er zéker niet meteen oor naar om met een psycholoog te praten.

"De voetbalwereld is soms een neppe, vieze wereld, met heel veel druk", zegt Noa Lang in het NOS-interview met Soufiane. Daarom kiest hij er sinds een aantal jaar voor om zich psychologisch te laten bijstaan. "Ik raad iedereen een psycholoog aan!", sluit hij breed lachend af. Mooi om te zien dat mentale gezondheid steeds minder en minder taboe wordt, ook in de sportwereld.

Kamp jij zelf met mentale problemen? Dan kan je altijd terecht bij jongerenhulplijn awel.

Ontdek meer